Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)

Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.

anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...

anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej

anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?

anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno

anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam

anonim cytuj
10-11-2020

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie.
Sytuacja wygląda tak. Podwórko jest wspólne (nasze i jeszcze 3 właścicieli) a budynek(stodoła) należy tylko do tych 3 właścicieli, my nie mamy tam udziałów. Przyczepa, nasza, stała na wspólnym podwórku, zawaliła się na nią stodoła uszkadzając jej część (tą przy budynku) czy mogę się starać o odszkodowanie od pozostałych 3 właścicieli?...
32k-wyb
Hello there, You've done a great job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I'm sure they will be benefited from this website. ✅ Gather B2B leads simply! SocLeads.com helps businesses gather essential contacts from Google Maps efficiently. With precision and efficiency, SocLeads captures every possible lead. SocLeads combines ease of use with advanced algorithms for accurate data. For grow...
Dodatek mieszkaniowy.
Czy ktoś może znalazł się w podobnej sytuacji, że mimo spełnienia wszystkich wymogów (próg dochodowy, metraż i najemca mieszkania ) o przyznanie dodatku mieszkaniowego dostał decyzję odmowną ?...
Spis inwentarza.
Komornik dostał zadanie zrobić spis inwentarza.Teraz odzywa się i informuje że nie może kont sprawdzić bo musi mieć poświadczenie dziedziczenia ..O co tu chodzi bo nie rozumiem.? Chce wiedzieć co i ile jest na kontach do sprawy spadkowej. Jak to ugryźć....

Wyszukiwarka