Dzień dobry,
mam bardzo trudny przypadek w pracy i nie znam odpowiedzi. Proszę o pomoc
W skrócie:
1. Organ wydał decyzję administracyjną o nałożeniu kary pieniężnej 5000 zł.
2. Strona nie wniosła odwołania, decyzja stała się ostateczna i wykonalna.
3. Strona nie wykonała tej decyzji, Organ skierował sprawę do Urzędu Skarbowego a ten do Komornika.
4. Strona zapłaciła karę 5000 zł Komornikowi ale płacąc co miesiąc po 1000 zł.
Moje pytanie: ...
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany.
Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Dzień dobry,
(FA - Fundusz Alimentacyjny)
Kwota alimentów na 1 dziecko = 600 złotych
Jestem zadłużony na kilka tysięcy złotych. Sprawę prowadzi komornik, który zajął dwa moje konta bankowe. Dodatkowo miałem dług wobec FA.
Przyjmując, że mam 10 tys zaległych alimentów na dziecko + 5 tysięcy dla FA chciałbym się dowiedzieć:
1. Czy świadczenie z FA można pobierać przez cały czas aż do pełnej spłaty zadłużenia? Czyli była żona pobiera świadczeni...
Miałem dług. Komornik ściągnął z poborów całość zadłużenia co do złotówki. Po otrzymaniu od komornika potwierdzenia zamknięcia sprawy (bo wszystko uregulowane) firma windykacyjna, która wszczęła sprawę - wydzwania do mnie "bo jeszcze zostało do dopłacenia" kilka setek. W tej samej sprawie, ten sam wierzyciel - i mam na podstawie telefonicznej informacji przelać kasę na ich konto. Pytanie: reagować? Czego się domagać? Co taka firma musi ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: