Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Od kogo żądać usunięcia szkód w przypadku, gdy kupiło się mieszkanie z 2-giej ręki ?
Od kogo żądać usunięcia szkód w przypadku, gdy kupiło się mieszkanie z 2-giej ręki ? Od zbywcy mieszkania czy dewelopera który ma 5 lat na naprawienie ewentualnych szkód powstałych po wybudowaniu mieszkania ? Czy rękojmia działa ? ...
Alimenty na byłego małżonka.
W jakim przypadku możliwe jest otrzymanie alimentów nie tylko na dzieci, a też na siebie ? Czy zdrada jednej ze stron jest wystarczającym argumentem ?...
Co mogę zrobić jeśli farmaceuta wprowadził mnie w błąd?
Mąż pojechał po konkretny lek bez recepty dla mnie który wiedziałam ze mogę zastosować, farmaceutka stwierdziła ze jest od dwóch lat wycofany (nie jest) I dała inny lek mężowi, kiedy zapytał czy można go stosować jeśli karmi się piersią usłyszał oburzenie „przecież tego się nie połyka to czemu nie można by było karmić” (a nawet nie których kremów przecież nie można) jednak z oburzona mina, farmaceutka wyciągnęła ulotkę i przeczytała ze nic nie j...
Zmiana terminu wykonania.
Czy zapis w umowie że prace mogą być przesunięte ze względu na złe warunki atmosferyczne, które są typowe dla danej pory roku (firma się tłumaczy ujemnymi temperaturami w zimie) ma moc prawną. Czy można rozwiązać umowę z taką firmą? Ta zima raczej odbiega od typowych zim bo jest cieplejsze. Z góry dziękuję za odpowiedzi....

Wyszukiwarka