Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po terminie.
Hej czy mam jakiekolwiek szanse na odrzucenie spadku po terminie? Sprawa wygląda tak że gdy byłam nie letnia zmarł mi tata. Mama nie dokończyła dokumentacji i gdy skończyłam 18lat zaczęły wszystkie długi przychodzić.....
braki formalne - brak adresu poczty elektronicznej powoda
Złożyłam pozew do sądu do wydziału gospodarczego, ale zapomniałam podać adresu poczty elektronicznej powoda. Mogę dosłać pismo procesowe uzupełniające adres e-mail ? Jak poprawnie je sformułować, żeby Sąd nie cofnął pozwu ?...
Wypowiedzenie umowy.
Dzień dobry. W bardzo dużym skrócie wyjaśnię z czym mam problem. Rozwiązałem umowę o pracę na czas nieokreślony w trybie art. 55§ 11 KP 14.08.2023. Dostałem pozew o zapłatę odszkodowania za okres wypowiedzenia 61.1 Kp . Chcę napisać odpowiedź na pozew, moim zdaniem istnieją okoliczności, które mogłyby mnie trochę usprawiedliwić gdybym się na nie powołał... 1/ informowałem pracodawcę, w grudniu 22" i maju br, o tym, że leczę Fobie społeczn...
Odwołanie darowizny.
Oddałem swojej byłej partnerce auto w darowiźnie, przy określeniu wartości na 5 tysięcy złotych. Miało to miejsce chyba w maju br. Z racji na niewdzięczność obdarowanej wobec mnie, chciałbym te darowiznę cofnąć, ale obdarowana auto uszkodziła a w dniu wczorajszym sprzedała. Co w takiej sytuacji mogę zrobić?...

Wyszukiwarka