Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Czy muszę stawić się na odczytanie testamentu?
Zmarła moja babcia, wczoraj dostałam sms od siostry z którą od wielu lat nie utrzymuję kontaktów, dotyczący terminu i miejsca odczytania testamentu, z dopiskiem że moja obecność jest obowiązkowa, w internecie na szybko znalazłam informacje, że taka obecność nie jest obowiązkowa, ale wolę mieć pewność, tak więc jak to wygląda w kwestii prawnej? Czy grożą mi jakieś konsekwencje jeśli jednak nie pojawię się w tym terminie we wskazanej kancelarii n...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...
Zalanie mieszkania.
Witam, już któryś raz z kolei sąsiad zalewa mi łazienkę, zgłaszałam to do swojego ubezpieczyciela, wypłacił mi odszkodowanie, tydzień temu znów zalał mi łazienkę, po rozmowie z sąsiadem zaczynam się trochę obawiać czy mogę znowu to zgłosić, bo sąsiad ma pretensje , że jeśli znów zgłoszę to jemu pójdzie składka do góry, a poza tym powiedział, że wpędzam go w koszty. Obawiam się, że jak to zrobię to sąsiad zacznie być złośliwy, jak powinnam postąp...
Odszkodowanie po potrąceniu
Hej mam pytanie wczoraj na pasach starszy pan potrącił moja bratowa bo jak stwierdził zagapił się gdyby nie kierowca który jechał za nim by uciekł ale wezwali policję i karetkę. Dziś się okazuje że na mocne stłuczenie barku i naderwane coś tam.... Zwolnienie na 18 dni z pracy. Co dalej odszkodowanie z starszego pana OC??? A jakieś zadość uczynienie za ból i wypadek się należy i gdzie z tym się udać. Proszę o pomoc...

Wyszukiwarka