"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...
Nieodrobienie prac społecznych a zamiana kary na areszt.
Potrzebuje porady dostałam pismo o posiedzenie zarządzenia kary pozbawienia wolności z prac społecznych tylko problem jest taki że ja ciągle odrabiam te godziny. Jak byłam chora mam zaświadczenie lekarskie które wysyłałam kuratorce i nie rozumiem dlaczego chcą mi zamienić to na karę pozbawienia wolności....
Właściciel nie chcę oddać kaucji, czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania tych pieniędzy?
Witam, mam taki problem. Wynajmowałam mieszkanie, właściciel powiedział, że nie odda mi kaucji od razu bo musi poczekać, aż przyjdą wyrównania ze spółdzielni. Kazał czekać do lipca. Mieszkanie zdałam w kwietniu. Odezwałam się do niego dwa tygodnie temu i niestety cisza. Nie odpisuje, nie odbiera. Mam tylko umowę najmu, a brak zwrotu kaucji tylko ustnie przy zdaniu mieszkania. Czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania tych pieniędzy? Co mogę zrobi...
Oradziez
Mam maly problem i zaluze ze cos takiego zrobipam chcialam byc piekna(choruje na depresje) i kradlam kosmetyki suma wynosi 660 zl czy ktos moze mi powie co moze mnie spotkac boje sie wiem glupia bylam...

Wyszukiwarka