ucieczka po "ustawce"

Młody człowiek lat 19 został złapany przez policję z kijem bejsbolowym (uciekał po "ustawce"). Osadzono go na dołku. Wcześniej karany. Jakie może mieć zarzuty?
anonim cytuj
25-09-2020
Brał udział w tej bójce?

anonim cytuj
25-09-2020
Nie posiadam informacji czy wziął udział. Jak przyjechała policja zaczął uciekać ale został złapany. Zapewne miał zamiar gdyż jest kibicem innego klubu piłkarskiego.

anonim cytuj
25-09-2020
Za samą w sobie ucieczkę w tej sytuacji zarzutów nie będzie - ważne co ten ktoś zrobił wcześniej. Skoro Pani/Pan nie ma informacji na ten temat, to ja tym bardziej nie będę zgadywać, jakich zarzutów zatrzymany może się spodziewać.

anonim cytuj
25-09-2020
Warto zaznaczyć, że "pałka wykonana z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitująca kij bejsbolowy" jest bronią białą, w myśl Ustawy z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji.

anonim cytuj
25-09-2020

Sugerowane Tematy

Ile kosztuje odrzucenie spadku u notariusza?
Witam, mama zmarła pod koniec roku i chcemy razem z bratem odrzucić spadek ze względu na zadłużenie. Jaki to koszt u notariusza? Znajomy powiedział że 600 zł. Czy to możliwe? Można to zrobić za jednym razem? Mieszkamy w innych miastach i ciężko ogarnąć czas ze względu na pracę....
Zabezpieczenie w postaci testamentu.
Wraz z mężem chcemy zabezpieczyć się na wypadek śmierci i spisać testamenty. Nie mamy wspólnych dzieci, ja mam syna z innego związku i jestem jego jedynym opiekunem prawnym. Oboje mamy rodzeństwo, wszyscy z rodzeństwa mają dzieci. Moi rodzice żyją, są po rozwodzie. U męża żyje tylko tata. Planujemy zakup domu i nie chcemy, aby nasze rodziny próbowały starać się choćby o zachowek. Czy jest możliwość zabezpieczenia się jakoś przed tym? Przys...
Ile czasu ma UFG na odpowiedź
Ile czasu ma na odpowiedź ma UFG licząc od dnia dostarczenia wniosku o umorzenie kary? W Regulaminie umarzania wierzytelności Funduszu z tytułu opłat, odstępowania od dochodzenia zwrotów wypłaconych świadczeń i poniesionych kosztów (roszczeń regresowych) oraz udzielania ulg w ich spłacie widnieje informacja o 2 miesiącach czasu na odpowiedź. Ja otrzymałam odpowiedź od nich po ok roku od wysłania wniosku o umorzenie kary? ...
Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe?
Witam, jak to jest w Polskim prawie, czy pracownik musi wziąć 14dni urlopu ciągiem? Czy pracodawca może narzucać mi dni urlopowe? Np., że między świętami a sylwestrem muszę wziąć wolne? Czy muszę wykorzystać cały swój urlop w danym roku? Tak, aby dni zaległe nie przeszły na następny? Według mojego pracodawcy muszę. Oraz jak to wygląda z urlopem w sytuacji zmiany pracy? Kończąc pracę w jednej firmie muszę wykorzystać cały pozostały mi urlop(...

Wyszukiwarka