Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)

Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.

anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...

anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej

anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?

anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno

anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam

anonim cytuj
10-11-2020

Sugerowane Tematy

Wypłata niższa niż najniższa krajowa.
Jestem zatrudniony przez agencje i firma mi zaproponowała na styczeń umowę że stawka 21.70 na godzinę na umowę o prace, nie miałem wcześniej umowy o prace ze stawką godzinowa, i na styczeń gdzie najniższa krajowa ma być 4242 brutto, to pracując na takiej stawce za 160 czy 168 h nie wyjdzie mi ta najniższa krajowa nawet nie będzie blisko, jak to jest regulowane prawnie, czy to jest w ogóle legalne?...
Zwrot zadatku.
Dzień dobry, Zawarłem umowę na usługę wymiany okna, termin realizacji wpisany na umowie to 8 tygodni, które minęły już 3 tygodnie temu. Wykonawca pobrał 1000 złotych zadatku. Kontaktowałem się z nim kilkukrotnie i zawsze jest jakaś wymówka, a to montażysta chory, a to grafik nieustalony i oddzwoni. Chciałem się dogadać bo nie widzi mi się czekać kolejne 8 tygodni u innego wykonawcy. No ale trudno. I teraz pytanie w jakiej formie mam dostarczyć w...
Umowa dożywocia.
Czy jeśli osoba, która ma podpisaną umowę dożywocia na mieszkanie, umrze przed osobą, którą ma utrzymywać do śmierci umrze przed nim? Dzieci dziedziczą umowę dożywocia czy wchodzi to do spadku ?...
Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych.
Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych. W całym bloku jest modernizowana instalacja gazowa. Zarząd stwierdził, że jeśli mieszkanie nie zostanie udostępnione to zaślepią rurę na klatce i odetną dopływ gazu do mieszkania. Czy mi jako właścicielowi coś grozi od strony najemcy ?...

Wyszukiwarka