Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
W umowie najmu kawalerki nie ma podanego nr bankowego do przelewów. Przez 3 miesiące wynajmujący przyjmował tylko gotówkę.
Od tego miesiąca zgodził się na przelewy i dał mi NIEPODPISANĄ kartkę (coś niby rachunek) z nr konta i informacją ile mam zapłacić, za co i żeby w tytule przelewu wpisać "PRZELEW ŚRODKÓW".
Jak powinien być przekazany nr konta do płatności wynikających z umowy?
Czy musi być aneks do umowy? Czy wystarczy jak podpis...
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu.
Problem:
1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy:
„Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...
Hej,
mam do was forum dlajurysty.pl pytanie, bo coś mnie zastanawia i zaczynam się stresować. W pracy szef zaczął ostatnio nawijać coś o zmianie warunków pracy, mówił coś o przeniesieniu mnie do innej działu i chyba chce mi zmienić stanowisko.
A ja tutaj się zastanawiam, bo jak na razie nic mi nie powiedział na 100%, ale coś czuję, że to na mnie. Czy on może mi tak po prostu, z dnia na dzień, powiedzieć, że od jutra siedzę w innym miejscu i r...
Witam.
Mam 2 dzieci, żona mnie zdradziła i jest w ciąży z obecnym partnerem. Mieszka z nim i z dziecmi. Ja mieszkam w domu rodzinnym z ojcem który utrzymuje z się tylko z emerytury i dwiema siostrami które pracują.
Wniosek o rozwód za porozumieniem stron już jest złożony, zarówno został podany wniosek o alimenty w kwocie 600 zl na dziecko. Rozprawy zadnej jeszcze nie było.
Zarabiam 4 tys/msc brutto.
Do pracy dojeżdżam 5 dni w tygodniu 20 ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: