Młody człowiek lat 19 został złapany przez policję z kijem bejsbolowym (uciekał po "ustawce"). Osadzono go na dołku. Wcześniej karany. Jakie może mieć zarzuty?
anonim cytuj
25-09-2020
Brał udział w tej bójce?
anonim cytuj
25-09-2020
Nie posiadam informacji czy wziął udział. Jak przyjechała policja zaczął uciekać ale został złapany. Zapewne miał zamiar gdyż jest kibicem innego klubu piłkarskiego.
anonim cytuj
25-09-2020
Za samą w sobie ucieczkę w tej sytuacji zarzutów nie będzie - ważne co ten ktoś zrobił wcześniej. Skoro Pani/Pan nie ma informacji na ten temat, to ja tym bardziej nie będę zgadywać, jakich zarzutów zatrzymany może się spodziewać.
anonim cytuj
25-09-2020
Warto zaznaczyć, że "pałka wykonana z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitująca kij bejsbolowy" jest bronią białą, w myśl Ustawy z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji.
Mam 18 lat i jestem uczennicą 3 klasy zawodowej. Mieszkam z mamą i z tatą. W domu od zawsze były problemy, awantury ale nie w tym rzecz. Przez to, że jest problem do mnie od zawsze rodzice chcą mnie wyrzucić z domu w czerwcu po ukończeniu 3 klasy. Ja chciałabym dalej się uczyć aby mieć chociaż średnie wykształcenie. Czy w czerwcu mogę ich pozwać o alimenty? Albo cokolwiek zrobić w tej sytuacji?. Mama stwierdziła że może mnie wyrzucić kiedy chce i...
Czy zarejestrowanie działalności gospodarczej pod danym adresem uniemożliwia wynajem okazjonalny ?
Przypadek jest taki:
Właściciel mieszkania mieszka na wsi w swoim domu i tam też jest zameldowany, ale ma zarejestrowaną działalność gospodarczą pod adresem mieszkania, które znajduje się w mieście. Jest przedstawicielem handlowym - mieszkanie nie jest wykorzystywane do fizycznej działalności tzn. nie ma tam sklepu, magazynu czy biura obsługi itd....
Witam 2 lata temu w sierpniu podczas przyjęcia do szpitala pielegniarka oddziałowa zrobiła mi test pcr wymaz z gardła . Niestety były to początki testowania i zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani … straciłam głos + problemy z połykaniem ( krztusze się własna ślina lub podczas jedzenia picia ) . Czy była by możliwość pociągnięcia do odpowiedzialności szpitala ? Dodam...
Dobry wieczór,
W listopadzie 2019 otrzymaliśmy postanowienie sądu, które dotyczy podziału spadku na 10 spadkobierców. W marcu 2020 jedna ze spadkobierczyń, zorientowała się że jej część jest źle policzona- wkradł się błąd matematyczny. Został złożony wniosek o naniesienie korekty. Zaczęła się pandemia i lockdown, wiec tą sprawą nikt się nie zajął. We wrześniu skontaktowaliśmy się z sądem i okazało się, że nadal nikt nie zainteresował się tym wn...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: