Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Jakie zaświadczenie z ZUS do urzędu pracy po macierzyńskim?
Mam pytanie czy jeśli byłam zatrudniona o umowę o pracę i rozwiązana została ona za porozumienie stron (ponieważ zaszłam w ciążę) to co mi przysługuje po macierzyńskim ? Wychowawcze czy zasiłek dla bezrobotnych ? Czy mogę to i to ?...
Zasilek dla bezrobotnych
We wrześniu złożyłam wypowiedzenia za porozumieniem stron. Pod koniec września zarejestrowalam się w PUP. Dostałam informację że zasilek przysługuje mi od 2 stycznia. Dlaczego zasiłku nie dostane juz w styczniu tylko w połowie lutego czyli nie po 3msc tylko 4,5msc.?!...
Postępowanie w sprawie w trybie nieprocesowym.
Mam pytanie. Czy na sprawie bez mojej obecności mogą mi zabrać lub ograniczyć prawa rodzicielskie ? Postępowanie w sprawie prowadzone jest z urzędu w trybie nieprocesowym. O co tu chodzi?...
Dopisanie współkredytobiorcy do aktu notarialnego.
Dzień dobry. Ponad 7 lat temu wzięliśmy wspólnie kredyt hipoteczny z MDM, tzw. "Singiel na swoim", ale jako, iż nie jesteśmy małżeństwem i skorzystać przy MDM, mogłem tylko z opcji singiel, ja jestem tylko beneficjentem, a więc mimo, że kredyt był wzięty wspólnie, tylko ja i bank jesteśmy w akcie notarlamymy. Z racji, że minęło już ponad 5 lat od wzięcia kredytu, chciałbym dopisać swojego współkredytobiorcę do aktu notarialnego (nie jes...

Wyszukiwarka