unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Czy komornik może zająć świadczenia na dzieci?
Komornik wszedł mi na konto, na które wpływają świadczenia na dzieci, czy ma prawo cokolwiek ruszyć z tych pieniędzy?...
Odmowa wydania zaświadczenia.
Złożyłem wniosek o wydanie świadectwa ukończenia studiów. Regulamin przewidywał wydawanie takich świadectw z urzędu. Po wielu miesiącach walki dotrzymałem odpowiedź bez podania podstawy prawnej, że świadectwo nie może mi być wydane. Co mam teraz robić? Od takiego pisma ani nie mam jak się odwołać do rektora. W mojej ocenie uczelnia powinna w takim przypadku zastosować przepisy z kpa dotyczące wydawania zaświadczeń i jeśli nie chciała tego świadec...
stłuczka
Niecały miesiąc temu uczestniczyłam w stłuczce. Dziewczyna wjechała w tył mojego auta. Była policja, dostała mandat, podała mi swoje dane, polisę itp Próbowaliśmy zgłosić szkodę, ubezpieczyciel mówił, że wyglada jakby ona nie opłaciła raty i jest problem ale postara się coś zrobić i oddzwoni. Dziś wyszło, że jej polisa w ogóle nie jest ważna, a to co mi podała to jest propozycja polisy. zdzwoniliśmy się, jej facet zobowiązał się spłacić na...
Jak przebiega otwarcie testamentu u notariusza?
Witam. Mój ojciec zmarł 7 lat temu, mama zmarła teraz zostawiając testament w którym obdarowuje mnie i moją bratanicę, brat pominięty w testamencie. Czy testament powinnam złożyć w sądzie?...

Wyszukiwarka