unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Eksmisja z domu.
Witam, zostałam wyrzucona wraz z 3-miesięcznym dzieckiem z domu, gdzie mam meldunek. Partner kopnął mnie i uderzył jak miałam dziecko na rękach. Jestem aktualnie w innym mieście u rodziców. Co powinnam teraz zrobić?...
Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje?
Witam. Mieszkam w bloku, mieszkanie własnościowe. Jest zarząd wspólnoty. Od miesiąca w mojej klatce, w moim pionie pojawiły się prusaki. Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje czy muszę we własnym zakresie. Oczywiście zarząd każe przeprowadzać samemu. Co o tym mówi prawo. Z góry dziękuję....
Pracodawca nie opłaca składek ZUS
Dowiedziałam się że mój pracodawca nie opłaca moich składek ZUS od kwietnia 2019 roku. Dodatkowo od sierpnia nie wysyła do ZUS raportów rozliczeniowych. Na moim koncie PUE przedstawione są pozycje tylko do lipca. Reszty nie ma. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim. Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy? Co mogę z tym zrobić skoro nie mam kontaktu z pracodawcą, ponieważ tydzień temu stosunek ...
Ubezpieczenie PZU.
Dzień dobry, mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich. Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty....

Wyszukiwarka