Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)
Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.
anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...
anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej
anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?
anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno
anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam
Co można zrobić, jakie podjąć kroki gdy Sad Rejonowy wydział cywilny wzywa na przesłuchanie dotyczące wyjawienia majątku tyle ze osoba mieszka za granica a wezwanie odbiera w swoim Sadzie Rejonowym i okazuje się, że w momencie odbioru wezwania przesłuchanie odbyło się prawie 3 tygodnie temu.
Chodzi o unikniecie konsekwencji niestawiennictwa....
Mój brat dostał mandat za wyprzedzanie rowerem innego pojazdu na przejściu dla pieszych. Mandat przyjęty, ale jeszcze nie zapłacony. Kwota na mandacie to 1500 zł, ale poszukaliśmy trochę w przepisach i okazało się że Policjant popełnił błąd, bo okazało się, że za to wykroczenie popełnione pojazdem niemechanicznym są widełki 50-500 zł. Co tutaj można zrobić?...
W skrócie, ja i 6 innych osób nie odrzuciliśmy spadku (ja z głupoty) po nieznanym mi nawet Wujku. Wujek zmarł w grudniu 2016r, sprawa spadkowa miała miejsce w maju 2023. Teraz z ZUSu przychodzą mi upomnienia o zapłacenie zaległych składek z 2 czy 3 miesięcy z lat 2008 i 2009.
Czy tutaj nie mamy do czynienia z przedawnieniem? Czy ZUS może zrobić mi windykacje komorniczą? Pisać do nich pismo?...
Witam. Mam z mężem rozdzielność majątkowa. Podczas rozdzielności majątkowej kupilismy dom. Wszystko jest na męża, on brak kredy i jest właścicielem domu. Chcielibyśmy znieść ta rozdzielność majątkowa.
Pytanie moje jest czy mąż może mnie ustanowić współwłascicielem domu? Na dom był brany kredyt hipoteczny, kredyt jest tylko na męża.
Czy w razie ustanowienia mnie współwłascicielem domu place jakiś podatek? Co z kredytem w takim wypadku ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: