Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)

Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.

anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...

anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej

anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?

anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno

anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam

anonim cytuj
10-11-2020

Sugerowane Tematy

Ile czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania?
Witam, czy ktoś może się orientuje ile czasu czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania, i czy tj. rozprawa sądowa czy posiedzenie Sądu?...
Reklamacja złożona po upływie 24 miesięcy, lecz zauważona wcześniej
Cześć, czy jeżeli wada (kupujący to osoba prywatna) ujawniona/zauważona została przed upływem 24 miesięcy, a reklamacja zostaje złożona już po upływie tych 24 miesięcy to mieścimy się w terminie? Liczy się data stwierdzenia/zauważenia/wystąpienia czy data złożenia reklamacji? 2. Czy przyjmując reklamację sprzedawca może ją odrzucić tylko i wyłącznie na podstawie tego, że została złożona po upływie 24ch miesięcy (pisze o tym wprost) - bez analiz...
W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...
Podatek od sprzedaży.
W 2016 otrzymałyśmy z siostra spadek, w 2020 była sprawa o zniesienie współwłasności i ja mam działkę 900 m , siostra 990. Teraz chce swoją sprzedać. Czy będę musiała zapłacić podatek od sprzedaży bo nie upłynęło 5 lat od podziały jeśli tak to w jakiej części ?...

Wyszukiwarka