unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Oszustwo internetowe
Przez olx pani wystawiła za darmo kuchenkę drewniana. Opcilalam przelew w wysokości 40 zł. Niestety ogłoszenie anulowane. Napisałam do banku o cofnięcie przelewu - żeby cofnąć musi odbiorca się zgodzić. Co dalej? Opisałam sytuację na olxc czekam na odpowiedź. Zgłosic na policję? (raczej umorzą bo kwota mała jest ?) czy sobie podarować? Dane imię i nazwisko odbiorcy i nr konta posiadać. Nic więcej....
Opieka nad partnerem.
Witajcie. W lutym tego roku przeszłam operację, po której mój partner dostał na mnie opiekę w dniach 23.02- 03.03, wypełnił wniosek Z-15B. Teraz urodziło nam się dziecko, w szpitalu dali mi do wypełnienia druk do opieki dla partnera nade mną na okres 14 dni. Czy partner może skorzystać z tych 14 dni, czy należy wypisać wniosek wyłącznie na 5 dni (9 wykorzystał luty /marzec)? Czy to się nie sumuje?...
jazda bez uprawnień
Witam ,co grozi za jazdę bez prawo jazdy ? komu ewentualnie można takie podejrzenie zgłosić ?...
Błąd w akcie dziedziczenia.
Po śmierci mojego ojca doszło do podziału jego części majątku na moją mamę, mnie oraz moje rodzeństwo. Niestety po zarejestrowaniu aktu dziedziczenia przez Sąd okazuje się że dla mojej mamy i dla mnie wprowadzono w nim błędny adres zamieszkania. Wyszło to na jaw dopiero po 3 latach kiedy okazało się że ojciec odziedziczył część działki po swoim bracie i z racji że ojciec nie żyje z automatu dziedziczenie przeszło na nas - nakaz płatniczy(podatek...

Wyszukiwarka