"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy należy mi się renta po zmarłym ojcu?
Dzień dobry, Czy po śmierci taty, jeżeli mama dostaje rentę po zmarłym ojcu, dziecko do 26r.z, które się uczy również ma prawo do renty? ...
Zrzutka a zwrot dobrowolnej wpłaty czy trzeba zwrócić?
Sprawa wygląda tak. POnad 2 lata temu założyłam grupę na fecebooku tłumaczeniową. Dodajemy tam od ponad 2 lat seriale z tłumaczeniami. Mamy założoną zrzutkę (była weryfikowana 2 razyi wszystko było ok), na działalność grupy. W opisie zrzutki jest jasno napisane, że aby grupa mogła istnieć i się rozwijać, potrzebujemy wsparcia. Ludzie przez te ponad 2 lata wpłacali na zrzutkę, my dodajemy te tłumaczenia i jest ok. Nagle ludzie stwierdzili, ż...
Sprzedaż firmy przez byłego małżonka.
Jestem po rozwodzie. Moja żona w trakcie trwania małżeństwa miała firmę jednoosobową. Ostatnio dowiedziałem się, że udało się jej ja sprzedać ( wyposażenie, nazwę itd). Czy jest to możliwe aby mogła to prawnie zrobić? Nie mamy podziału majątku....
Firma budowlana zniszczyła mój samochód
Firma wyburzeniowa, obok mojej działki burzą dom i przez niedoinformowanie chcieli zabrać mi samochód przeznaczony na części, skończyło się na wybiciu szyby i rozgrabieniu auta, sąsiad twierdzi że to oni i to widział a cały kierownik roboty się nie przyznaje i twierdzi że to bezdomni z okolicy, jest sens się kłócić o jakieś odszkodowanie?...

Wyszukiwarka