unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Przedsądowe wezwanie do zwrotu zadatku.
13.08.2023 zawarłem jako sprzedający umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Kupujący wpłacił 10tys zadatku. Po kilku dniach ustalilismy telefonicznie że odstępujemy od umowy. Kupujący zgodził się i poprosił o zwrot zadatku na konto, co uczyniłem i o sprawie zapomniałem. Lokalu nie sprzedałem. Dziś dostałem od prawnika przedsądowe wezwanie do zwrotu jeszcze raz zadatku (jako ze się nie wywiązałem z umowy). Co mogę zrobić w tej sytuacji? U...
Przedawnienie mandatu u komornika.
W 2013 r. Dostałam mandat za brak legitymacji studenckiej w MPK. W 2014 r. Ponoć został założony nr sprawy. W 2023 r. otrzymałam pismo od komornika, że mam zapłacić mandat. Czy to nie uległo przedawnieniu? ...
Odstąpienie od umowy
Witam serdecznie, 10 października kupiłam na stronie internetowej 2 komplety dresów. 11 listopada wysłałam odstąpienie od umowy przez pocztę e-mail ponieważ ciągle czekali na dostawę-brak towaru w magazynie. 14 listopada odpisali z informacją o anulowaniu zamówienia oraz prośbą o numer rachunku bankowego do zwrotu. Odpisałam. 18 listopada napisałam przypomnienie, oraz dzisiaj 30.11 ponaglenie. Jaki krok powinien być następny? Jak odzyskać ...
Przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie dziecka. Mąż urwał kontakt.
Dzień dobry, mąż/ ojciec naszego nieletniego dziecka zerwał z nami kontakt. W październiku dziecku kończy się ważność paszportu. Chciałabym wyrobić nowy, ponieważ jeździ na konkursy poza granice kraju. Wiem, że przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie nieletniego dziecka. Jak mogę załatwić tą sprawę?...

Wyszukiwarka