Pracodawca nie zgadza sie na wybranie dni urlopowych
Czy pracodawca może nie zezwolić na wybranie pozostałych dni urlopowych na okresie wypowiedzenia?
anonim cytuj
29-07-2020
Może ale musi ci za nie zapłacić
anonim cytuj
29-07-2020
Przepis brzmi że pracownik jest zobowiązany wykorzystać urlop o ile pracodawca go udzieli? może zatem nie udzielić ale wtedy wyplaca ekwiwalent za niewykorzystany urlop. Czy udzieli zależy od tego czy bez tego pracownika jest możliwość zapewnienia ciągłości pracy firmy.
Dzień dobry,
znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...
Dzień dobry. Mój mąż ma dwie niepracujące siostry. Jedna posiada opiekuna prawnego z powodu wady wzroku ale funkcjonuje normalnie. Poza tym prawdopodobnie ma (na razie nieudokumentowany) zespół Aspergera. Druga siostra ma problemy natury psychicznej, poza tym w jednej ręce posiada śrubę po wypadku. Również funkcjonuje samodzielnie. Nie mają żadnych dochodów. Mieszkają w starym domku jednorodzinnym wraz z ojcem (opiekunem tej pierwszej). Moje pyta...
W najbliższym czasie wyjdę za mąż za mojego narzeczonego, który posiada dwa obywatelstwa polskie i amerykańskie. Mieszkamy teraz w Stanach i zastanawia mnie kwestia rozdzielności majątkowej. Mój narzeczony kupił kilka lat temu mieszkanie w Polsce w razie gdybyśmy chcieli tam zamieszkać. Mieszkanie kupił na swoich rodziców którzy mieszkają niedaleko, mieszkanie jest puste i tylko płacimy niewielki czynsz. Zastanawiam się bo rodzice pytają jak to t...
Sprawa wygląda tak. POnad 2 lata temu założyłam grupę na fecebooku tłumaczeniową.
Dodajemy tam od ponad 2 lat seriale z tłumaczeniami.
Mamy założoną zrzutkę (była weryfikowana 2 razyi wszystko było ok), na działalność grupy.
W opisie zrzutki jest jasno napisane, że aby grupa mogła istnieć i się rozwijać, potrzebujemy wsparcia.
Ludzie przez te ponad 2 lata wpłacali na zrzutkę, my dodajemy te tłumaczenia i jest ok.
Nagle ludzie stwierdzili, ż...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: