Mój tata posiada działkę wraz z nieruchomością na której dożywotnio, wg. aktu notarialnego będą mieszkać jego rodzice. Dodatkowo mieszka tam siostra jego mamy. Jest to stara panna (ok 75 lat) posiadająca mieszkanie w innym mieście ale przesiaduje tam aby uniknąć płacenia rachunków. Ów ciotka jest pasożytem. Nie pomaga dziadkom, w żaden sposób nie można się z nią dogadać, zajmuje się tylko sobą a i z tym ma problem. Pokój który zamieszkuje jest to...
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...
Witam mam pewien problem mój mąż od stycznia starał się o rentę sprawa była w toku 8 października mąż zmarł,9 października przyszło na konto z ZUS niecałe tysiąc złotych po kilku dniach przyszły kolejne pieniądze ok. 17 tysięcy myślę że to spłata od stycznia bo na obecną chwilę nie przyszła żadna decyzja, teraz ZUS żąda oddania całej kwoty. Czy muszę zwrócić całą kwotę co z pieniędzmi od stycznia do 8 października gdy mąż żył....
Witam, czy w umowie kupna sprzedaży (samochód) wymagany jest numer i seria dowodu?
Czy bez tych danych umowa jest nieważna i nie da zarejestrować się samochodu? Kupujący chce napisać taką umowę, ponieważ nie ma ważnego dowodu ale według mnie jest ona nieważna....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: