unikanie zapłaty zadośćuczynienia

Gdzie można się zgłosić, jeśli sprawcy pobicia unikają zapłacenia zadośćuczynienia?
anonim cytuj
06-09-2020
Jeśli wyrok jest prawomocny
Masz orzececzoną zapłatę zadośćuczynienia
I minął termin jej spłaty to do komornika

anonim cytuj
06-09-2020
A co jeżeli w wyroku nie ma określonego terminu?

anonim cytuj
06-09-2020
mam podobne watpliwosci (takze byla kradziez) - sprawdzam na dniach... podobno od razu warto zwrocic sie po komornika...

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Mandat za brak biletu.
Witam, gdzie trafia nie zapłacony mandat autobusowy? Mandat autobusowy to też wykroczenie?...
626kpc
Artkul626 co oznacza ...
Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem?
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...
Kupiliśmy mieszkanie z mężem jeszcze przed ślubem w udziałach każdy 1/2. Potem wzięliśmy ślub, jak możemy to sprzedać??
Witam. Mam pytanie. Kupiliśmy mieszkanie z mężem jeszcze przed ślubem w udziałach każdy 1/2. Potem wzięliśmy ślub. Mamy wspólność majątkowa. Teraz chcemy mieszkanie sprzedać. Czy sprzedajemy dalej jako rozdzielnie 1/2 udziałów czy jako jedno? ...

Wyszukiwarka