"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie za odwołany lot.
Czy jeżeli mój lot został odwołany, planowo 21:20 zaproponowali mi lot o 7:40 następnego dnia z przesiadką w innym kraju, złożyłem reklamacje, w odpowiedzi dostałem przeprosiny i zaoferowali mi zniżkę 30 % na następny lot w ciągu roku. Czy mogę odrzucić ich ofertę i zażądać odszkodowania pieniężnego ?...
Jakiś czas nie płacone alimenty. Jak spłacać aby było ok? (dług)
Znajomy jakiś czas nie płacił alimentów. Alimenty z FA, komornik. Teraz chce zacząć normalnie płacić alimenty, wysłał przekazem pocztowym na adres byłej żony. Ale ona go nie odebrała i napisała, że nie będzie odbierała, żeby kontaktował się z komornikiem i przez niego wysyłał pieniądze (żeby pierwsze spłacić dług). Czy to świadczy na jej niekorzyść? Jak znajomy ma dalej płacić aby było ok?...
Oszustwo internetowe
hej, zostałam oszukana na kwote 200zł, napisałam do banku o anulowanie przelewu i dostałam z banku dane oszusta, czy policja coś z tym zrobi?...
Podatek od nieruchomości.
Jestem udziałowcem w nieruchomości w której orzeczona jest współwłasność, a zarząd tymczasowy pełni bratanek. Wyliczył on wg mnie nieprawidłowy podział kosztów podatku na współwłaścicieli, natomiast w piśmie urzędowym o podatku, jest tylko nota, że są podatnicy opodatkowani w ramach konta, czyli współwłaściciele. Nie ma konkretnej kwoty na osobę. Dzwoniąc do urzędu pani powiedziała, cytuje: Urzędu nie interesuje kto ile zapłaci, a suma ma być opł...

Wyszukiwarka