unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Świadectwo pracy.
31.10.2023 zakończyłam pracę. Świadectwo pracy powinnam otrzyma w ciągu 7 dni, nie otrzymałam. Moje pytanie co teraz?...
Pozew
Witam serdecznie, proszę o poradę. W 2019 roku sprzedałam towar przedsiębiorcy Alicji X, prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Y. Okazało się, że przedsiębiorca zawiesił działalność gospodarczą. Aby pozwać przedsiębiorcę prowadzącego działalność gospodarczą należy do pozwu dołączyć wydruk z CEIDG. W obecnej sytuacji osoba ta nie figuruje w bazie. Jak prawidłowo powinien być skonstruowany pozew do Sądu ?...
Chce podjąć pracę i nie stracić świadczeń.
Hej wszystkim, Dostałam propozycję pracy na minijob w Niemczech. Obecnie nie pracuje ponieważ jestem na świadczeniu na dziecko niepełnosprawne. W Polsce mam zakaz pracy, a wyjazd raz w tygodniu do pracy dużo podniesie mój budżet i mam osobę chętna do pomocy przy dziecku na ten jeden dzień. Ale jak jest prawnie? Nie chcę stracić świadczenia i narobić sobie problemów? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc....
Czy na zwolnienie lekarskim mogę wyjechać za granicę?
Witam czy jeżeli jestem na L4 od psychiatry i potrzebuję się oderwać na jakiś czas to czy mogę wyjechać za granicę? ...

Wyszukiwarka