Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)

Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.

anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...

anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej

anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?

anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno

anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam

anonim cytuj
10-11-2020

Sugerowane Tematy

Pytanie dotyczące najmu okazjonalnego
Mam pytanie dotyczące najmu okazjonalnego. W zasadzie powinien on zabezpieczać moje interesy w wypadku problemów z Najemcami, ale zastanawiam mnie jedna kwestia. Podpisałam umowę najmu i umowę najmu okazjonalnego u notariusza z pewnym mężczyzną, ale dowiedziałam się niedawno, że ma nową partnerką, z którą mieszka. Co z nią jeśli zaczną się problemy i dojdzie do jego eksmisji? Będę musiała bawić się w sąd mimo, że zabezpieczyłam się przed ...
odwołanie od reklamacji
Witam, otóż 6.02 br. kupiłam drogie buty sportowe, które po 7 m-cach rozkleiły się i przetarł się zapiętek. Reklamowałam buty, lecz moja reklamacja nie została uznana z śmiesznym tłumaczeniem, z czym się nie zgadzam. Chcę odwołac sie od powyższej reklamacji, lecz małym drukiem jest napisane, że zgodnie z wewnętrzną procedurą Spółka nie przyjmuje odwołań od złożonych reklamacji, w celu ich ponownego rozpatrzenia. Moje pytanie brzmi : czy sklep m...
import leków
Została do mnie nadana przesyłka zagraniczna zawierająca leki. Jest to pięć opakowań środków antykoncepcyjnych na mój wyłączny użytek. Przesyłka po nadejściu do Polski została zatrzymana przez urząd celny, który domaga się ode mnie dowodu zakupu leków oraz pozwolenia z Urzędu Rejestracji Wyrobów Medycznych na import. Faktur żadnych nie mam, leki otrzymałam od osoby prywatnej za darmo. Według ustawy prawo farmaceutyczne można bez zgody Urzędu Wyro...
Szef bezpodstawnie wypowiada UOP z art.52
Dzien dobry mam takie pytanie odnosnie prawa pracy a mianowicie mialam wczoraj taki incydent w miejscu pracy ze szef wezwał policje do mnie ze jestem pod wpływem alkoholu policja mnie zawiozla alkomat wykazal 00 dzis ze łzami w oczach ze wstydu poszlam do pracy cały dzien przepracowałam a na koniec zaprosił mnie do biura mówiąc ze cała załoga sie skarży na mnie itd i mógłby mi dać wypowiedzenie z art.52 mobing przeciwko jego pracownikami niby ja ...

Wyszukiwarka