Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia
Witam, chciałabym się dowiedzieć o okresie wypowiedzenia. Pracowałam u jednego pracodawcy od marca 2019 do początku kwietnia 2020 roku(umowa na czas określony) przez lockdown była przerwa pomiędzy umowami i kolejną podpisałam 18 maja 2020 na pół etatu również na czas określony (18 miesięcy). Chce złożyć wypowiedzenie, ile wynosi okres wypowiedzenia?...
Wykorzystanie zdjęcia bez zgody autora.
Witajcie, proszę o poradę w sprawie wykorzystania mojego zdjęcia, bez mojej zgody przez firmę w celach reklamowych. Jakie podjąć kroki ?...
Sprawa o zapłatę umownych odsetek.
Witam wszystkich. Proszę o poradę w sprawie: odsetki zapisane umownie i niezapłacone pomimo wezwania. Jaki byłby koszt założenia sprawy z zastępstwem procesowym? Kwota niezapłaconych odsetek około 3800 zł. Czy w takim układzie że mam umowę i konkretne zapisy jestem w praktyce wygrany? Czy koszty adwokata pokryje dłużnik po przegranym procesie. Ile może trwać sprawa w sądzie?...
Czy moge starać się o alimenty od rodziców?
Za parę miesięcy kończę technikum. Moi rodzice postanowili, ze mam się wyprowadzić od razu po skończeniu nauki. Po technikum chciałabym jeszcze chodzić do szkoły zaocznej, aby zdobyć doświadczenie w innym zawodzie. Mimo to mam się wyprowadzić, znaleźć prace. Czy w takim przypadku jeśli zrobię tak jak moi rodzice chcą przysługują mi jakieś alimenty? Boje się, że sobie nie poradzę, a o pomoc nie mam co prosić stąd moje pytanie....

Wyszukiwarka