unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Bezpodstawne wzywanie opieki społecznej.
Dzień dobry. Co można zrobić gdy jedna osoba z różnych kont e-mail zgłasza nas do mopsu bezpodstawnie ? Jest na to jakiś paragraf ?...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry. Szukam porady odnośnie alimentów na rodziców, a mianowicie jak ich uniknąć? Sytuacja wygląda następująco: dostałam w dniu dzisiejszym sms od siostry, że mama (wdowa) zgłasza mnie i moje 2 siostry o alimenty. Od około dwóch lat jestem w konflikcie rodzinnym. Mimo to do lutego 2023 roku własnowolnie płaciłam alimenty ustalone z góry przez siostry (również przekazane telefonicznie, płaciłam poprzez pocztę wiec mam potwierdzenia). W marc...
Umowa próbna
Witam. Znalazłam prace. Ustalone zostało że od 1 grudnia popisze umowę na 1/4 etatu. Dzisiaj dowiaduje się że mam dostać umowę o pracę na okres próbny? Moje pytanie: Czy umowa próbna może być na 1/4 etatu? Jak wygląda przy umowie o prace na okres próbny wynagrodzenie? I ile trzeba godzin przepracować?...
Błąd sprzedawcy. była zła cena podana i anulował zamówienie, czy może tak zrobić? co w takiej sytuacji?
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę. Mój brat z przyszłą bratową chcieli zamówić zaproszenia ślubne. weszli na stronę internetową która ich interesowała i wybrali sobie zaproszenia . Na stronie głównej zaproszenie kosztowało 14 zł, ale po tym jak kliknęło się w dane zaproszenie pokazała się cena około 7 zł lub 7 zł z groszami. Moja bratowa postanowiła zamówić, ponieważ była to duża różnica cenowa i doszła do wniosku, że może jest jakaś Promoc...

Wyszukiwarka