Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze
Witam
Podjechałem na myjnie bezdotykowa w celu umycia auta. W czasie mycia zabrakło środków odłożyłem pistolet na miejsce ,do terminala wrzuciłem pieniądze wybrałem program w celu kontynuowania mycia auta a w tym samym czasie pistolet wystrzelił z pochwy gdzie jest jego miejsce uszkadzając karoserie. Czy jest jakieś na to rozwiązanie? Właściciel myjni zarzuca mi nie przestrzeganie regulaminu. Proszę o pomoc....
Witam dzisiaj miałam rozprawę o eksmisję, mam miesiąc na wyprowadzenie się z lokalu. Sąd nie przyznał mi lokalu socjalnego, po mimo tego że mam trójkę dzieci nieletnich. Proszę mnie nie osądzać bo, wiem że to moja wina że tak się stało ale każdy popełnia błędy. Mam pytanie czy mogę jeszcze odwołać się od decyzji sądu o przydział mieszkania socjalnego może ktoś pomoże napisać mi taki wniosek albo podpowie jak to zrobić. Nie jesteśmy żadna patologi...
O jak duże odszkodowanie finansowe można się starać za pobicie ze złamaniem nosa? Trwałą zmianą jest zmienione uczucie/pewien dyskomfort przy marszczeniu nosa. Być może ma to też inne skutki. Nie miałem obdukcji, nie konsultowałem z lekarzem....
Witam. Mój problem polega na tym iż pożyczyłem koleżance sumę pieniędzy, ale najpierw musiałem zaciągnąć kredyt specjalnie dla niej. Teraz po dwóch latach spłacania przez nią rat wpłatami na moje konto dowiaduje się że ona ma zamiar spłacić tylko te pieniądze które przelałem jej na konto pomijając koszta kredytu. Umowa ustna była zawarta przy świadku ale potwierdzenie przelewu mam na kwotę bez oprocentowania. Czyli ubezpieczenie i oprocentowanie ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: