unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Ile wynosi opłata za pozew o separację?
Jaka jest opłata za pozew o separację? 600 czy 100? Od czego to zależy? Nie chcę wynajmować prawnika....
Brak ubezpieczenia NFZ.
Dzień dobry. Proszę o poradę w kwestii NFZ a mianowicie brakiem ubezpieczenia zdrowotnego a leczeniem szpitalnym. Otóż naliczono mi zaległość w wysokości 5tys zł - co mogę zrobić w tej kwestii ?Prosić o umorzenie, rozłożenie na raty czy mam inne opcję? Będę wdzięczna za wszelkie informacje....
Dłużnik wykorzystał adres najmu.
Witajcie, dawny najemca mojego mieszkania okazał się dłużnikiem, na którego przychodzą listy od firm windykacyjnych itd. Podanie informacji u źródła w tych firmach nie działa. Chcę pozwać z KK dawnego najemcę, podpowiecie jakie paragrafy mogę wykorzystać? Doprowadzenie do naruszenia miru domowego, który postrzegam także jak czystość skrzynki pocztowej?...
Nieruchomość bez prawa własności.
Znajomi mieszkają w nieruchomości której nie są właścicielami (nieruchomość po dziadkach ), a ta nieruchomość nie posiada księgi wieczystej opłacają tylko od parunastu lat podatek od tej nieruchomości. Co należało by zrobić po kolei aby nieruchomość stała się ich własnością ? Ile by to trwało oraz na jakie koszta muszą być przygotowani ?...

Wyszukiwarka