Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Podpisanie umowy z obywatelem Ukrainy.
Jeśli chce wynająć Ukraińcom mieszkanie, umowa spisana notarialnie to czy musi być w języku ukraińskim? Będzie ich przyjaciel jako tłumacz (ale nie jest zawodowym tłumaczem). Jednak czy umowa podpisana w języku polskim będzie ważna? Bardzo dziękuje za odpowiedzi....
Moje dziecko często choruje, czy częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia z pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczęszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...
Jakie prawa ma małżonek służebnika?
Matka owdowiała. Zapisała córce dom i ma ustanowioną służebność osobistą. Rok później wyszła za mąż, jej mąż zamieszkał w domu razem z nią. Czy w razie śmierci matki jej mąż będzie mógł mieszkać w tym domu jako wdowiec po służebniku, czy też prawa służebności nie są dziedziczne?...
Czy umowa o pracę bez podpisów jest nieważna?
W dniu 02.02 skończyła się moja umowa o pracę, dostałam kolejną umowę póki co drogą elektroniczną, ale jej nie podpisałam. Przepracowałam jeden dzień na nowej umówie, ale postanowiłam nie przedłużać jej. Mój pracodawca niestety nie jest w porządku, nie szanuje swoich pracowników, bardzo negatywnie to wpływa na moje zdrowie psychiczne. Po przemyśleniu wszystkiego stwierdziłam, ze nie chce nawiązywać dalszej współpracy z tym zakładem. Proszę o in...

Wyszukiwarka