"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej?
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za granicą przez agencje pracy, utrzymywać, że świadectw pracy nie mam bo były to prace na umowę zlecenie, a o pracach w Polsce, w których faktycznie pracowałem, nic nie wspominać w CV. I teraz mam pytanie, czy pracodawca wątpiący w to, że cały czas pracowałe...
Kupiłam zepsute auto.
Kilka dni temu kupiłam samochód. Przy zakupie wypytałam razem z osobami mi towarzyszącymi czy w samochodzie jest coś poważniejszego do roboty. Sprzedawca stanowczo zaprzeczył i powiedział, że do wymiany są podstawowe rzeczy jak oleje itp. Dziś mechanik zadzwonił do mnie, że wyszło tam więcej rzeczy niż te "podstawowe" i za robotę tego wyszło 3000 zł. Do tego okazało się, że cała skrzynia jest do wymiany bo jest "w strzępach"...
Odszkodowanie za odwołany lot.
Witam serdecznie, czy jeżeli mój lot został odwołany, planowo 21:20 zaproponowali mi lot o 7:40 następnego dnia z przesiadką w innym kraju, złożyłem reklamacje, w odpowiedzi dostałem przeprosiny i zaoferowali mi zniżkę 30 % na następny lot w ciągu roku. Czy mogę odrzucić ich ofertę i zażądać odszkodowania pieniężnego ?...
Problem z reklamacją butów w sklepie obuwniczym. Jakie są moje prawa w tej sytuacji?
Dzień dobry. Piszę do państwa być może z błahostką ale potrzebuję pomocy i porady .Otóż ,miesiąc temu w sklepie obuwniczym zakupiłam obuwie damskie w kwocie 400 zł .Po 3 tygodniach użytkowania buty zaczęły się rozklejać ( w obu butach odchodzą podeszwy ) .Pojechałam dziś z reklamacją do sklepu ,w którym zostały zakupione .Poprosiłam o zaznaczenie przez sprzedawcę w formularzu ,iż wolała bym zwrot gotówki , ponieważ obawiam się ,że cała seria jest...

Wyszukiwarka