unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Jak ogłosić upadłość osobistą konsumencką i jakie trzeba spełnić warunki?
Witam. Jak ogłosić upadłość osobistą konsumencką i jakie trzeba spełnić warunki?...
Moje pytanie dotyczy pracy w niemczech przez podfirme. Czy mogą wziąść sobie tak o 200 euro za mieszkanie gdy jest ono darmowe?
Witam. Moje pytanie dotyczy pracy w niemczech przez podfirme. Czy mogą wziąść sobie tak o 200 euro za mieszkanie gdy jest ono darmowe? I czy pracodawca może nie przekazać dalej l4 gdy zostało wysłane przez pracownika meilowo? pieniądze za L4 zostają wysłane przez agencje ubezpieczeniową...
Służebność drogi.
Sąsiad chce ode mnie służebność drogi a ja w zamian chce od niego kawałek jego działki która graniczy z moją działką. Jak uważacie, jak duży powinien to być kawałek? Równy całej drogi z której będziemy razem korzystać? W końcu to ja, już zawsze jako właściciel będę płacił podatek za tą całą drogę, no i przy ewentualnej sprzedaży mojej działki to chyba nikt mi nie zapłaci za ten kawałek drogi obciążony służebnością, a już chyba na pewno nie tyl...
Umowa o prace a miejsce zameldowania
Witam. Mam pytanie w kwestii zatrudnienia do pracy. Czy osoba ze stałym meldunkiem w innym województwie może zostać zatrudniona w branży handlowej w charakterze sprzedawcy na umowę o pracę pełen etat w innym województwie gdzie obecnie mieszka, ale nie posiada tutaj zameldowania. Zwracam się z powyższym zapytaniem w imieniu kuzyna który nie wie czy może w taki sposób pracować . Z góry bardzo dziękuję...

Wyszukiwarka