Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze
Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty po...
Kiedy Sąd uznaje pismo za dostarczone?
Ja go nie odbieram, przychodzi awizo powtórne, pismo wraca do Sądu i jest uznane za dostarczone? Czy jest ponownie dostarczane, awizowane powtórnie i dopiero wtedy uznaje się za dostarczone?...
Zawarłam umowę najmu kawalerki, mieszkam w niej od piątku i ciągle odczuwam intensywny zapach stęchlizny , jest to nie do wytrzymania, nie mogę skupić się na nauce. Zainwestowałam w pochłaniacze wilgoci, spreje i wszystko inne co niweluje zapachy, jednak dalej śmierdzi. Dzwoniąc do właścicielki dowiedziałam się, że była lokatorka zalała kuchnie. Pani właścicielka wytarła podłogi i zostawiła tą sprawę, nie informując mnie przy oględzinach, podczas...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: