Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Apostazja
Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu....
Przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Witam, otóż parę dni temu moja mama otrzymała list z firmy Centrum Badan Opinii Publicznej z działu windykacji z wezwaniem do zapłaty za materac którego nie mamy. Sprawa jest z 31.08.2015 czyli prawie 10 lat, czytałem o tej firmy w Internecie i słyszałem ze to są naciągacze, ale nie wiem jak się ustosunkować do tego. Pan z windykacji wysłał mi na maila umowę kupna tego materaca z podpisem mojej mamy na kwotę 118 zł, a w liście dostałem 118 zł+ 6 ...
Czy można spłacić alimenty z odsetkami pomijając komornika
Witam! Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest z odsetkami? Dłużnik chce spłacić mi dług bezpośrednio na konto, czy odsetki które są od alimentów też powinien mi spłacić czy one należą się komornikowi?...
Wykonawca ciągle mnie zbywa
Dzień dobry. Zamówiłam w lipcu wykonanie szafy i komody na wymiar. Zadanie trudne bo ściany skośne, ale wykonawca po oględzinach podjął się zadania. W związku nietypowym kształtem mieszkania duża ilość materiałów będzie odpadem, więc zgodziłam się na proponowaną przybliżoną dość wysoką cenę. Termin ustaliliśmy na połowę, ewentualnie koniec września. Wpłaciłam zaliczkę 1000 zł, na które dostałam pokwitowanie wpłaty, umowy nie podpisywaliśmy. Minęł...

Wyszukiwarka