unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Oszustwo internetowe.
Partner zamówił łóżko na stronie internetowej . Minęły już 3 tygodnie ,firma raz opowiedziała że mają jeszcze czas po czym nie ma z nimi żadnego kontaktu . Nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile . Łóżko zostało w całości opłacone. Po głębszym przeszukaniu okazuje się ,że niektórzy dostają zamówienia a większość jednak ani łóżka ani pieniędzy. Czy możemy jakoś odzyskać pieniądze?...
Spadek po rodzicu
Witam, proszę o poradę/sugestię. Miesiąc temu zmarła moja matka, po kilkumiesięcznej walce z rakiem. Kilka dni przed śmiercią sporządziła testament, w którym ujęła swojego męża (nie jest to mój ojciec), córkę czyli moją siostrę i mnie. Mężowi zapisała połowę swojego mieszkania, samochód, część działki, siostrze połowę innego mieszkania, połowę oszczędności z konta bankowego (kwota nie była zapisana w testamencie), część działki a mnie połowę oszc...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
Duplikat świadectwa po likwidacji szkoły.
Witam, Potrzebuję odpisu mojego świadectwa ukończenia egzaminu dojrzałości i świadectwa z ostatniej klasy szkoły średniej. Problem polega na tym, że szkoła do której uczęszczałem już nie istnieje. Gdzie mogę starać się o takie odpisy ? Pozdrawiam...

Wyszukiwarka