Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Witam, bardzo proszę o poradę. Jestem z moim mężem od 18 lat, ale małżeństwem jesteśmy od 4 lat. Nim wzięliśmy ślub, mąż znalazł firmę która miała na sprzedaż różnego rodzaju działki budowlane w różnych częściach Polski. Zdecydował się i płaci miesięcznie raty i mieliśmy plan aby się tam wybudować. Rok później wzięliśmy ślub. Nie mamy żadnej intercyzy. Niestety drogi nasze się rozeszły i nie ma możliwości abyśmy wrócili do siebie i czekamy na s...
Witam
Chciałbym spytać o sprawy i prawo bankowe
Mianowicie, czy ktoś z państwa wie jak to wygląda? Kolega leży w szpital w śpiączce, wiem że ma kredyty NIEUBEZPIECZONE w bankach i nie zapłaci tych rat bo wiadomo jest w śpiączce nie wiadomo na jak długo może miesiąc może rok? Co z tymi zobowiązaniami? Należy zawiadomić o sytuacji bank? Mają prawo wstrzymać raty czy kredyt? Jakie prawa koledze w tej sytuacji przysługują? A jak wygląda sytuacja ...
Dzień dobry.
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że auto zostało zabrane na parking policyjny z niewiadomych przyczyn. Właściciel auta nie żyje, auto na parkingu stało ponad 6 msc. Aktualnie trwa postępowanie o podział spadku, który odziedziczę. Na dzisiejszej wizycie na parkingu policyjnym dowiedzieliśmy się, że auto zostało zlicytowane przez gminę/miasto. Czy jest to możliwe, żeby gmina mogła wylicytować auto z niezakończoną sytuacja prawną? Przy...
Mam stosunkowo wysoką emeryturę w porównaniu do emerytury mojej żony. Czy po mojej śmieci może ona "przejąć" moją emeryturę i na jakich zasadach - regulacji prawnych. Czy już teraz trzeba coś zrobić, czy też należy zadziałać po moim zejściu z tego padołu i w jaki sposób?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: