"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

wniosek o zabezpieczenie pobytu dziecka u siebie
Witam mam wazne pytanie w imieniu kolezanki rozstala sie z partnerem z ktorym ma 11 miesieczna corke wyprowadzila sie od niego on nastepnego dnia przyjechal do dziecka i chcial zabrac mala na kilka godzin po czym dziecka nie odwiozl i nie chce oddac. Kolezanka zlozyla i oplacila wniosek o zabezpieczenie pobytu dziecka u siebie czy jesli pokaze to policji i pojedzie po mala postawi zgodnie z prawem prosze o odp. Doradzenie w tej sprawie...
Ustalenie kontaktów z dzieckiem.
Dzień dobry, proszę podpowiedzieć, czy ojciec który ma ustalone kontaktu, może do dzieci przychodzić dodatkowo, kiedy mu się podoba? Bez mojej zgody?...
Złamanie zakazu kontaktowania.
W 2021 roku otrzymałam zakaz kontaktu z pewną osobą na okres dwóch lat. Dotychczas nie było żadnych problemów. Na początku sierpnia wykonałam do pewnej instytucji telefon, gdzie uzyskałam informacje na temat, który sprawiał mi bolączkę. Dopiero po tym telefonie sobie uświadomiłam, że ta osoba mogła odebrać telefon. Nie ukrywam, że obawiam się, że ten zakaz naruszyłam i obawiam się konsekwencji. Nie znam się na tym kompletnie, mam spore obawy i ni...
Opieka nad schorowaną matką.
Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara si...

Wyszukiwarka