Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze
Tata ma 85 lat. Chcę iść do DPS. Bo sobie nie radzi. Ma wysoką emeryturę trochę majątki w postaci mieszkania i działek. Wlicza się w to za pobyt czy tylko emerytura? Czy ja będę coś płacić? Co w sytuacji jak pójdzie do DPS i będzie mieszkanie chciał sprzedać?...
Proszę o informację, czy jest szansa na umorzenie zadłużenia wobec Funduszu Alimentacyjnego? Od kilku lat sprawa jest na etapie egzekucji komorniczej.
Do kogo udać się, w celu sprawdzenia kwoty zadłużenia? Osoba ta nie pracuje, nie ma dochodów, a także nie posiada majątku. Dzieci są już pełnoletnie i mają ukończone 25 i 30 lat. Zwracam się z prośbą udzielenia wskazówek, jak można pomóc takiej osobie?...
Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony.
Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: