"remont" drogi wojewódzkiej

Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy policjant mający dziecko poniżej 4 roku życia musi się zgadzać na wyjazd na szkolenie?
Witam. Czy policjant mający dziecko poniżej 4 roku życia musi się zgadzać na wyjazd na szkolenie, które trwa ponad miesiąc i jest ono oddalone o kilka set km od domu? Żona również pracuje na pełen etat....
Zachowek po bracie.
Mieszkanie przepisane w darowiźnie ze służebnością na jednego z braci. Rodzice żyją, drugi brat żyje. Co w sytuacji gdy umiera ta osoba, na którą jest przepisane mieszkanie? Jest to osoba, która ma żonę i dziecko. Czy w takiej sytuacji można wnioskować o zachowek od żony tego brata? Bo rozumiem, że to ona dziedziczy mieszkanie po nim?...
Alimenty z Funduszu alimentacyjnego.
Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci....
zmarła moja siostra. Miała dwójkę dzieci i męża. Czy należy mi się spadek lub zachowek?
Dzień dobry, zmarła moja siostra. Miała dwójkę dzieci i męża. Czy należy mi się spadek lub zachowek? ...

Wyszukiwarka