Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze
Witam. W moim zakładzie pracy wypłacane są premiera projektowe na zakończenie projektu. Czy przebywając na dłuższym l4 w czasie kiedy projekt się skończy należy mi się premia ? ( zaznaczę ze pracowałam przy danym projekcie ponieważ one trwają przeważnie około 2 lat)...
Czy ojciec po ukończeniu pełnoletności dziecka może wnieść do sądu o testy dna? Wypisuje do mnie ojciec po 22 latach, że mam jechać z nim na dobrowolne testy dna, a wolałabym żeby to on sam wniósł i żebym dostała pismo z sądu. A stale mi tłumaczy, że on tego nie może zrobić, że mam z nim jechać, a jak nie to mam napisać pismo do komornika o umorzenie zaległych alimentów....
Mam do odpracowywania 30godzin miesięcznie, czy pomimo pracy zawodowej na 3 zmiany, można będzie to jakoś pogodzić? w sensie chodzi o to czy pani kurator będzie mogła się ze mną dogadać co do godzin w danym tyg. w którym to będę mógł odpracować?...
Chodzi o dwuletnie dziecko które ma jechać na wakacje z dziadkami ( do nich do domu , dom w Polsce)
Chodzi o upoważnienie w razie potrzeby pójścia do lekarza , szpitala ) czy wystarczy napisane odręcznie ? ( Jakie informacje powinno zawierać )
Czy powinnam coś jeszcze napisać w razie nagłej sytuacji , co może się przydać ? Lub co powinni dziadkowie mający wnuczkę pod opieką mieć przy sobie ?
Czy w ogóle muszę pisać jakiekolwiek upoważnienia...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: