wypowiedzenia/likwidacja stanowiska

Obecnie przebywam na urlopie macierzyńskim do czerwca , pracodawca poinformował mnie ze ma dla mnie wypowiedzenie za porozumieniem stron ponieważ likwiduje moje stanowisko pracy. Czy ma takie prawo ? Czy po otrzymaniu wypowiedzenia będzie wypłacany zasiłek macierzyński z ZUS ?
anonim cytuj
27-10-2020
wypowiedzenie za porozumieniem stron to wola dwóch stron na wypowiedzenie umowy, jeśli jedna z nich się nie zgadza nie da się jej do tego prawnie przymusić, wtedy musi iść "normalne" wypowiedzenie z określonym terminem wypowiedzenia.
Płatność macierzyńskiego przejmuje ZUS do czasu jego zakończenia.

anonim cytuj
27-10-2020
Jeżeli nie zmienili nic pod covid to pracownicy na macierzyńskim nie można zwolnić Jest chroniona Chyba że ogłoszono upadłość lub likwidację pracodawcy Pewnie dlatego chcę dać wypowiedzenie za porozumieniem stron to znaczy że się zgadzasz na to

anonim cytuj
27-10-2020

Sugerowane Tematy

Licytacja mieszkania
Witam proszę o poradę. Moja mama posiada 1/2 nieruchomości budynku socjalnego na własność. Przyszło jej pismo z gminy że może wykupić druga polowe nieruchomości, więc moja mama złożyła deklaracje o wykupie mieszkania. Następnie przyszło jej pismo o licytacji mieszkania. Na który nie pojechała.. Przegapiła. Teraz przyszło jej pismo że jakaś osoba przelicytowała mieszkanie. Zastanawia mnie to czy powinno jej przyjść pismo że przystępuje jeszcze j...
Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...
Zachowek od darowizny.
Kilkanaście lat temu otrzymałam od ojca darowiznę bez testamentu. Ojciec nie żyje już około 15 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy moje rodzeństwo może teraz wnioskować o zachowek po tak długim czasie? Chce zaznaczyć ze nie było testamentu, darowiznę otrzymałam za życia ojca. Sporo w internecie piszą o 5 latach przedawnienia ale od testamentu, a nic odnośnie darowizny bez testamentu - jak w tym przypadku wygląda przedawnienie?...
zwrot zakupionego towaru
W sobote sprzedalem panu x obiektyw do aparatu. Pan przyjechal,posprawdzal,stwierdzil ze wszystko jest ok,umowe spisalismy sprzedażową. Po dwoch dniach pan x dzwoni i twierdzi ze obiektyw jednak nie jest tak ostry jak myslal i chce zwrocic go. Ja juz tych pieniedzy nie mam. Prowadzę jednoosobawa dzialalnosc gospodarcza,natomiast obiektyw sprzedalem jako osoba fizyczna. W dwa dni moglo soe wiele stac,nie mam gwarancji ze pan x nie zepsul go lub ni...

Wyszukiwarka