"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Mój narzeczony jest współwłaścicielem domu. Czy po ślubie jego majątek staje się wspólny?
Dzień dobry. Mój narzeczony jest współwłaścicielem domu. Czy po ślubie jego majątek staje się wspólny? Czy może dopisać mnie do aktu notarialnego bez zgody drugiego współwłaściciela?...
Próg podatkowy.
Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy...
Jak ograniczyć niepotrzebne wydatki starszej osobie?
Witajcie, sytuacja trochę żenująca, trochę śmieszna,chociaż rodzinie do śmiechu nie jest. W skrócie wygląda to tak, jest dziadek,wdowiec,80l. Dziadek mieszka sam i całkiem nieźle sobie radzi,gdyby nie to, że całą emeryturę wydaje na oglądanie filmów dla dorosłych w internecie. Potem chodzi i mówi, że nie ma co jeść,więc rodzina kupuje mu leki,jedzenie i generalnie zabezpiecza jego podstawowe potrzeby życiowe. Zabrali mu kartę, to ją zablo...
Reklamacja słuchawek, a zwrot pieniędzy.
Kupiłam słuchawki bezprzewodowe w rtv za 1000 zł. Po około roku przestały działać. Zgłosiłam reklamacje, która przyjęli. Okazało się, ze słuchawek nie da się naprawić i nie mają już tego modelu żeby wymienić na nowe wiec zaproponowali mi, abym cokolwiek kupiła u nich za minimum 500zl , wtedy resztę oddadzą mi w gotowce. Słuchawki były kupione na Spółkę z o.o. Czy faktycznie mogą tak zrobić ?...

Wyszukiwarka