brak stawiennictwa na rozprawie

Witam, we wtorek mam sprawę rozwodową i o zasądzenie alimentów, niestety rozchorowałem się i nie będę mógł uczestniczyć w sprawie, w jaki sposób poinformować o tym sąd na dzień pżed rozprawą?.
anonim cytuj
07-09-2020
Na wezwaniu od sądu jest pouczenie i informacja, co należy zrobić w przypadku choroby. Powinien się Pan udać do lekarza, który jest do tego uprawniony. Lista powinna być na stronie sądu. Jeżeli jest Pan wzywany jako świadek, to niepoinformowanie i nieusprawiedliwienie niestawiennictwa skutkować będzie nałożeniem na Pana kary grzywny.

anonim cytuj
07-09-2020

Sugerowane Tematy

Wszczęcie egzekucji przez komornika.
Dostałem dziś pismo od komornika o wszczęciu egzekucji. Odnosi się to prawdopodobnie do niezapłaconego mandatu za przejazd bez biletu (nawet nie wiem czy to byłem ja - sprawa z 2003 roku). Jest podana należność, odsetki, opłata egzekucyjna. Do pisma jest dołączony nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z 2003 (z klauzulą wykonalności z 2014 roku). Do tej pory nikt się do mnie nie odzywał, nie dostawałem żadnych pism. Czy to nie za długi ok...
Pytania dotyczące ulgi podatkowej. Pracodawca zmniejszył wypłatę, czy można odzyskać te pieniądze?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka. Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny. Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa. We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Refundacja za okulary do pracy.
Mam taki problem. Salon optyczny wystawił mi imienną fakturę na okulary korekcyjne, jest informacja o tym, że są one do pracy przy komputerze. W pracy zostałam poinformowana, że żeby dostać częściowy zwrot, faktura musi być na firmę, nie na mnie. Salon nie chce wystawić korekty, bo faktura jest wystawiona prawidłowo i nie ma ku temu podstaw. To, że się nie dowiedziałam przed to jedno, ale nie ma nigdzie zapisu, że musi być, to skąd taki wymóg? A ...
Uciążliwi sąsiedzi.
Od roku wynajmujemy mieszkanie w bloku. Niestety sąsiedzi, którzy mieszkają nad Nami są alkoholikami i codziennie się awanturują, jakby było mało nocą również. Mamy małe dziecko, które póki co całkiem nieźle sypia, ale niedługo zapewne może stać się to dla niego uciążliwe, dla mnie i partnera już jest i pomimo interwencji naszej czy policji (nic z tym nie mogą zrobić, bo oni ,, są u siebie'') jest to samo. Rozmawialiśmy z sąsiadami, którzy mieszk...

Wyszukiwarka