"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Jakiś czas nie płacone alimenty. Jak spłacać aby było ok? (dług)
Znajomy jakiś czas nie płacił alimentów. Alimenty z FA, komornik. Teraz chce zacząć normalnie płacić alimenty, wysłał przekazem pocztowym na adres byłej żony. Ale ona go nie odebrała i napisała, że nie będzie odbierała, żeby kontaktował się z komornikiem i przez niego wysyłał pieniądze (żeby pierwsze spłacić dług). Czy to świadczy na jej niekorzyść? Jak znajomy ma dalej płacić aby było ok?...
Dane ojca w akcie urodzenia dziecka.
Chciałabym prosić o poradę odnośnie NN w akcie urodzenia. Jakie są procedury? Jak to wygląda po porodzie jeśli ojciec będzie chciał ubiegać się o uznanie ojcostwa? Kto płaci za testy? Na jaką pomoc mogę liczyć z racji tego, że alimentów automatycznie nie mogę pobierać?...
Jak liczy się czas pracy w delegacji?
Pracodawca wysyła mnie i innych pracowników na szkolenie wyjazdowe, które odbywa się w miejscu oddalonym o 240 km od miejsca pracy. Szkolenie odbywa się w godzinach 10-17, więc aby dotrzeć na miejsce, czas wyjazdu musi być o godzinie 7:30, a powrót do miejsca pracy nastąpi najwcześniej o godzinie 19:30. Czy osobie, której zostają dodatkowo powierzone obowiązki kierowcy (zostanie w tym dniu wydany pojazd służbowy), czas dojazdu będzie wliczać się...
Dowody do sprawy rozwodowej.
Czy w sądzie na sprawie rozwodowej można wykorzystać nagrania z dyktafonu i kamerki? Nagrania były zrobione bez wiedzy drugiej osoby. Czy sędzia weźmie pod uwagę te dowody? ...

Wyszukiwarka