unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Nieudzielenie pomocy.
Dzień dobry na samym wstępie chciałbym streścić sytuacje, spotkałem się z znajomym poszliśmy do sklepu przed sklepem był bezdomny pod wpływem alkoholu zaczął nas zaczepiać i złapał znajomego za rękę ten powiedział ze nie życzy sobie aby go łapał, weszliśmy do sklepu zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy bezdomny zaczął coś do nas mówić powiedział aby znajomy podszedł, znajomy podszedł ten zaczął coś tam go wyzywać i z rękami lecieć, znajomy go odepchnął ...
OC po szkodzie całkowitej.
Mam pytanie dotyczące OC. Pojazd w ramach szkody całkowitej z OC sprawcy idzie do ubezpieczyciela. Ubezpieczyciel sprzedaje wrak. Co z polisą? Nowy właściciel korzysta z dotychczasowej polisy? Wrak jest sprzedany za kwotę niewiele wyższą od ceny polisy (innymi słowy kupujący wrak dostaje polisę za free). Czy może można wypowiedzieć polisę i odzyskać wydane na nią pieniądze? (proporcjonalnie do pozostałego okresu)....
Kradzież
Witam. Jest mi strasznie wstyd za to co zrobiłam Ale nie wiem co mam roni. Dokonałam kradzieży za Granica. W sklepie odzieżowym za kwotę 60€. Wezwali policję, tylko spisali moje dane Jednak to sklep dał mi mandat na 150€ Policja powiedziała ze mam czekać na telefon od tłumacza.. Nie umiałam języka wiec nie wiele zrozumiałam. Jakie mogą być tego konsekwencje ? ...
Czy comiesięczne przelewy od męża są darowizną ?
Mąż co miesiąc robi mi przelewy ze swojej wypłaty na rachunki, życie itp. Czy ja mam to traktować jak darowiznę? Czy przelewy na życie od męża to darowizna?...

Wyszukiwarka