Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?...
Witam Wszystkich. Z obecna jeszcze żona w styczniu zawarliśmy ugodę pozasądową, że miejscem pobytu naszego syna jest miejsce jej zamieszkania/pobytu. Prawa rodzicielskie mamy takie same. I tu pojawia się problem natury takiej że syna mogę widywać codziennie ale w miejscu zamieszkania żony. Jeśli chce to zabrać chociaż na godzinę do swojego domu słyszę "nie" czy żona ma prawo do tego żeby ustalać mi formę wpisywania z dzieckiem ? Czy sko...
Chciałbym założyć sprawę w sądzie o naruszenie dóbr osobistych. W związku z tym mam kilka pytań.
Z tego co udało mi się ustalić. To muszę ustalić Imię Nazwisko oraz adres zamieszkania osoby którą chce pozwać.
Chciałbym jednakże dowiedzieć się, jak wygląda cały proces.
Rozumiem, że w pierwszej kolejności muszę zgłosić się na policje w celu ustalenia danych osobowych osoby pozywanej.
Czy na tym etapie musze przedstawić policji coś więcej niż wo...
Cześć
Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem,
Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody.
Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: