Witam, droga wojewódzka jest "w remoncie" od 3 lat. Przez pół roku rozkopali, a teraz od ponad dwóch nikt nic nie robi. Dziury okropne, teraz jak taka pogoda woda stoi praktycznie na całej drodze. Czy ktoś odpowiada za zepsucie samochodu lub wypadek rowerzysty na tej drodze?
anonim cytuj
07-09-2020
Odpowiedzialność zarządcy drogi, w przypadku drogo wojewodzkiej bedzie to zarząd województwa, za jej stan wynika zarówno z kodeksu cywilnego, jak i z Ustawy o drogach publicznych. nie zmienia to jednak faktu ze kierowca czy rowerzysta jest zobowiazany dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze
Czy kierownik w zakładzie pracy może telefonicznie poprosić pracownika będącego na zwolnieniu lekarskim, aby ten pojawił się w pracy w celu wypełnienia ankiet pracowniczych? ...
Pracowałem prawie 3 lata na stacji paliw. Niedawno szefowa oskarżyła mnie i zmiennika o kradzież pieniędzy.
Nasza kradzież miała polegać na tym że z faktur które zostały wystawione dla klientów po pewnym czasie były poprawiane niby przez nas tak aby kasą nie trafiała do kasy kasjerów a kasy głównej ( każda transakcja trafia do lasy kasjerów a kasa główna to wszystko co wypłacaliśmy szefowej) oskarżyła nas że te pieniądze zabraliśmy my. Te faktur...
Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą....
Witam moja córka z zięciem wynajęli mieszkanie w którym nie zamieszkali bo zięć zmarł umowa była na niego w umowie miała właścicielka zapis że przez pół roku nie musi oddawać kaucji. Czy w przypadku śmierci nie powinna postąpić uczciwe i oddać te pieniądze?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: