unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Egzekwowanie długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego
Witam, Jak wygląda teraz sytuacja egzekwowania długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego? Posiadam tam jakieś 760zł do oddania za mandaty ale znalazłem informację, że wszelkie egzekucje z ZUSu, skarbówki etc. są wstrzymane ze względu na stan epidemii. Czy to jest prawda? Jak to się ma w rzeczywistości? Dodam, że chciałem to zapłacić ale po prostu dało by mi to odwlec w czasie i miałbym więcej "pieniążków" na święta. Pozdraw...
Jak uzyskać zwrot kosztów?
Cześć, Skazany został zobowiązany przez sąd do zwrotu mi, czyli pokrzywdzonemu, kosztów pełnomocnika. Wyrok jest prawomocny. Jak dochodzić zwrotu takich kosztów? Czy mam samemu wystosować wezwanie do zapłaty?...
Czy komitety wyborcze mogą wieszać plakaty/banery kandydatów na ogrodzeniach prywatnych posesji bez zgody właściciela?
Dobry wieczór. Czy komitety wyborcze mogą wieszać plakaty/banery kandydatów na ogrodzeniach prywatnych posesji bez zgody właściciela?...
Zachowek po śmierci jednego z rodziców.
Kilka tygodni temu zmarł mój tata. Był od 40 lat w małżeństwie z moją mamą, w tym czasie zbudowali dom, który w odręcznym testamencie zostawił mamie, ale mama i tak jest współwłaścicielem domu. Z pierwszego małżeństwa tata ma córkę która od lat mieszka za granicą. Czego córka z pierwszego małżeństwa może się domagać jako spadek po ojcu? Czy należy jej się cześć domu?...

Wyszukiwarka