włam na telefon

Witam. Chciałem się dowiedzieć czy włamywanie się na telefon jest legalne ? Czy robienie zdjęć moich korespondencji w tym firmowych jest legalne. ? Oczywiście osobą włamujaca jest żona.
anonim cytuj
06-09-2020
nie. Istnieje takie cos jak prywatnosc korespodencyjna. A jezeli dane firmowe byly poufne to tym bardziej

anonim cytuj
06-09-2020
naruszenie tajemnicy korespondencji oraz bezprawne uzyskanie informacji Art. 267.kk

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z opłaty za DPS.
Dzień dobry. Chciałbym się dowiedzieć co zrobić aby uniknąć płacenia za pobyt w DPS wyrodnego rodzica. Ojciec lata temu odszedł od nas i przez wiele lat nie płacił alimentów na mnie i dwójkę rodzeństwa. Ma w najbliższym czasie ma zostać umieszczony w placówce że względu na ciężki stan zdrowia (wieloletnie nadużywanie alkoholu). Siedział również jakiś czas w więzieniu za zaległości alimentacyjne. Czy mogę złożyć jakieś wnioski do sądu i komornika ...
Bank opóźnia wystawienie listu mazalnego.
Witam, kiedyś wynikła taka sytuacja, że moja mama wzięła kredyt na otworzenie firmy, pod hipotekę, niedawno z ojcem spłaciliśmy całkowicie ten kredyt, bo mama zmarła w 2017 roku. Bank w którym brała kredyt przestał istnieć i został przejęty przez większy bank. Pani w ów banku poinformowała nas o liście mazalnym, tylko, że coś się to bardzo przedłuża, co można zrobić z tym faktem?, pani która nas obsługuje nie ma jak by w tym winy, tłumaczy się gł...
Czy muszę odsyłać komplet dokumentów do poprzedniego właściciela pojazdu?
Niedawno nabyłem pojazd od osoby zajmującej się zawodowo sprzedażą aut. Po podpisaniu umowy prosił mnie żebym odesłał mu umowę, którą podpisał on z poprzednim właścicielem (z zakrytą ceną), która była mi potrzebna do rejestracji oraz karteczkę z polisą OC. Polisa ważna jeszcze przez kilka miesięcy. Jaki może być haczyk i dlaczego z perspektywy sprzedawcy warto odzyskać te dokumenty?...
Darowizna od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza?
Mam pytanie dotyczące darowizny od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza? Czy wystarczy jak przelew ze wspólnego konta rodziców będzie zatytułowany: "darowizna od rodziców dla córki do majątku osobistego" Czy w takim brzmieniu wystarczy aby mąż nie miał nic do tego w razie ewentualnego rozwodu? Rozumiem też, że wtedy ja zgłaszam w US darowiznę. Nie rozumiem różnicy pomiędzy zwykłym przelewem, a darowaniem u...

Wyszukiwarka