Zaświadczenie zameldowania

Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest zameldowany z dziećmi. Nasza księgowa rozliczająca nas za granicą z kolei twierdzi że w innych miastach nie ma z tym problemu. Z kolei Pan w naszym urzędzie twierdzi ze nie ma opcji żeby na jednym zaświadczeniu była cała rodzina. Jak to wygląda w świetle przepisów. Zaświadczenia o wspólnym meldunku są nam niezbędne za granice gdzie mąż pracuje. Dodatkowo każde zaświadczenie jest płatne więc każdorazowo płacimy za 2 zaswiadczenia nawet jesli idziemy po nie razem
anonim cytuj
25-09-2020
Zaświadczenie wydaje się osobie i zamieszcza tam dane osoby. Nie ma przepisu, który pozwalałby lub nie pozwalał na wydanie tego dla 2 osób na jednym świstku. Jak chce Pani zaoszczędzić te niebotyczne kwoty to proszę składać przez EPUAP, wówczas usługa jest bezpłatna

anonim cytuj
25-09-2020
tu juz nie chodzi o sama kwote. Tylko idzie to do instytucji zagranicznej i nikt nie może zrozumieć czemu nie może maż mieć zaświadczenia z żona i dziećmi na jednym druku. Pan przyjmujacy i wydajacy wnioski twierdzi ze jest ochrona danych osobowych i ja mogę wziac zaswiadczenie jedynie z dziecmi. Identycznie maż.

anonim cytuj
25-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej?
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za granicą przez agencje pracy, utrzymywać, że świadectw pracy nie mam bo były to prace na umowę zlecenie, a o pracach w Polsce, w których faktycznie pracowałem, nic nie wspominać w CV. I teraz mam pytanie, czy pracodawca wątpiący w to, że cały czas pracowałe...
Testament
Czy jest jakiś czas określony przez prawo na załatwienie sprawy z testamentem po zmarłym? Rozumiem, że termin pół roku na zgłoszenie sprawy w US liczy się od momentu załatwienia sprawy u notariusza a nie od śmierci?...
Spadek po rodzicach.
Witam, jak wygląda sytuacja gdy jest spadek po rodzicach a rodzeństwo nie może się dogadać? Siostra widzi tylko jedno rozwiązanie, że to należy się jej, a sprzedaż nie wchodzi w grę bo ona się na nią nie zgadza, a spłacić mnie też nie chce. Chce założyć sprawę w sądzie i oczekuje że ja się zrzeknę spadku....
Wynagrodzenie na L4
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś możliwość aby pracodawca (firma państwowa) wypłaciła pracownikowi mniejszą niż 80% pensji za dni spędzone na l4. Mianowicie osoba dostała wypłatę za listopad. Która wygląda na pasku następująco. 14 dni pracy wynagrodzenie 2699zl brutto (daje to 192zl) 8 dni l4 wynagrodzenie 606zl brutto (daje to 75zl) Wychodzi że za dni na l4 pracownik dostał jakieś 40% wynagrodzenia. Umowa o pracę na pełny etat, płacone za...

Wyszukiwarka