Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest zameldowany z dziećmi. Nasza księgowa rozliczająca nas za granicą z kolei twierdzi że w innych miastach nie ma z tym problemu. Z kolei Pan w naszym urzędzie twierdzi ze nie ma opcji żeby na jednym zaświadczeniu była cała rodzina. Jak to wygląda w świetle przepisów. Zaświadczenia o wspólnym meldunku są nam niezbędne za granice gdzie mąż pracuje. Dodatkowo każde zaświadczenie jest płatne więc każdorazowo płacimy za 2 zaswiadczenia nawet jesli idziemy po nie razem
anonim cytuj
25-09-2020
Zaświadczenie wydaje się osobie i zamieszcza tam dane osoby. Nie ma przepisu, który pozwalałby lub nie pozwalał na wydanie tego dla 2 osób na jednym świstku. Jak chce Pani zaoszczędzić te niebotyczne kwoty to proszę składać przez EPUAP, wówczas usługa jest bezpłatna
anonim cytuj
25-09-2020
tu juz nie chodzi o sama kwote. Tylko idzie to do instytucji zagranicznej i nikt nie może zrozumieć czemu nie może maż mieć zaświadczenia z żona i dziećmi na jednym druku. Pan przyjmujacy i wydajacy wnioski twierdzi ze jest ochrona danych osobowych i ja mogę wziac zaswiadczenie jedynie z dziecmi. Identycznie maż.
Mam taką sprawę.
Moja teściowa razem z teściem chcą przepisać darowizną dom wraz z działką mojemu mężowi. Mąż ma dwóch braci. Moje pytanie jest takie czy po ich śmierci ( oczywiście nikomu śmierć nie życzę), czy ci dwaj bracia będą mogli ubiegać się o zachowek? Co zrobić by tego uniknąć. Czy jest w ogóle szansa.
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi....
Witam, mam pytanie czy jeśli żona pobiera rente z ZUS-u i mnie wzięła na swoje ubezpieczenie to komornik sądowy może zająć rentę mojej żony za moje długi ?
Zaznaczę że długi powstały długo przed związkiem małżeńskim
Proszę o porady/odpowiedzi....
Dzień dobry, czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony? Drugi współwłaściciel nie dokłada się do mieszkania od 25 lat, opłaty są regulowane przez nas, podatki , czynsze rachunki, bieżące naprawy i remonty, przeprowadzamy się do nowego miejsca ale nie stać nas utrzymywać drugie mieszkanie. A nie możemy się porozumieć w sprawie sprzedania, a sprzedaż połowy też jest ciężka.
Dodam że ta osoba przebywa od 35 la...
W niedzielę przyszłam do pracy i szef oznajmił mi, ze mam się nie przebierać do pracy i że właśnie w tej chwili mnie zwalnia. Od dwóch tygodni szukał na siłę problemów i każdy mój nawet mały błąd wyolbrzymiał. Czy takie wypowiedzenie w formie ustnej ma taką samą wartość co wypowiedzenie na piśmie? Nie dostałam jeszcze niczego do podpisania, poinformowano mnie ze wypłatę dostane na konto a świadectwo dostane pocztą i tyle i kazał mi iść do domu. M...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: