Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)
Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.
anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...
anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej
anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?
anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno
anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam
Wraz z mamą byliśmy współwłaścicielami samochodu. Po śmierci mamy w 2016r. samochód jest nieużywany i stoi na niestrzeżonym parkingu. W międzyczasie wszyscy spadkobiercy (w tym ja) zrzekli się spadku (nadal trwa postępowanie spadkowe). Samochód nie posiada przeglądu technicznego, posiada wykupione ubezpieczenie OC. Chciałbym go przepisać na siebie i wyrejestrować aby móc go sprzedać lub zezłomować. Wydział Komunikacji poinformował mnie, że dopóki...
Dzień dobry , odkładam dziecku 500+ zebrała się już ładna sumka, jak skończy 18 lat będzie to kwota około 60 tyś złotych , czy mogę mu ja po prostu przelać bez podatku w końcu to pieniądze dla niego ? Czy tylko do kwoty 36 120,00 ( na ta chwile ) proszę o pomoc jak to ugryźć , pozdrawiam...
Cześć.
Ponad pół roku temu zmarzłam mi babcia, około roku temu działek. Dzisiaj moja mama miała sprawę o odrzucenie spadku (długów) za babcie, 30go ma za dziadka - w sądzie. Teraz będę musiała zrzec się ja, czy moje dzieci (małe) również? Jak mam to załatwić przez notariusza? Sąd? Jakie są koszta? Jakich papierów potrzebuje?
...
Córka opuściła się w nauce w tym roku, głównie sprawdziany źle wypadają. Poprosiłam ją, żeby zrobiła zdjęcie już ocenionego sprawdzianu lub przyniosła go do domu dla mnie do wglądu, wtedy będę wiedziała, z czym ma problem i jakie kroki podjąć, żeby jej pomóc, ale żaden nauczyciel nie wyraża na to zgody. Co mogę zrobić, czy naprawdę nie mam prawa obejrzeć sprawdzianu własnego dziecka?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: