Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji
Dzień dobry Czy urzędnik lub prezydent miasta ma obowiązek udzielenia informacji kto dzierżawi teren należący do gminy i w jakim terminie trwa umowa i jaka jest podstawa prawna tej dzierżawy? Jeśli nie dzierżawię a zajmuję i dbam o teren to mogę ponieść konsekwencje? Opis sytuacji: Ostatnio blisko mojego domu zaczęły rozrastać się krzaki i typowe zielsko itd. W te krzaki były powyrzucane butelki i inne śmieci. Posprzątałem to i dbam, kosze tra...
Konto bankowe zmarłego.
Jestem spadkobierca ustawowym po ojcu, a obca osoba dostała w testamencie nieruchomość i ziemie. Czy i jak mogę sprawdzić ,czy na koncie ojciec nie miał pieniędzy [prawdopodobnie za mieszkanie -sprzedaż] Sprawa o nabycie spadku z wniosku tej obcej osoby w toku. Ja występuje o spis inwentarza aby mieć większe rozeznanie i wycenę majątku do zachowku. Czy mogę teraz sprawdzić konto czy nie mam takiej możliwości. Co robić? Chodzi mi o sprawdzeni...
Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...
Zwrot za rezerwację anulowaną bez podania przyczyny (bon turystyczny), co powinno zawierać ponaglenie do zwrotu zaliczki?
Dzień dobry, W zeszłym roku zrobiłam rezerwacje w ośrodku wczasowym płacąc bonem turystycznym ( 500zl). Z rezerwacji mogłam zrezygnować do końca lutego i liczyć na 100% zwrot zaliczki. Dzień przed końcem czasu, który regulaminowo kończył się na koniec lutego dostałam maile ze rezerwacja została anulowana bez podania przyczyny przez ośrodek. Mimo tygodniowych prób skontaktowania się z ośrodkiem mailowo i telefonicznie zmuszona byłam zrobić rezer...

Wyszukiwarka