unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Zleceniodawca chce rozwiązać umowę o dzieło.
Dzień dobry. Moje pytanie dotyczy rozwiązania umowy o dzieło. Jest to umowa z przekazaniem praw autorskich. Produkt miał być przeznaczony do produkcji seryjnej. Umowa zawierała wykonanie pewnej ilości prototypów i wdrożenie produkcji. Prototypy wykonałem. W momencie kiedy zlecający był zadowolony z wyniku, otrzymał wyprodukowany przeze mnie gotowy prototyp wraz z dokumentacją. Zlecający udał się do firmy, która miała zająć się produkcją. Otrzy...
Świadczenia na dziecko zmarły ojciec
Witam. Mam problem…. Proszę o pomoc. Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. kto w takim przypadku ma płacić alimenty? ...
Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Alimenty na rodzica.
Czy jest (i jeśli tak to jaki??) próg dochodu (na osobę ponieważ ma własną rodzinę) dla dziecka którego rodzic/rodzice lub MOPS chce podać o alimenty. Czy jeśli taki próg istnieje rodzic lub MOPS mimo to mogą wnieść do sądu o alimenty? Czy jeśli rodzice żyją w związku małżeńskim ewentualne alimenty przyznawane są na każdego rodzica z osobna(jeśli oboje się domagają)?...

Wyszukiwarka