unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

generalny remont w bloku
Witam. Mieszkam w bloku 35 letnim, sąsiedzi piętro niżej rozpoczęli generalny remont mieszkania używając ciężkiego sprzętu usuwając ściany nośne i działowe(zawęzili ściany, część zbrojenia również usunęli) w wyniku czego u mnie popękały ściany w 4 pokojach. Spółdzielnia umywa ręce. Gdzie mogę się udać i co zrobić? Z góry dziękuję za pomoc....
Wyłudzanie na Vinted co zrobic?
Sprzedałam na Vinted perfumy, osobiście przeze mnie kupione we Francji. Perfumy były zdekodowane (odklejona naklejka z kodem), o czym kupująca została dokładnie poinformowana. Dostała wszystkie zdjęcia, łącznie ze zdjęciami butelki itd. Dostała towar. Napisała do Vinted ze się nie zgadza. Vinted uznało jej rację. Nie mam paragonu (kupione były na użytek własny). Osoba dostała dokładnie te perfumy, po czym wysłała zdj ze ma swój oryginał, który ...
Dziedziczenie po zmarłej.
Witam, przed zadaniem pytania zapoznałem się z poradnikiem spadkowym oraz FAQ, jednak sprawa dalej nie jest dla mnie jasna, więc proszę o poradę. Babcia Małgorzata, wraz z mężem Krzysztofem, mieszkała w mieszkaniu (komunalnym lub spółdzielczym). Mieli dwoje synów Piotra i Pawła. Paweł ma żonę Grażynę w wieku 60 lat, córkę Katarzynę w wieku 40 lat, wszyscy mieszkają w Polsce. Piotr mieszka w Hiszpanii. Była możliwość wykupienia mieszkania na włas...
Ustalenie ojcostwa po osiągnięciu pełnoletności przez dziecko.
Czy ojciec po ukończeniu pełnoletności dziecka może wnieść do sądu o testy dna? Wypisuje do mnie ojciec po 22 latach, że mam jechać z nim na dobrowolne testy dna, a wolałabym żeby to on sam wniósł i żebym dostała pismo z sądu. A stale mi tłumaczy, że on tego nie może zrobić, że mam z nim jechać, a jak nie to mam napisać pismo do komornika o umorzenie zaległych alimentów....

Wyszukiwarka