Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze
Złożyłam podanie o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron i jednocześnie o ponowne przyjęcię ponieważ chciałbym kontynuować pracę na obecnym stanowisku. Jeszcze nie otrzymałam oficjalnej odpowiedzi od mojego pracodawcy ale dowiedziałam się że jest zgoda na zawarcie umowy tylko na 3 miesiące.
Jestem bardzo zawiedziona takim postanowieniem ponieważ wszyscy pracownicy którzy zostają w pracy dostają zgodę na 33 miesiące na czas określony. ...
Witajcie. Po śmierci taty złożyłem wniosek w zusie o wypłatę środków z ofe. Tata był rok ma emeryturze i zmarł. Według zusu wypłata środków to
Ok 3 miesiące. Zaraz mija 7 miesięcy i ani widu ani słychu. Dzwoniąc do ZUSu dostałem informacje ze wniosek jest złożony ale i tak czeka na weryfikacje a zajmuje się tym firma jedna w Polsce i oczekiwanie jest długie. Czy wypłacał ktoś środki z tego ofe i czy jest sens na to czekać ?...
Dzień dobry, proszę o poradę, w jaki sposób rozwiązać sytuację . Firma posiada samochody służbowe jednak zdarzyło się tak, że osoba zajmująca się polisami przeoczyła termin na wznowienie OC, w związku z czym UFG nałożył na firmę wysoką karę w kwocie 10800 zł
Firma chce przerzucić ten koszt na pracownika. Czy w ogóle ma do tego prawo?
Pracownik zatrudniony jest na umowę o pracę na czas nieokreślony, relacje z pracodawcą w porządku. W umowie ni...
Złożyliśmy deklaracje całkowitej spłaty kredytu hipotecznego, w umowie zapis że ma nastąpić spłata bez dodatkowych kosztów tzn. bez prowizji banku. Bank jednak zabrał prowizję prawie 4tys. Co teraz zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: