Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?
Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?...
Widzenia z dzieckiem.
Witam Wszystkich. Z obecna jeszcze żona w styczniu zawarliśmy ugodę pozasądową, że miejscem pobytu naszego syna jest miejsce jej zamieszkania/pobytu. Prawa rodzicielskie mamy takie same. I tu pojawia się problem natury takiej że syna mogę widywać codziennie ale w miejscu zamieszkania żony. Jeśli chce to zabrać chociaż na godzinę do swojego domu słyszę "nie" czy żona ma prawo do tego żeby ustalać mi formę wpisywania z dzieckiem ? Czy sko...
Naruszenie dóbr osobistych.
Chciałbym założyć sprawę w sądzie o naruszenie dóbr osobistych. W związku z tym mam kilka pytań. Z tego co udało mi się ustalić. To muszę ustalić Imię Nazwisko oraz adres zamieszkania osoby którą chce pozwać. Chciałbym jednakże dowiedzieć się, jak wygląda cały proces. Rozumiem, że w pierwszej kolejności muszę zgłosić się na policje w celu ustalenia danych osobowych osoby pozywanej. Czy na tym etapie musze przedstawić policji coś więcej niż wo...
Sąsiad donosi na policje że mój pies szczeka od rana do wieczora. jak mam się bronić?
Cześć Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem, Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody. Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....

Wyszukiwarka