Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Jak ograniczyć niepotrzebne wydatki starszej osobie?
Witajcie, sytuacja trochę żenująca, trochę śmieszna,chociaż rodzinie do śmiechu nie jest. W skrócie wygląda to tak, jest dziadek,wdowiec,80l. Dziadek mieszka sam i całkiem nieźle sobie radzi,gdyby nie to, że całą emeryturę wydaje na oglądanie filmów dla dorosłych w internecie. Potem chodzi i mówi, że nie ma co jeść,więc rodzina kupuje mu leki,jedzenie i generalnie zabezpiecza jego podstawowe potrzeby życiowe. Zabrali mu kartę, to ją zablo...
Uprawomocniło się postanowienie sądu o nabyciu spadku (testament notarialny). Rodzina próbuję podważyć testament. Ile ma na to czasu?
Witam. 1 września 2021 roku uprawomocniło się postanowienie sądu o nabyciu spadku (testament notarialny). Rodzina próbuję podważyć testament. Ile ma na to czasu?...
Spłaciłem dług alimentacyjny, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie?
Witam. Mam następujące pytanie Spłaciłem dług alimentacyjny w całości oprócz kosztów egzekucyjnych, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie o uiszczenie tych kosztów. Z góry dziękuję. Pozdrawiam....
Rejestracja auta - brak podpisu współwłaściciela.
Dzień dobry, próbowałem dzisiaj zarejestrować kupiony samochód, w umowie kupna sprzedaży mam podpis tylko właściciela. W dowodzie jako współwłaściciel wpisany jest także współmałżonek tego właściciela, który oczywiście wyraża zgodę na sprzedaż, ale który nie podpisał się pod umową. Byłem przekonany, że to wystarczy, ale urząd odmówił rejestracji auta. Doczytałem i uważam, że mam rację - zgodnie z artykułem 36 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego jed...

Wyszukiwarka