Dzień dobry. Moje pytanie dotyczy rozwiązania umowy o dzieło. Jest to umowa z przekazaniem praw autorskich. Produkt miał być przeznaczony do produkcji seryjnej.
Umowa zawierała wykonanie pewnej ilości prototypów i wdrożenie produkcji. Prototypy wykonałem. W momencie kiedy zlecający był zadowolony z wyniku, otrzymał wyprodukowany przeze mnie gotowy prototyp wraz z dokumentacją. Zlecający udał się do firmy, która miała zająć się produkcją. Otrzy...
Witam. Mam problem…. Proszę o pomoc. Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. kto w takim przypadku ma płacić alimenty? ...
Witam.
W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności.
Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę.
Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika?
Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Czy jest (i jeśli tak to jaki??) próg dochodu (na osobę ponieważ ma własną rodzinę) dla dziecka którego rodzic/rodzice lub MOPS chce podać o alimenty. Czy jeśli taki próg istnieje rodzic lub MOPS mimo to mogą wnieść do sądu o alimenty? Czy jeśli rodzice żyją w związku małżeńskim ewentualne alimenty przyznawane są na każdego rodzica z osobna(jeśli oboje się domagają)?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: