Dzień dobry na samym wstępie chciałbym streścić sytuacje, spotkałem się z znajomym poszliśmy do sklepu przed sklepem był bezdomny pod wpływem alkoholu zaczął nas zaczepiać i złapał znajomego za rękę ten powiedział ze nie życzy sobie aby go łapał, weszliśmy do sklepu zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy bezdomny zaczął coś do nas mówić powiedział aby znajomy podszedł, znajomy podszedł ten zaczął coś tam go wyzywać i z rękami lecieć, znajomy go odepchnął ...
Mam pytanie dotyczące OC.
Pojazd w ramach szkody całkowitej z OC sprawcy idzie do ubezpieczyciela.
Ubezpieczyciel sprzedaje wrak.
Co z polisą?
Nowy właściciel korzysta z dotychczasowej polisy?
Wrak jest sprzedany za kwotę niewiele wyższą od ceny polisy (innymi słowy kupujący wrak dostaje polisę za free).
Czy może można wypowiedzieć polisę i odzyskać wydane na nią pieniądze?
(proporcjonalnie do pozostałego okresu)....
Witam. Jest mi strasznie wstyd za to co zrobiłam Ale nie wiem co mam roni. Dokonałam kradzieży za Granica. W sklepie odzieżowym za kwotę 60€. Wezwali policję, tylko spisali moje dane Jednak to sklep dał mi mandat na 150€ Policja powiedziała ze mam czekać na telefon od tłumacza.. Nie umiałam języka wiec nie wiele zrozumiałam. Jakie mogą być tego konsekwencje ? ...
Mąż co miesiąc robi mi przelewy ze swojej wypłaty na rachunki, życie itp. Czy ja mam to traktować jak darowiznę? Czy przelewy na życie od męża to darowizna?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: