Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)
Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.
anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...
anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej
anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?
anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno
anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam
1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie.
2. jest już odp. pozwanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie.
3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam.
moje pytanie:
Czy m...
Jestem na L4 na cały miesiąc. L4 mogę chodzić mam pieska i mieszkam sama, na zakupy muszę iść. Jak kontrola będzie u mnie mam obowiązek zaprosić do domu czy nie ? Czy paragony od sklepu wystarczą ? Mogę iść prywatnie do innego lekarza np. dentysta jak jestem na L4??...
Witam mam krótkie pytanie. Za kilka dni ma zostać ogłoszony wyrok w sprawie o zapłatę. Zostałem pozwany o zapłatę. Powód nie miał żadnych dowodów na rzekoma pożyczkę. Sprawa ciągnęła się 3 miesiące. Byli wzywani świadkowie moi oraz powoda. Obie strony były tez przesłuchiwane. Powód gubił się w zeznaniach a mimo wszystko Sędzia patrzy na mnie dziwnie jak na złodzieja. Wyrok miał zostać ogłoszony już w ubiegłym miesiącu ale Sędzia zdecydowała ze og...
Dziś podpisałam umowę o prąd budowlany przez niestety moją nie uwagę i wprowadzenie mnie w błąd
niestety nie mam jak tego udowodnić brak świadków.
Czy jest możliwość rozwiązania umowy z PGE? Lub zmiany taryfy?
Umowa podpisana w siedzibie PGE.
Czy PGE może wymagać ode mnie żebym miała prąd budowlany czyli taryfę C11 która jest dla firm jeśli na działce stoi budynek stan surowy otwarty ale ze względu na sytuację z inflacja budowa na razie je...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: