"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Co spakować do więzienia?
Witam, mam pytanie gdyż na każdej stronie pisze coś innego czy można zabrać ze sobą następujące rzeczy? Ręcznik Maszynka do golenia elektryczna Pieniądze w gotówce. Książki Klapki Jakieś kosmetyki typu patyczki do uszów, płyn do kąpieli, kulka pod pachę....
Jak dodać współwłaściciela samochodu?
Witam, jak to jest z tym dodawaniem współwłaściciela samochodu. Przeczytałem, że trzeba w tym celu wypełnić umowę darowizny i niby artykuły w internecie dość szczegółowo opisują temat, ale jednak pojawia się kilka niedopowiedzeń. Najważniejsze pytania jakie mi się nasuwają to: 1) Jak z tym podatkiem od darowizny? Osoba, którą chciałbym prosić o bycie współwłaścicielem jest w drugiej grupie podatkowej (jest to wujek), a wartość samochodu określił...
Zarejestrowanie pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca w umowie.
Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość zarejestrowania pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca (jako kupujący) w umowie kupna-sprzedaży pojazdu? Sytuacja taka że mój tata nie mógł ze mną pojechać po samochód więc umowa została sporządzona na mnie, ale w rzeczywistości pojazd miałby być zarejestrowany na niego a ja byłabym jedynie współwłaścicielem pojazdu. Jak to najłatwiej zrobić?...
pełnomocnictwo
Dzień dobry, jesteśmy Domem Pomocy Społecznej. Złożyliśmy do Sądu wniosek o likwidację depozytu. Wniosek podpisał dyrektor, który ma upoważnienie do reprezentowania Powiatu (jest to jednostka powiatowa), który został załączony do wniosku. Wniosek został odrzucony. Aby otrzymać uzasadnienie złożyliśmy wniosek o sporządzenie uzasadnienia. Wniosek ten podpisał gł. księgowy, ponieważ dyrektor był na zwolnieniu chorobowym. Teraz musimy uzupełnić braki...

Wyszukiwarka