Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

pracownik na zwolnieniu lekarskim nie dostarcza zwolnienia
Pracownik jest na zwolnieniu lekarskim od przeszlo 180 dni (minelo 5 dni temu). Nie donosi kolejnego zwolnienia, nie zjawia sie do pracy. Na mozliwosc jego zwolnienia odpowiada szantazem, ze jesli to nastapi, on wtedy doniesie na pracodawce do urzedu (bo, jak twierdzi, MA zwolnienie. Ale jednak od 5 dni go nie dostarcza). Pytanie: Czy mozna go spokojnie zwolnic, czy trzeba sie faktycznie czegos obawiac ze strony Urzedu? Pracownik zartudniony n...
Jak uniknąć komornika?
Witam mam zadłużenie na około 3000 zł. Wysłałem do nich pismo by móc płacić zadłużenie w ratach, niestety nie wydali na to zgody. Jak inaczej mogę uniknąć komornika który wejdzie mi na pensje ?? Niestety nie posiadam takiej gotówki ale chce sukcesywnie spłacać zadłużenie....
Wspólne mieszkanie, raty kredytu (podział majątku)
Witam, można prosić o wsparcie w tej kwestii? Żona (razem z dzieckiem) mieszka w naszym wspólnym mieszkaniu (mamy rozdzielność majątkową). Ja się na jej prośbę wyprowadziłem, ona opłaca kredyt, do którego byłem dopisany. Aktualnie ja nie korzystam z mieszkania. Jak z punktu widzenia prawa wygląda kwestia korzystania z mieszkania opłacania rat kredytu przy podziale majątku? Jak to może być rozliczone przy podziale majątku?...
Samobójstwo fotografa, jak odzyskać pamiątki ślubne?
Proszę o poradę. Sprawa jest dosyć trudna, ponieważ dotyczy kwestii śmierci. Koleżanka skorzystała z usług fotografa, uprzednio płacąc za usługę wykonania zdjęć ŚLUBNYCH, niestety kilka dni po zdjęciach osoba popełniła samobójstwo. Nie bardzo wiemy co mamy w takiej sytuacji zrobić, czy jest szansa odzyskania jakkolwiek tych udokumentowanych wspomnień bądź chociaż pieniędzy? Jak to wygląda w kwestii prawnej?...

Wyszukiwarka