Mam pytanie. Jako 20-letnia osoba studiująca, dorabiam sobie, sprzedając ubrania, sprowadzając rzeczy zza granicy i sprzedając je już w Polsce, oprócz tego robię grafiki na zamówienie. Średni zysk miesięczny to około 10-15tys. Luty był dobrym miesiącem, bo sprzedawałam gadżety walentynkowe i zarobiłam ok. 28 tys. na czysto. I jest problem. Nie mam żadnej firmy, jestem zielona w temacie podatków, a znajomi powiedzieli ze w przypadku kontroli skarb...
Sąsiad uderzył zderzakiem w mój samochód- miał pecha, ze to widziałam przez okno. Jest niewielki ślad. Nie zdążyłam zareagować, bo odjechał. Kamer brak. oczywiście pójdę do niego jutro, ale nie wiem, czy weźmie to na klatę, bo trochę się wydaje być gburowaty. Czy nagrywanie rozmowy z nim może być wykorzystane później w sprawie? To jest legalne?...
Czy są podstawy aby domagać się ujednolicenia treści decyzji po wyroku SKO ?
W skrócie :
1. Urząd gminy wydał decyzję o warunkach zabudowy.
2. Odwołałem się od jej ustaleń do SKO
3. SKO uznało moje argumenty i uchyliło punkt nr 3 decyzji o warunkach zabudowy. Na decyzji SKO jest pouczenie że decyzja jest ostateczna i że mogę się odwołać do Sądu w terminie 30 dni.
Oczywiście nie odwołałem się, ale nie bardzo rozumiem jak mam posługiwać się zm...
Mam mieszkanie po mamie połowa była moja a połowa rodzeństwa spłaciłam rodzeństwo czy jeżeli ja umrę to dziedziczyć będzie mąż i dzieci czy tylko dzieci?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: