Zaświadczenie zameldowania

Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest zameldowany z dziećmi. Nasza księgowa rozliczająca nas za granicą z kolei twierdzi że w innych miastach nie ma z tym problemu. Z kolei Pan w naszym urzędzie twierdzi ze nie ma opcji żeby na jednym zaświadczeniu była cała rodzina. Jak to wygląda w świetle przepisów. Zaświadczenia o wspólnym meldunku są nam niezbędne za granice gdzie mąż pracuje. Dodatkowo każde zaświadczenie jest płatne więc każdorazowo płacimy za 2 zaswiadczenia nawet jesli idziemy po nie razem
anonim cytuj
25-09-2020
Zaświadczenie wydaje się osobie i zamieszcza tam dane osoby. Nie ma przepisu, który pozwalałby lub nie pozwalał na wydanie tego dla 2 osób na jednym świstku. Jak chce Pani zaoszczędzić te niebotyczne kwoty to proszę składać przez EPUAP, wówczas usługa jest bezpłatna

anonim cytuj
25-09-2020
tu juz nie chodzi o sama kwote. Tylko idzie to do instytucji zagranicznej i nikt nie może zrozumieć czemu nie może maż mieć zaświadczenia z żona i dziećmi na jednym druku. Pan przyjmujacy i wydajacy wnioski twierdzi ze jest ochrona danych osobowych i ja mogę wziac zaswiadczenie jedynie z dziecmi. Identycznie maż.

anonim cytuj
25-09-2020

Sugerowane Tematy

Kara z UFG.
Witam. Ostatnio zawierałem nową polisę OC zdalnie. Oczywiście jak większość nie przeczytałem OWU. W warunkach był wpis że jeśli do następnego dnia nie zostanie zaksięgowana kwota za ubezpieczenie to umowa nie wchodzi w życie. Każdy potrafi sobie wyobrazić moje zdziwienie po przeczytaniu maila z ubezpieczalni że jest ono nie ważne i odsyłają mi pieniądze. A więc do sedna. Zostałem bez OC i na dzisiejszy dzień grozi mi maksymalna kara z UFG. Na pew...
Duplikat świadectwa po likwidacji szkoły.
Witam, Potrzebuję odpisu mojego świadectwa ukończenia egzaminu dojrzałości i świadectwa z ostatniej klasy szkoły średniej. Problem polega na tym, że szkoła do której uczęszczałem już nie istnieje. Gdzie mogę starać się o takie odpisy ? Pozdrawiam...
Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole?
1.Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole informując o tym rodziców 3 dni przed ? (Wszyscy mieli umowy do 31.08.2023) 2. W lutym trzeba było zapłacić wyprawkę 250 zł deklarując przy tym że dziecko będzie uczęszczać do przedszkola w roku szkolnym 2023/2024, czy ta wyprawka podlega zwrotowi skoro rok szkolny jeszcze się nie zaczął ? 3. Od 1.09.2022 do tej pory czesne zostało podwyższone dwa razy o łączną kwot...
Jak przysposobić dziecko małżonka?
Witam jak jest z przysposobieniem małoletniego ? Chcielibyśmy aby mój mąż przysposobił syna (15lat). Jakie warunki są ? Ojciec dziecka pozbawiony praw , fundusz alimentacyjny nie pobieram (zarobki)....

Wyszukiwarka