Witam.
Matka zmarla 5 lat temu ma 4 dzieci.
Nie bylo sprawy o nabycia praw do spadku.
Jedno dziecko zmarlo w tym roku -syn .
Czy zmarly syn ma prawo do nabycia praw do spadku po matce (kawaler bezdzietny)
anonim cytuj
09-11-2020
5 lat temu dziedziczyły wszystkie żyjące ówcześnie dzieci po mamie i jesli zyl jej mąż. Inna sprawą jest postepowanie po zmarłym bracie, czy miał żonę? Czy zyje ojciec? Polecam celem uregulowania sprawy wpierw postepowanie po mamie, następnie po bracie gdyż są to dwa różne zgony
Poproszę o radę, tylko proszę o niewyśmiewanie, sprawa jest trochę że tak powiem załamująca. Kierowniczka w sklepie sieciówce urządza sobie jawne kpiny na prywatnym czacie na massengerze, do którego dołączeni są inni pracownicy, generalnie jej "pupilkowie". Opisuje błędy innych pracowników, tych nie dołączonych do czatu w sposób karygodny. Przykład: ktoś źle odkleił cenówki, ktoś inny zrobił zdjęcia i jest pojazd wszystkich pracowników ...
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące wliczenia dojazdu do klienta w ramach czasu pracy. Mieszkam w Poznaniu a na mojej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy jest "Cała Polska". Czas pracy - 8 godzin dziennie. Firma zajmuje się obsługą i serwisem systemów bezpieczeństwa. Codziennie wraz z resztą kadry spotykamy się na jednym z obiektów, na których mamy stały kontrakt, gdzie wyznaczono nam magazyn oraz pomieszczenie socjalne (nie jest t...
Mój ojciec ma bardzo dużo kredytów, które płaci regularnie.
Jego obecny stan zdrowa się pogarsza.
Kontakt z ojcem mam, poprawny ( gdy on tego chce).
Słyszałam o możliwości zrobienia " czegoś" że za życia ojca ja nie będę odpowiadała za jego długi gdyby on nie był w stanie już ich spłacać.
Nasza sytuacja prawna wygląda następująco:
Dostałam w darowiźnie od ojca mieszkanie, jest to mieszkanie kupione od miasta z kredytem.
Kredyt na ...
Czy dziecko (obywatel Polski) w wieku 6 lat może samodzielnie przekroczyć granice Polski do kraju spoza UE? Dziecko ma ważny paszport oraz ważny dowód. Sądząc po wyjaśnieniach funkcjonariuszy Straży Granicznej https://www.strazgraniczna.pl/.../1302,Dziecko-w-podrozy... – tak, ale spotkałem się z wieloma komentarzami, że tak naprawdę nie. Nie znalazłam żadnych ograniczeń w poniższych ustawach: Dz.U. 1990 nr 78 poz. 461, Dz.U. 1990 nr 78 poz. 462, ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: