Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Dodatek węglowy dla mieszkańców bloków.
Proszę o informację czy dodatek węglowy należy się mieszkańcom bloków? Osiedle ma zewnętrzną kotłownie, która jest obsługiwana przez spółdzielnie. Czy organ wypłacający dodatek może żądać dostarczenia zaświadczenia, które ma wystawić spółdzielnia? Bo jeśli by się nie należało, to po co zaświadczenia? ...
Prywatna pożyczka.
W udzielonej pożyczce prywatnej podałem termin do zapłaty . Termin już dawno upłynął ale nie mam w umowie zapis że mogę tą umowę wypowiedzieć . Co mogę zrobić ? Napisać nakaz zapłaty ? Czy jednak mogę wypowiedzieć tą umowę z czasem natychmiastowym bez zachowania okresu 6 tygodniu ?...
Podatek dochodowy ze sprzedaży nieruchomości
Czy sprzedając nieruchomość przed upływem 5 lat mogę bez opodatkowania przeznaczyć pieniądze ze sprzedaży na wykup udziału w innej nieruchomości od drugiego współwłaściciela?...
Rozwód z orzeczeniem o winie.
Żona złożyła pozew z orzeczeniem o mojej winie. Jestem w trakcie odpowiedzi na ten pozew, ale zupełnie nie zgadzam się z jej twierdzeniami. Posiadam liczne dowody o jej winie i co najważniejsze cała sprawa z rozwodem pojawiła się nagle. Od długiego czasu żona zarzuca mi liczne zdrady - choć to nigdy nie miało miejsca, wyzywa i stale obraża (w pozwie nawet o tym nie wspomniała). Doszedłem już do miejsca że jestem gotowy na rozwód. Zarzuca mi zn...

Wyszukiwarka