Zajęcie komornicze (wypłata na czyjeś konto bankowe)

Witam moja sytuacja wygląda tak...
Pracodawca wysłał mi przelew (wynagrodzenie) na konto bankowe znajomego z którym mieszkam, poniewaz nie zdążyłem założyć wlasnego... I okazalo sie ze ma zadłużenie u komornika... Zostałem poszkodowany o 1600 złotych. Mam możliwość odzyskania tych pieniędzy od komornika? Proszę o pomoc
anonim cytuj
10-11-2020
czemu od komornika? on wykonal swoja prace. proszę odzyskac od kolegi, ktorego dlug Pan spłacil.

anonim cytuj
10-11-2020
ta jasne rozumiem ale zanim on mi to splaci...

anonim cytuj
10-11-2020
niech Pan patrzy na to tak, na starosc kazdy grosz sie przyda bo emerytury z zusu bedą liche:>
a tak na powaznie prosze zlozyc wniosek do komornika o zwrot zajetych srodkow nalezacych od osoby trzeciej

anonim cytuj
10-11-2020
Znajde jakis wzór na sporządzenie takiego pisma?

anonim cytuj
10-11-2020
w googlach na pewno

anonim cytuj
10-11-2020
Wzór pisma o zwrot Pana kosztów i potwierdzenie od pracodawcy, że dokonał przelewu wynagrodzenia na konto osoby trzeciez za Pana pozwoleniem, bez tego może później komornik żądać potwierdzenia. I lepiej szybko reagować, bo za moment przeleje komornik pieniążki do wierzyciela kolegi i zostanie Pan z niczym, najlepiej dowiedzieć się jaki komornik i przed wysłaniem listu korespondencyjnego, jeśli skontaktuję się Pan jeszcze z tym komornikiem kolegi telefonicznie i przedstawi całą sytuację. Pozdrawiam

anonim cytuj
10-11-2020

Sugerowane Tematy

Ustalenie kontaktów z dzieckiem.
Dzień dobry, proszę podpowiedzieć, czy ojciec który ma ustalone kontaktu, może do dzieci przychodzić dodatkowo, kiedy mu się podoba? Bez mojej zgody?...
Czy w sądzie rejonowym udzielą mi informacji na temat pewnej działki i jego właściciela
Witam, chciałabym zapytać, czy aby dowiedzieć się kto jest właścicielem pewnej działki, wystarczy pójść do wydziału ksiąg wieczystych w sądzie rejonowym i poprosić o numer księgi tej działki i sprawdzić na portalu internetowym kto nim jest ? Czy też można po prostu dowiedzieć się od razu w tym wydziale? Czy może nie każdy może otrzymać takie informacje? Jak to wygląda ?...
L4 a koniec umowy.
23 października zachorowałem i poszedłem na L4 do 6 listopada. 31 października skończyła się moja umowa o pracę. Nowej nie chciałem podpisać, bo docelowo jak wyzdrowieję, wyjeżdżam za granicę, tam już mam inną pracę załatwioną. 6 listopada byłem nadal chory i dostałem l4 do 27 listopada. 1) Czy coś muszę zgłaszać do ZUS w takiej sytuacji żeby dostać chorobowe za okres choroby już po ustaniu umowy? Co dokładnie powinienem zrobić. 2) A co jeśli...
Eksmisje
Dostałem eksmisje z mieszkania w kturym nadal mieszka moja curka ktura nie dostała eksmisji czy moge ją odwiedzać i wnuki zgodnie z prawem ...

Wyszukiwarka