Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)
Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.
anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...
anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej
anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?
anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno
anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam
Witam, otóż parę dni temu moja mama otrzymała list z firmy Centrum Badan Opinii Publicznej z działu windykacji z wezwaniem do zapłaty za materac którego nie mamy. Sprawa jest z 31.08.2015 czyli prawie 10 lat, czytałem o tej firmy w Internecie i słyszałem ze to są naciągacze, ale nie wiem jak się ustosunkować do tego. Pan z windykacji wysłał mi na maila umowę kupna tego materaca z podpisem mojej mamy na kwotę 118 zł, a w liście dostałem 118 zł+ 6 ...
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce.
Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore.
Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać.
Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...
Do 15.04 zwolnienie lekarskie. Umowa terminowa kończy się 30.04
Nie będzie kontynuacji.
Czy pracodawca może wypisać urlop na drugą połowę kwietnia? Prawo mu na to pozwala? Czy najpierw badania ze względu na chorobowe ponad 30 i dopiero urlop?
Wydaje się nie celowe robienie badań tym bardziej że kilka dni może być samego oczekiwania na badania. A więc robić badania na kilka dni pracy... Tez niecelowe że względu że to pracodawca musi ponieść kos...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: