Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Jak uniknąć komornika?
Witam mam zadłużenie na około 3000 zł. Wysłałem do nich pismo by móc płacić zadłużenie w ratach, niestety nie wydali na to zgody. Jak inaczej mogę uniknąć komornika który wejdzie mi na pensje ?? Niestety nie posiadam takiej gotówki ale chce sukcesywnie spłacać zadłużenie....
Problem z apartamentem wynajętym na wakacje
Dzień dobry, piszę z zapytaniem. Wynajęliśmy apartament na wakacje, bardzo ważnym elementem był basen dlatego, że jedzie z nami sporo dzieci. W ogłoszeniu była informacja ''darmowy dostęp do strefy SPA (basen, siłownia i sauna)'' Pobyt został opłacony natomiast po przyjeździe okazało się, że kto pierwszy ten lepszy.. Na basen mogło wejść max 20 osób z całego apartamentowca.. Cena apartamentu była wiele wyższa niż ceny innych apartamentów, ale...
Ulga mieszkaniowa
Dzień dobry Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :( Pomożecie? przychód 100494,8 kup 3600 zaliczka 6424 społeczne 7613 Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł. Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe ...
Przedawnienie długu.
Witam, nurtuje mnie problem znajomego, mianowicie w piątek zostało mu zablokowane konto bankowe przez komornika, dziś się dowiedział że niby za jakiś nie spłacony telewizor sprawa z 2007r., on oczywiście nie kojarzy takiego faktu hak to sprawdzić i czy to nie jest zbyt stara sprawa, czy to nie oszustwo....

Wyszukiwarka