złośliwość ze strony męża

Witam.
W poniedziałek wyjeżdżam z córka na wakacje.
Od piątku jesteśmy u mojej mamy, bo jestem w trakcie wyprowadzki od męża i zaczęły się złośliwości..
Dzieli nas aktualnie 60km
Dziś mąż napisał, ze chce się widzieć z córka..
Czy ja muszę rzucać w tej chwili wszystkie plany i jechać te 60 km ?
Czy mogę mu powiedzieć, ze jak chce zobaczyć córkę, to niech przyjedzie?
anonim cytuj
06-09-2020
Nie musi Pani zawozić córki, ale musi Pani umożliwić ojcu z nią kontakt. Choćby w miejscu aktualnego pobytu. Proszę zaproponować ojcu miejsce i porę spotkania, najlepiej na piśmie (SMS, e-mail).

anonim cytuj
06-09-2020
Umozliwiasz kontakt z córką, nie ukrywasz jej miejsca pobytu - robisz wszystko jak należy. Jeśli on ma na to ochotę może ją zobaczyć. Nie musisz się niczego obawiać. Ani odpisywać jeśli nic konkretnego nie ustaliliście.

anonim cytuj
06-09-2020

Sugerowane Tematy

Firma ubezpieczeniowa nie wypłaciła im pieniędzy, chcą żeby im podpisać aneks do umowy sprzed 4 lat. Co robić
Cześć proszę o podpowiedź, co zrobić w tej sytuacji.Cztery lata ,temu miałam wypadek samochodowy ,korzystałam wtedy z pomocy jednej z firm która zapewniła mi lawetę oraz auto zastępcze.Auto zdałam ,oddałam kluczyki , podpisaliśmy dokumenty, i rozstaliśmy się w zgodzie Jakie było moje zdziwienie ,gdy dziś dzwoni ,do mnie Pani z tej firmy twierdzą że muszę podpisać aneks do umowy tamtej sprzed czterech lat .Gdyż sprawa jest w sądzie ,bo firma ubezp...
Czy jest szansa na spotkania ojca z dzieckiem jeśli dziecko nie chce kontaktu z ojcem.
Czy jest szansa na spotkania ojca z dzieckiem jeśli dziecko nie chce kontaktu z ojcem. Dziecko ma 15 lat więc ma już ograniczoną zdolność do czynności prawnych. Czy jeśli ojciec dziecka zlozy wniosek o kontakty z dzieckiem z tym dzieckiem ma szansę je uzyskać? Czy gdy dziecko nie chce spotkań z ojcem to sąd odmówi ojcu tych spotkań? Jeśli to istotne to ojciec dziecka ma odebrane prawa rodzicielskiej....
Wypowiedzenie z dopiskiem
Witam. Zatrudnilam się w firmie. Zaczęłam od 3.11. Szefowa powiedziała że po 2 tyg dostanę umowę. Dostałam umowę o pracę na 3/4 etatu od 16.11. Według ustaleń niestety ustnych miałam zarabiać 1900zl na rękę. To co w umowie plus "dodatek". Umowę mam Na 3 miesiące z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia. Szefowa powiedziała że te dni za okres próbny tzn od 3 do 16.11. zapłaci mi normalnie (nie mam tego na pismie) Niestety zdrowie odmówił...
Zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu.
Jestem 10 lat po rozwodzie, sama wychowuje 2 synów 13,15 lat. Jeszcze w czasie trwania małżeństwa wspólnie z byłym mężem zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny na całkowity remont mieszkania. Krótko po tym fakcie zaczęły się problemy w małżeństwie a finalnie nastąpił rozwód z orzeczeniem o winie byłego męża. Od samego początku kredyt spłacałam sama, każda ratę. Pracuje jako nauczyciel. Mając jedna pensje i wychowując dwoje dzieci, bardzo ciężko było mi...

Wyszukiwarka