Witam, pożyczyłem w sierpniu ubiegłego roku znajomemu pieniądze, mniej niż 1000 zł. Miał oddać w następnym miesiącu (wrześniu). Umowy niestety nie mam, aczkolwiek mam wiele wiadomości na messengerze, w których to przyznaje się do długu i określonej kwoty. Przez cały ten czas, ponad pół roku, pisałem systematycznie by przypomnieć o spłacie, lecz nieskutecznie. Zmienił miejsce zamieszkania i nie znam jego adresu, adres e-mail także jest mi nieznany...
11 września 2021 rokumiałam ślub. W czerwcu 2020 podpisałam umowę z dekoratorka (ubiór sali i Kościoła). Przez ten czas dogrywalysmy szczegóły. Od 6 września 2021 próbowałam się z Panią skontaktować. Dzwoniłam i pisałam. Zero odzewu. 7 września 2021 (5dni przed ślubem) Pani napisała mi wiadomość że jest chora i nie wykona usługi i że odda zaliczkę. Była to jedna wiadomość. I dalej zero kontaktu pomimo dzwonienia. Po x razie oddzwonila i mąż powi...
Dzień dobry! jestem w trakcie kończenia szkoły średniej i jestem zarejestrowana w urzędzie pracy aby być zwolnionym z opłaty za egzaminy, szukam pracy jako opiekunka do dziecka, pomoc nauczyciela ogólnie praca związana z dziećmi, po szkole średniej mam zamiar uczęszczać do szkoły policealnej własne na tym kierunku, na ostatniej wizycie rozmawiałam z doradcą o tym że gdy będę mieć już średnie to będę mogła zacząć u nich staż właśnie jako pomoc. Dz...
Witam, bardzo proszę o wytłumaczenie mi co może a co nie. Ciocia ma ustanowioną służebność mieszkalną w domu murowanym bez wyszczególnionych pomieszczeń. Co w takim razie jeśli upiera się przy prowadzeniu ogródka warzywnego i we wszystkich pomieszczeniach gospodarczych chce wprowadzać swoje rządy. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: