Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Zatankowałam auto i po sprawdzeniu konta (po dwóch dniach) okazało się że pobrało dwa razy pieniądze z karty co powinnam zrobić aby odzyskać pieniądze?...
Zwracam się do Was z pytaniem dotyczącym mojej sytuacji prawnej, związanej z przestępstwem popełnionym wiele lat temu. W roku 2006, niestety, sięgnąłem po 2 telefony na abonament, używając fałszywych zaświadczeń o zarobkach.
Od tamtego czasu wyjechałem z Polski i przebywam w Wielkiej Brytanii od 17 lat. Niedawno dowiedziałem się, że w mojej sprawie wydano listy gończe w Polsce związane z oskarżeniem o oszustwo. Teraz nurtuje mnie pytanie, czy po...
Trzy lata temu doszło do rozwodu po między mną a moją żoną z mojej winy. Sąd wtedy zasądził również na nią alimenty w kwocie 1000zł. Czy teraz według was mogę złożyć wniosek o zniesienie alimentów czy lepiej w tej sytuacji trochę zaczekać np. rok czy dwa ? Moja była żona zarabia około 4tys zł miesięcznie więc oczywiście nie żyje w niedostatku i jak najbardziej może spokojnie przeżyć bez tych alimentów, zwłaszcza że na FB ona sama zamieszcza zdjęc...
Dowiedziałam się że mój pracodawca nie opłaca moich składek ZUS od kwietnia 2019 roku.
Dodatkowo od sierpnia nie wysyła do ZUS raportów rozliczeniowych.
Na moim koncie PUE przedstawione są pozycje tylko do lipca. Reszty nie ma.
Co mogę w tej sytuacji zrobić? Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim.
Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy? Co mogę z tym zrobić skoro nie mam kontaktu z pracodawcą, ponieważ tydzień temu stosunek ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: