Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)

Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.

anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...

anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej

anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?

anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno

anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam

anonim cytuj
10-11-2020

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania ze spadku.
Muszę sprzedać nieruchomość, aby spłacić zachowek. Po sprzedaży na zachowek pójdzie 20%. Reszta mi zostanie. Czy w takim wypadku muszę oddać 19% do US? Mieszkałem w tym domu 24 lata, spadek dodałem w 2019 roku....
Kontrole ze Spółdzielni Mieszkaniowej.
Lokal nie został udostępniony do kontroli przez lokatora (były dwa terminy) SM wskazuje że zawiadomienie było na drzwiach wejściowych. Czy to skuteczne zawiadomienie lokatora? Wskazałem w spółdzielni, że moim adresem korespondencyjnym jest inny adres. Spółdzielnia wysyła mi powiadomienia na maila w innych sprawach typu wysokość czynisz rozliczenia i teraz na maila wysłała wezwanie że mam we własnym zakresie wykonać przegląd wyznaczając dodatkow...
Nieudzielenie pomocy.
Dzień dobry na samym wstępie chciałbym streścić sytuacje, spotkałem się z znajomym poszliśmy do sklepu przed sklepem był bezdomny pod wpływem alkoholu zaczął nas zaczepiać i złapał znajomego za rękę ten powiedział ze nie życzy sobie aby go łapał, weszliśmy do sklepu zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy bezdomny zaczął coś do nas mówić powiedział aby znajomy podszedł, znajomy podszedł ten zaczął coś tam go wyzywać i z rękami lecieć, znajomy go odepchnął ...
Problem z firmą windykacyjną.
Dobry wieczór, mieliście do czynienia może z Firmą XXXX windykacja ? Dzwonią po 20 razy dziennie i wysyłają esemesy, że mam do zapłaty ponad 11 Tyś zł... to jest prawdopodobnie z 2012 roku coś, ale nie przypominam sobie takiej kwoty ... ...

Wyszukiwarka