Dzień dobry. Proszę o poradę w kwestii NFZ a mianowicie brakiem ubezpieczenia zdrowotnego a leczeniem szpitalnym. Otóż naliczono mi zaległość w wysokości 5tys zł - co mogę zrobić w tej kwestii ?Prosić o umorzenie, rozłożenie na raty czy mam inne opcję? Będę wdzięczna za wszelkie informacje....
Witajcie,
dawny najemca mojego mieszkania okazał się dłużnikiem, na którego przychodzą listy od firm windykacyjnych itd. Podanie informacji u źródła w tych firmach nie działa. Chcę pozwać z KK dawnego najemcę, podpowiecie jakie paragrafy mogę wykorzystać? Doprowadzenie do naruszenia miru domowego, który postrzegam także jak czystość skrzynki pocztowej?...
Znajomi mieszkają w nieruchomości której nie są właścicielami (nieruchomość po dziadkach ), a ta nieruchomość nie posiada księgi wieczystej opłacają tylko od parunastu lat podatek od tej nieruchomości. Co należało by zrobić po kolei aby nieruchomość stała się ich własnością ? Ile by to trwało oraz na jakie koszta muszą być przygotowani ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: