"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.
Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie. Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić. Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę...
Zachowek
Witam,podpisałam u notariusza ugodę o zachowek z bratem,który zobowiązał się do wypłaty .. Teraz jego żona wygraża się że mnie zniszczy i że nie zostawi tak tej sprawy i poniosę dużo większe koszty niż kwota którą otrzymam.. Czy mam się czego obawiać ze strony prawnej? Czy może wymóc w sposób prawny żebym opiekowała się grobem ojca? ...
Rozprawa sądowa a zwolnienie z pracy.
Co zrobić jeśli pracodawca nie chce dać wolnego na rozprawę sądową? Jest coś takiego jak zwolnienie z pracy na czas trwania rozprawy sądowej?...
Wypowiedzenie umowy o prace przez pracodawce.
Czy ktoś jest w stanie pomoc w sprawie wypowiedzenia umowy o prace na czas nieokreślony od strony pracodawcy? Podobno powinno być uzasadnione dlaczego dana osoba została zwolniona. Na rozwiązaniu umowy jest tylko mowa o likwidacji stanowiska pracy. ( z czego druga osoba która zajmowała się tym samym, tylko miała inna nazwę stanowiska, została). Czy można żądać od pracodawcy uzasadnienia? ...

Wyszukiwarka