Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Witam. Chciałabym się poradzić co robić, gdyż pracuje w gastronomi jako osoba sprzatajaca od 5 lat w chwili obecnej na 5/8 etatu na umowę o pracę na czas nieokreślony. Gastronomia jak wiemy stoi więc pracodawca powiedział że mam nie przychodzić do pracy i albo przedstawiam l4 albo idę na bezpłatny urlop. Jako samotna matka nie mogę sobie pozwolić na bezpłatny więc pytanie jakie rozwiązania prawne wchodzą w grę jeśli się na ten urlop nie zgadzam? ...
Dzień dobry, proszę o paradę.
Jak mogę odzyskać z powrotem pieniądze od adwokata jeżeli sprawa jeszcze nie trafiła do sądu, i nic jeszcze nie zrobił w mojej sprawie....
Mieszkam za granicą, w Polsce ostatni raz byłem tego sylwestra. Kilka dni temu moją rodzinę zaczęła nachodzić kilkukrotnie policja, pytając się o mnie. Dowiedziałem się, że muszę niezwłocznie się stawić na komisariat na przesłuchanie. Niestety nie mam bladego pojęcia, o jaką sprawę chodzi, nie widzi mi się lecieć do Polski w tej sprawie. Co mi grozi za niestawienie się?...
W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można o...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: