ucieczka po "ustawce"

Młody człowiek lat 19 został złapany przez policję z kijem bejsbolowym (uciekał po "ustawce"). Osadzono go na dołku. Wcześniej karany. Jakie może mieć zarzuty?
anonim cytuj
25-09-2020
Brał udział w tej bójce?

anonim cytuj
25-09-2020
Nie posiadam informacji czy wziął udział. Jak przyjechała policja zaczął uciekać ale został złapany. Zapewne miał zamiar gdyż jest kibicem innego klubu piłkarskiego.

anonim cytuj
25-09-2020
Za samą w sobie ucieczkę w tej sytuacji zarzutów nie będzie - ważne co ten ktoś zrobił wcześniej. Skoro Pani/Pan nie ma informacji na ten temat, to ja tym bardziej nie będę zgadywać, jakich zarzutów zatrzymany może się spodziewać.

anonim cytuj
25-09-2020
Warto zaznaczyć, że "pałka wykonana z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitująca kij bejsbolowy" jest bronią białą, w myśl Ustawy z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji.

anonim cytuj
25-09-2020

Sugerowane Tematy

Przeprowadzka z dzieckiem do innego miasta.
Mój był partner został poinformowany o tym, że chce przeprowadzić się wraz z dzieckiem do innego miasta, że względu na lepsze warunki mieszkaniowe oraz rodzinę, która potrzebuje opieki. Nagle kilka dni przed przeprowadzka oznajmił, że się nie zgadza. Jak dalej wygląda postępowanie w takim razie, co powinnam zrobić? Ma pełne prawa rodzicielskie, aczkolwiek dziecka nigdy w życiu na oczy nie widział, mimo, że wiele razy pytałam go czy chce, alimenty...
Młodociany pracownik na L4
Witam? Chodzę do szkoły zawodowej i jestem młodocianym pracownikiem w warsztacie samochodowym. Ostatnio się rozchorowałem i poszedłem na zwolnienie L4 na tydzień czasu i mam pytanie czy ma prawo szef do mnie dzwonić w czasie zwolnienia i mówić mi, że jego zwolnienie nie interesuje i że przyjął sobie kogoś innego na moje miejsce, a ja mam przyjść sobie po wypowiedzenie umowy?. I pytanie jeszcze, czy można to jakoś zgłosić, że poza tym musimy jako ...
brak odzewu ze strony firmy
Dzień dobry zostałam oszukana przez firmę fotowoltaiczna polska energia słoneczna która kazała wpłacić całość 24 tys za instalacje miała termin 45 dni na montaż po pewnym czasie przestała się odzywać minęło ponad 60 dni co mogę zrobić jak odzyskać pieniądze? Jestem załamana....
Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...

Wyszukiwarka