"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Eksmisja i brak lokalu socjalnego.
Witam dzisiaj miałam rozprawę o eksmisję, mam miesiąc na wyprowadzenie się z lokalu. Sąd nie przyznał mi lokalu socjalnego, po mimo tego że mam trójkę dzieci nieletnich. Proszę mnie nie osądzać bo, wiem że to moja wina że tak się stało ale każdy popełnia błędy. Mam pytanie czy mogę jeszcze odwołać się od decyzji sądu o przydział mieszkania socjalnego może ktoś pomoże napisać mi taki wniosek albo podpowie jak to zrobić. Nie jesteśmy żadna patologi...
Problem uciążliwego hałasu.
Witam! Chciałam zapytać, czy istnieje możliwość rozwiązania następującego problemu - w mieście, w którym mieszkam, na składzie węgla znajdują się urządzenia, które emitują bardzo uciążliwy dla mnie i mojej rodziny hałas. Hałas jest słyszalny codziennie, za wyjątkiem niedzieli (w sobotę również hałasują), w godzinach od 7.00 do 18.00 i jest tak głośny, że budzi nas rano, mimo, że nie mieszkamy w bezpośrednim sąsiedztwie strefy przemysłowej. Mierzy...
Czy pasierb może dziedziczyć?
Sytuacja przedstawia się następująco : jestem jedynakiem, rodzice nie żyją , dzieci nie mam. Kilka lat temu ożeniłem się, żona ma córkę z poprzedniego małżeństwa, pełnoletnią , samodzielną. Do naszego małżeństwa praktycznie majątek wniosłem ja sam, głównie nieruchomości. I tu moje pytanie, czy w przypadku śmierci mojej małżonki, pasierbica będzie uprawniona do spadku po żonie ? Jeśli tak, to jak można tego uniknąć, nie uśmiecha mi się tracić częś...
Ile czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania?
Witam, czy ktoś może się orientuje ile czasu czeka się na rozpatrzenie wniosku o warunkowe umorzenie postępowania, i czy tj. rozprawa sądowa czy posiedzenie Sądu?...

Wyszukiwarka