Zaświadczenie zameldowania

Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest zameldowany z dziećmi. Nasza księgowa rozliczająca nas za granicą z kolei twierdzi że w innych miastach nie ma z tym problemu. Z kolei Pan w naszym urzędzie twierdzi ze nie ma opcji żeby na jednym zaświadczeniu była cała rodzina. Jak to wygląda w świetle przepisów. Zaświadczenia o wspólnym meldunku są nam niezbędne za granice gdzie mąż pracuje. Dodatkowo każde zaświadczenie jest płatne więc każdorazowo płacimy za 2 zaswiadczenia nawet jesli idziemy po nie razem
anonim cytuj
25-09-2020
Zaświadczenie wydaje się osobie i zamieszcza tam dane osoby. Nie ma przepisu, który pozwalałby lub nie pozwalał na wydanie tego dla 2 osób na jednym świstku. Jak chce Pani zaoszczędzić te niebotyczne kwoty to proszę składać przez EPUAP, wówczas usługa jest bezpłatna

anonim cytuj
25-09-2020
tu juz nie chodzi o sama kwote. Tylko idzie to do instytucji zagranicznej i nikt nie może zrozumieć czemu nie może maż mieć zaświadczenia z żona i dziećmi na jednym druku. Pan przyjmujacy i wydajacy wnioski twierdzi ze jest ochrona danych osobowych i ja mogę wziac zaswiadczenie jedynie z dziecmi. Identycznie maż.

anonim cytuj
25-09-2020

Sugerowane Tematy

Zadłużenie alimentacyjne.
Otóż jestem dłużnikiem alimentacyjnym mój dług obecnie wynosi około 22.000 tys, obecnie zaczynam spłatę tego długu tj. spłaciłem łącznie 5700zl ale zostałem wezwany na jutro na policje w celu postawienia zarzutów. -W tej sytuacji chciałbym zapytać czy od jutrzejszego przesłuchania grozi mi więzienie? -czy po postawieniu zarzutów będę musiał stawić się na rozprawę? -czy to ze alimenty zacząłem płacić jest jakimś plusem i mogę nie dostać wyrok...
Pytanie odnośnie nowych przepisów kodeksu pracy
Witam. Mam takie pytanie odnośnie nowych przepisów kodeksu pracy które niedługo mają wejść w życie chodzi o dyrektywę unijną work life balance, która wydłuża urlop rodzicielski o 9 tygodni dla drugiego rodzica. Teraz pytanie. Czy będę mógł wykorzystać te 9 tygodni urlopu w trakcie gdy żona będzie korzystała ze swojej części tj 32 tygodni ? Np żona ma urlop rodzicielski od 25.04 do 05.12, wobec tego mogę wziąć swoje 9 tygodni np od 01.06 do 02.08?...
jakie kroki prawne może podjąć zarządca nieruchomości w związku ze zrobieniem czegoś wbrew regulaminowi?
Dzień dobry, jakie kroki prawne może podjąć zarządca nieruchomości w związku ze zrobieniem czegoś wbrew regulaminowi? Mowa o założeniu siatki na balkonie żeby kot mógł bezpiecznie go zwiedzać podczas gdy w regulaminie jest zakaz....
Zasiłek chorobowy
Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia ...

Wyszukiwarka