"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Firma budowlana zniszczyła mój samochód
Firma wyburzeniowa, obok mojej działki burzą dom i przez niedoinformowanie chcieli zabrać mi samochód przeznaczony na części, skończyło się na wybiciu szyby i rozgrabieniu auta, sąsiad twierdzi że to oni i to widział a cały kierownik roboty się nie przyznaje i twierdzi że to bezdomni z okolicy, jest sens się kłócić o jakieś odszkodowanie?...
Czy współwłaścicielka ma prawo przysłać rzeczoznawców bez zgody współwłaścicieli
Witam. Czy współwłaścicielka ma prawo przysłać rzeczoznawców bez zgody nieobecnych współwłaścicieli zamieszkujących posesję?...
Wysokie koszty sądowe.
Witam mąż dostał warunkowe umorzenie postępowania i grzywnę 1500 oraz koszty sądowe ponad 20 tys. Czy to możliwe żeby były tak duże koszty sądowe?...
Zasiedzenie w dobrej wierze.
Chce wnieść sprawę przez zasiedzenie przez mojego zmarłego ojca , czy muszę wzywać na sprawę wszystkich spadkobierców. Większość I tak się zrzeka ,nie mam kontaktu z 3 siostrami ciotecznymi ojca ,ustaliłam tylko ze 2 już nie żyją, ale i tak nigdy nie utrzymywaliśmy kontaktu . Więc pisząc pozew ,nie wiem jakie mam zawrzeć informacje . I jeśli muszę podać wszystkich spadkobierców (to jest 5 pokoleń ) czy muszę sama ustalić kolejność dziedziczenia,...

Wyszukiwarka