"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Uszkodzona paczka kurierska.
Dzień dobry. Zamawiałem od osoby prywatnej używaną część blacharska. Niestety została do mnie dostarczona uszkodzona. Został spisany protokół uszkodzenia z kurierem i złożona reklamacja, która nie została uznana, ponieważ według firmy kurierskiej towar nie został poprawnie zapakowany. Przesyłka za pobraniem. Co mogę dalej w tej sytuacji zrobić?...
Czy pobyt na SOR wlicza się w hospitalizację?
W dniu 7.10 zerwałem ścięgno udałem się na SOR (data przyjęcia 7.10 godz. 16:01 data wypisu 0) gdzie została mi udzielona pierwsza pomoc , wystawione zwolnienie lekarskie i skierowanie do poradni i na oddział szpitalny. Dopiero 18.10 do 22.10 udałem się do szpitala na operacje reinsercji ścięgna( wcześniej nie było miejsca). I teraz mam pytanie. Czy pobyt na SOR to pobyt w szpitalu , ponieważ ubezpieczyciel odmówił wypłaty ubezpieczenia ponieważ...
Sprzedaż mieszkania spadkowego, bez zgody współwłaścicieli.
Mieszkanie ma 3 współwłaścicieli (mieszkanie spadkowe) Jeden ze współwłaścicieli chce je sprzedać, na co pozostałe dwie osoby się na to nie godzą. Co możemy zrobić z mężem, aby je sprzedać? Nie wchodzi w grę spłacenie przez pozostałych. Kontakt z pozostałymi i dojście do porozumienia nie istnieje. Czy są jakiekolwiek szanse na to, aby mąż mógł sprzedać mieszkanie, mimo iż pozostali się na to nie zgadzają? Jakie możemy podjąć kroki i działani...
Brak ksiąg wieczystych
Chciałabym się dowiedzieć , czy w przypadku , gdy po śmierci jednego członka rodziny w tym przypadku taty, który był jedynym właścicielem mieszkania , które po jego śmierci przeszło na żonę oraz dwie córki , mieszkanie własnościowe, które nie miało ksiąg wieczystych. Czy jedna ze spadkobierców, mowa o żonie zmarłego może sama złożyć wniosek o księgi wieczyste , po czym swoją część przepisać na wnuka, syna jednej z córek?...

Wyszukiwarka