unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Alimenty na nie swoje dzieci.
Witam mam pytanie, płacę alimenty na nie swoje dzieci i mam to udokumentowane, ale niestety wszystkie sprawy przegrałem i muszę płacić. Ale gdy skończy mi się obowiązek płacenia alimentów czy mogę się starać o zniesienie zadłużenia? Dodam tylko, że alimenty pobiera komornik z mojej wypłaty.....
Pozew o zapłatę.
Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.? Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat....
Urlop na czas pobytu w sanatorium
Dostałem skierowanie do sanatorium, czy pracodawca może mi odmówić udzielenia urlopu? Mam 11 dni urlopu wypoczynkowego, potrzebuje jeszcze 4 dni urlopu bezpłatnego. ...
Dni wolne na opiękę na dzieckiem
Witam ,w poniedziałek idę do szpitala na planowane cc ,prawdopodobnie bede tam do piątku,rzecz polega na tym ze mąż musi zostać w domu z dziećmi, czy może wziąć opiekę na zdrowe dziecko w takiej sytuacji ,ile jest takich dni i czy na każde dziecko?(mamy dwójkę) i jakie jeszcze moze wziąć dni wolnego oprócz urlopu,wiem ze jest jeszcze coś takiego jak dzień wolny z okazji narodzin dziecka lub coś podobnego,żeby nazbierać 5dni,bo później wezmie ojco...

Wyszukiwarka