"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Co oznacza miejsce pobytu dziecka przy matce?
Czy jak dziecko ma miejsce zamieszkania przy matce, to ojciec może je zabrać np. ze żłobka i powiedzieć, że teraz dziecko będzie przy nim? Czy to miejsce zamieszkania ma w praktyce jakieś znaczenie?...
Przepisanie jednego pokoju w mieszkaniu.
Dzień dobry. W 2003 roku mój dziadek sporządził z sąsiadką umowę kupna sprzedaży na sprzedaż jednego pokoju w mieszkaniu. Koszt transakcji- 5000 zl. Sąsiadka zamurowała na swój koszt ścianę i temat przez lata zamknął się, dziadek nic nie mówił. 4 lata temu zmarła babcia, a pół roku temu dziadek zmarł. Spadek przejdzie na mojego tatę i on chciałby tam zamieszkać. Z dokumentów wiemy, ze dziadek płacił mniejszy czynsz, bo nie liczyli mu tego pokoju....
Dopisanie współkredytobiorcy do aktu notarialnego.
Dzień dobry. Ponad 7 lat temu wzięliśmy wspólnie kredyt hipoteczny z MDM, tzw. "Singiel na swoim", ale jako, iż nie jesteśmy małżeństwem i skorzystać przy MDM, mogłem tylko z opcji singiel, ja jestem tylko beneficjentem, a więc mimo, że kredyt był wzięty wspólnie, tylko ja i bank jesteśmy w akcie notarlamymy. Z racji, że minęło już ponad 5 lat od wzięcia kredytu, chciałbym dopisać swojego współkredytobiorcę do aktu notarialnego (nie jes...
Zapis na umowie zlecenie dotyczący okresu wypowiedzenia
Cześć, mam zapis na umowie zlecenie (na okres 6 miesięcy) dotyczący okresu wypowiedzenia - miesięcznego. Orientuje się, że cechą takiej umowy jest natychmiastowe wygaśnięcie w momencie wypowiedzenia. Czy ten zapis to zmienia i przy takiej umowie można dopisać sobie dowolny okres wypowiedzenia?...

Wyszukiwarka