odzyskanie wynagrodzenia

Pracownik jest zatrudniony od marca tego roku w Spolce Z o.o .
Na prośbę pracodawcy wynagrodzenie na umówie wpisano w kwocie 5200 brutto . Faktycznie (potwierdzone przelewami ) miesięczne wynagrodzenie to ponad 6 000 netto. W zeszłym miesiącu pracownik otrzymał przelew około 3500 (netto z kwoty na umówie) W tym miesiącu nie otrzymał wynagrodzenia . Tydzień temu poczta przyszło wypowiedzenie ze ze względu na Covid spółka utraciła płynność finansowa i ogłosi upadłość
Moje pytanie -jakie są realne szanse na odzyskanie wynagrodzenia ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
anonim cytuj
12-11-2020
Zadne. Obowiązuje umowa.

anonim cytuj
12-11-2020
a wynagrodzenie , które powinno być wypłacone w tym miesiącu za pazdziernik ? Pracownik przepracował cały miesiąc a nie dostał ani grosza

anonim cytuj
12-11-2020
do każdego 10 dnia miesiąca. Należy powiadomić PIP

anonim cytuj
12-11-2020
zaległe wynagrodzenie i ekwiwalent można otrzymać z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych w przypadku upadłość trochę to trwa, ale otrzymaliśmy po ok. pół roku wynagrodzenia i ekwiwalent.

anonim cytuj
12-11-2020
dziękuje za odpowiedz

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Ile przysługuje przerwy na 8h pracy przy komputerze?
Dzień dobry, interesuje mnie temat przerw w pracy (8 godzin przez ekranem komputera) - czy pracownikowi przysługuje wtedy jedynie 30 minut przerwy czy poza ustalonymi minutami należy mu się także 5 minut przerwy po każdej godzinie przed ekranem? W jaki sposób rozgranicza się pracowników zatrudnionych na podstawie UoP od tych na zleceniu?...
Ciocia mająca Alzheimera nie może przepisać mieszkania, każdy notariusz odmawia. Czy ciocia może sprzedać to mieszkanie za symboliczną kwotę czy jest jakaś minimalna kwota sprzedaży?
Hej, moja ciocia ma Alzheimera stan póki co łagodny wszystko rozumie. Nie może przepisać mieszkania na chrześniaka, bo każdy notariusz odmówił mówiąc że będzie to do łatwego podważenia. Czy mogłaby ciocia sprzedać to mieszkanie za symboliczną kwotę czy jest jakaś minimalna kwota sprzedaży?...
Przepisanie mieszkania na partnerkę.
Witam , bardzo proszę o poradę , jestem w nieślubnym związku ze swoim partnerem , mieszkam w jego mieszkaniu Chciałabym mieć prawa do mieszkania partnera , w którym mieszkam , jakie kroki powinnam poczynić . Czy pobranie się z partnerem będzie gwarancją, że będę miała prawo do mieszkania , czy poza pobraniem , przepisanie mieszkania wchodziłoby grę , i jak to przepisanie wygląda, czy to jest darowizna z dożywotnim zamieszkaniem i jakie są koszty...
Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron.
Odchodzę z pracy, gdyż pracodawca stosował mobbing. Wypowiedziałem umowę za porozumieniem stron 2 tygodnie temu. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca września czyli okresu wypowiedzenia. Otrzymałem dziś takiego smsa od pracodawcy. ""Szanowny Panie Adamie, w związku z popełnionymi przez Pana błędami w pracy moje biuro poniosło stratę finansową w wysokości 910,40 zł. Jeśli chce Pan poznać szczegóły i polubownie załatwić tę spra...

Wyszukiwarka