przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
[Prawo spadkowe] Witam, sytuacja wygląda tak, że miesiąc temu dowiedzieliśmy się wraz siostrą o śmierci dziadka i babci (rodzice ojca - który nie żyje - jedynak) nie utrzymywaliśmy z tą częścią rodziny kontaktu dlatego dowiedzieliśmy się o śmierci dziadka bardzo późno. Zaraz mija 6 miesięcy od jego śmierci w spadku mamy mieszkanie ale nie jesteśmy pewni czy kredyt był spłacany. Wiem że spadek uznaje się za przyjęty po 6 miesiącach od śmierci lub ...
Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta.
W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w ...
Mój mąż wylądował w szpitalu, jest zatrudniony w dwóch różnych firmach na UoP. Jak teraz wygląda kwestia wystawienia zwolnienia? Czy szpital wystawia dla obu nip-ów, czy jakoś inaczej należy to rozwiązać?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: