Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...
Witam serdecznie.
Przychodzę trochę z nieco nietypowym pytaniem, ale ważnym dla mnie.
Jestem osobą karaną z art.286 KK (zaznaczę stałem się słupem).
Czy mogę pójść na Studia Prawnicze i wykonywać zawód Adwokata? Czy już bez zamazania karalności nie mogę?
Z góry dziękuje za pomoc....
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Moja matka rozwiodła się z tatą jak byłam mała, sąd przyznał opiekę mojemu tacie, pozbawiając władzy rodzicielskiej matkę.
Mam przyrodnie rodzeństwo każde z innego małżeństwa, siostra i brat, matka po małżeństwie wyszła za mąż, mąż zmarł, popadła w długi i alkohol. Czy jeżeli mama umrze to ja dziedziczę po niej jakieś długi? Jak się przed tym ustrzec, nikt mnie nie poinformuję nawet o śmierci bo nie utrzymuje żadnych kontaktów z tą rodziną....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: