Ojciec został ubezwłasnowolniony z powodu choroby przez matkę.
A teraz po śmierci matki, muszę składać jakieś pisma do sądu żeby ojciec był dalej ubezwłasnowolniony?? Nie wiem czy coś trzeba w tym temacie załatwiać czy nie?? Czy to dalej cały czas jest ważne??
Z góry dziękuję za pomoc....
Witam.
Podpisałam umowę na okres próbny trwający 4 miesiące . Ale po 3 dniach stwierdziłam, że kompletnie nie nadaje się do tej pracy. Jest szansa rozwiązania umowy z dnia na dzień?...
Sprzedawca nie zwrócił pieniędzy w ciągu ustawowych 14 dni od daty odebrania przesyłki. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Chodzi o prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość....
Pracuje na umowę o pracę u pracodawcy co zatrudnia powyżej 20 osób duży zakład mam komornika i dostaje minimalną krajową bo jest wolna od zajęcia.. Obecnie jestem na L4 cały miesiąc i zastanawiam się czy dalej kwota wolna od zajęcia teraz 2700 dalej mnie obowiązuje i komornik nie ruszy tego ? czy L4 ponad inaczej jest już rozliczane i kwota wolna nie obowiązuje jak przy wynagrodzeniu? Dodam ze l4 płaci pracodawca bo jest to duża firma....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: