Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Od dziecka mieszkam w domu rodzinnym, moi dziadkowie przepisali w spadku dom mojej mamie i ojcu (ojciec już nie żyje), a w spadku jest zapis ze ciotka może mieszkać dożywotnie. Sprawa wygląda następująco, mamy oddzielne wejścia do domu, cała góra domu stoi pusta, ponieważ wejście jest od strony ciotki która nie się nie zgadza na żadne wchodzenie tam a co dopiero remont . Zajmuje również swoimi gratami oddzielną nieruchomość, gdzie znajduje się ku...
Witam serdecznie mam zapytanie , płacę alimenty synowi na bieżąco przez komornika , syn ma 25 lat pracuje i uczy się prawdopodobnie zaocznie ,czy w tej sytuacji mogę się starać o zniesienie alimentów ,czy muszę zrobić to sądownie czy wystarczy przez komornika ( jeżeli syn sam się uda i zgłosi zaprzestanie ściągalności )?...
Taka sytuacja: dziecku szkole zginely drobne rzeczy. Mama tego dziecka przychodzi do szkoly i karze pokazac innemu dziecku caly swoj plecak przy nauczycelce w celu sprawdzenia czy nie ma tam zaginionych rzeczy. Czy to jeat zgodne z prawem??? Jaki art.?
...
Witam. Zwracam się do Państwa z prośbą o radę może ktoś miał podobny problem. Otóż w 2017 roku uzyskałam wyrok eksmisyjny z prawem do lokalu socjalnego. Od 6 lat czekam na rzeczony lokal. Prawa takiego nie nabył mój były partner który obecnie zamieszkuje z nami. Na wyroku jest napisane że tylko ja i syn mamy prawo do lokalu. W tym roku zapadła decyzją o rozbiórce budynku w którym mieszkam. Co może znacznie przyspieszył procedurę otrzymania lokalu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: