Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Wydziedziczenie dziecka.
Witam. Sytuacja wygląda następująco. Są rodzice i dwie córki. Rodzice chcą wydziedziczyć córkę A notarialnie, jednocześnie dokonując zapisu że po śmierci dziedziczą oni po sobie. (Umiera matka- dziedziczy wszystko ojciec). Czy córka B jak umrze ostatni rodzic będzie dziedziczyła majątek?...
Jak mogę złożyć załącznik do protokołu nie mając pełnomocnika?
Jeśli nie mam pełnomocnika, czekamy na wyrok w rozwodzie, to jak teraz mogę złożyć załącznik do protokołu?...
Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
Sąsiad chce podłączyć się do mojego odpływu, który jest w ścianie nośnej
Witam serdecznie. Jestem najemca mieszkania w którym sama przeprowadzałam gruntowne remonty. Sąsiad który wynajął mieszkanie za ścianą chce abym pozwoliła mu przekłuć się przez ścianę nośną do mojej łazienki w celu podłączenia się do mojego odpływu. Na tą chwilę sąsiad na odpływ ale chce zwiększyć średnicę rury i przenieść go w inne miejsce. Do odpływu chce podłączyć WC i prysznic. Mam obawy ze skutkowało by to zapychaniem się rury lub wybiciem d...

Wyszukiwarka