unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Umowa o pracę na zastępstwo.
Czy na umowie na zastępstwo za kogoś, wygląda tak samo, co na zwykłą umowę o pracę?...
Mieszkanie otrzymane w darowiźnie
Witam, Mam mieszkanie otrzymane w darowiźnie (3 lata temu) - czy mogę dopisać męża do mieszkania przed upływem 5 lat? I czy w sytuacji sprzedaży mieszkania mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia się od części którą otrzyma ode mnie w formie darowizny jeśli nie minie okres 5 lat? ...
Przy długotrwałych opadach deszczu zalewa mi regularnie mieszkanie. Jak zmusić wspólnotę mieszkaniową do wykonania generalnego remontu dachu?
Witam. Od ponad 3 lat przy długotrwałych opadach deszczu zalewa mi regularnie mieszkanie. Mieszkam na poddaszu. Mieszkanie własnościowe w kamienicy wielorodzinnej z wspólnotą mieszkaniową. Jak zmusić wspólnotę mieszkaniową do wykonania generalnego remontu dachu?...
Prawo jazdy.
Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017. W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat . W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy. W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy. Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać o...

Wyszukiwarka