Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Wniosek o upadłość konsumencką.
Potrzebuję porady w zakresie wypełnienia wniosku o upadłość konsumencką , mianowicie chodzi mi o rubrykę (SPIS WIERZYCIELI ) w tej rubryce jest 5 pul każde pole dla jednego wierzyciela ,więc mogę dodać tylko pięciu wierzycieli a co jeśli mam 7 wierzycieli? . Wtedy muszę dodać kolejne 6 i 7 na kartce a4 i moje pytanie czy każdy dodatkowy wierzyciel musi być na osobnej kartce a4 czy razem na jednej kartce ponumerowany jako szósty i siódmy. i jak tą...
Zwolnienie dyscyplinarne podczas urlopu macierzyńskiego.
Dzień dobry, czy podczas zwolnienia lekarskiego w ciąży/ urlopu macierzyńskiego można wręczyć dyscyplinarne zwolnienie kobiecie, związane jest to ze świadomym plagiatem poczynionym przez tą kobietę i naruszeniem dóbr firmy, które wyszły po czasie i firma zatrudniająca będzie pociągnięta do odpowiedzialności?...
Odszkodowanie z OC.
Dzień dobry, byłem poszkodowanym w kolizji (nietrzeźwy kierowca wymusił pierwszeństwo i uciekł z miejsca zdarzenia), sprawa zgłoszona na policję, finalnie wracając z komisariatu znalazłem sprawcę i wezwałem policję i do wszystkiego się przyznał. Ubezpieczyciel chce aby dosłać notatkę policyjną (koszt opłaty skarbowej 17 zł) i chciałbym się dowiedzieć czy tego typu dodatkowe koszty, też można doliczyć do kwoty odszkodowania?...
Darmowej pomoc prawna przy napisaniu pozwu o alimenty ?
Czy ktoś korzystał z darmowej pomocy prawnej przy napisaniu pozwu o alimenty ?...

Wyszukiwarka