"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Zrzeczenie się alimentów jako dorosłe dziecko.
Dzień dobry, Po rozwodzie rodziców, sąd zasądził alimenty na mnie i braci. Od kilku lat utrzymuje się sam, podobnie bracia. Alimenty są dalej przelewane na konto matki, jeżeli się nie mylę, poprzez zajęcie emerytury ojca. Jesteśmy w dobrym stosunkach z rodzicami i braćmi. Jak polubownie zakończyć alimenty? Z tego co czytałem, ojciec (płacący alimenty) mógłby wystąpić z takim wnioskiem, ale wiąże się to z opłatą w wysokości 5% wartości sporu ro...
czy dziecko może przyjąć nazwisko po nowym mężu matki?
Jeśli mam córkę z innym facetem który nie ma odebranych praw rodzicielskich i córka ma nazwisko moje, to czy wezmę ślub z obecnym partnerem to córka będzie mogła przyjąć jego nazwisko?...
Zajęcie konta w banku.
Jak mogę się dowiedzieć za co mam zajęcie na koncie na 2 tysiące od skarbówki? Istnieje jakaś infolinia czy muszę się udać fizycznie do placówki? Mam 21 lat i jestem nieprzerwanie uczniem i nie mam w ogóle pomysłu dlaczego mam zajęcie od urzędu skarbowego......
Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...

Wyszukiwarka