unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy z najemcą.
Dzień dobry, proszę o poradę w sprawie wynajmu mieszkania. Najemca nie zrobił przelewu, miał zrobić tego dnia kiedy podpisaliśmy umowę. Oszukiwał że zrobił, żeby dać znać jak dojdzie, przelew nie doszedł. Po moim upomnieniu napisał że przeprasza, już robi przelew. Nie zrobił. W mieszkaniu nie ma nikogo co najmniej od 3 dni. Okna otwarte. Nie odpowiada na smsy (pozostają nie odczytane) i nie odbiera telefonu. Jakie kroki mogę podjąć żeby rozwiązać...
Czy jest obowiązek przerejestrować samochód?
Czy jest obowiązek przerejestrować samochód?...
Anulowanie długu alimentacyjnego.
Mam zasądzone alimenty na córkę. Córka ma 19 lat. Sprawa jest u komornika. Zdarzało mi się z powodów różnych nie płacenie na bieżąco i urósł mi dług. Od kilku lat płace na bieżąco. Pół roku temu, dogadałem się z córką i anulowała mi dług, złożyła oświadczenie u komornika że anuluje mi dług a bieżące alimenty zostały(płacę terminowo). Kilka dni temu , córka poinformowała mnie że zmieniła zdanie i chce ponownie dług. Czyli cofnąć umorzenie. Pytani...
Kupno auta a zajęcie komornicze.
Mam pytanie, chce kupić auto, mój mąż ma komornika, czy gdy go zrobię współwłaścicielem to komornik może zająć to auto ?...

Wyszukiwarka