Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie długów po rodzicach.
Moja matka rozwiodła się z tatą jak byłam mała, sąd przyznał opiekę mojemu tacie, pozbawiając władzy rodzicielskiej matkę. Mam przyrodnie rodzeństwo każde z innego małżeństwa, siostra i brat, matka po małżeństwie wyszła za mąż, mąż zmarł, popadła w długi i alkohol. Czy jeżeli mama umrze to ja dziedziczę po niej jakieś długi? Jak się przed tym ustrzec, nikt mnie nie poinformuję nawet o śmierci bo nie utrzymuje żadnych kontaktów z tą rodziną....
Okres wypowiedzenia.
Witam. Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony dnia 16.02.2024. Umowa obowiązuje od 1.02.2024. Wcześniej pracowałem u pracodawcy ponad dwa lata. Wcześniejszy okres pracy zakończył się 28.07.2021 r. Obecnie posiadam podpisane wypowiedzenie umowy przez kierownika wydziałowego na okres wynoszącego 2 tygodnie. Czy takie wypowiedzenie jest wiążące? Dostałem informację, że obejmuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia....
Wpis w księdze wieczystej.
Witam... Jestem opiekunem prawnym pani, która posiada w swoim majątku 2 nieruchomości z 2 księgami wieczystymi... W obu księgach wieczystych widnieje 3 właścicieli (moja podopieczna, brat podopiecznej i matka podopiecznej). Matka mojej podopiecznej zmarła 10 lat temu - nie było zrobione postępowanie spadkowe... Brat mojej podopiecznej zmarł 3 lata temu po którym moja podopieczna przyjęła spadek z dobrodziejstwem inwentarza... Teraz chciałaby...
Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie.
Proszę o poradę, bo już mi ręce opadają. Córka chodzi do 2 klasy SP. Często choruje co wiąże się z częstymi nieobecnościami w szkole. Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie. Lekarz zaświadczenia nie chce wypisać, bo jak twierdzi nie ma takiego obowiązku. Proszę mi powiedzieć jak to jest w świetle prawa? Czy moje usprawiedliwienie pisemne i poświadczenie że córka była chora liczy się mniej od zaświadczenia leka...

Wyszukiwarka