Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Mam umowę zlecenie, na której nie ma nic wspomniane o terminie wypłacenia wynagrodzenia. Jest tylko stawka godzinowa, pracodawca nic nie wspomniał do kiedy bede dostawać wynagrodzenie.
Jak mam to interpretować? Pierwszy raz spotykam się z brakiem terminu wynagordzenia....
Mam krótkie pytanie. Znajoma zajmuje sie hobbistycznie robieniem zabawek, odzdóbek z tekstyliów. Głównie dla znajomych ale nie tyle. Dorobi na tym kilka stówek miesięcznie. Pytała mnie do jakiej kwoty przychodu miesięcznego/rocznego może to robić bez ujawniania tego w zeznaniu podatkowym. Niestety nie potrafiłem jej odpowiedzieć. Ktoś pomoże?
...
Witam.
Czy kopiowanie ubrań od innych projektantów i promowanie jako swoich jest legalne? Czy można zgłosić tą działalność gdzieś? Jak dla mnie to nie uczciwe praktyki i cierpią na tym artyści którym są kradzione pomysły.
Dzięki....
Cześć, czy jeżeli wada (kupujący to osoba prywatna) ujawniona/zauważona została przed upływem 24 miesięcy, a reklamacja zostaje złożona już po upływie tych 24 miesięcy to mieścimy się w terminie?
Liczy się data stwierdzenia/zauważenia/wystąpienia czy data złożenia reklamacji?
2. Czy przyjmując reklamację sprzedawca może ją odrzucić tylko i wyłącznie na podstawie tego, że została złożona po upływie 24ch miesięcy (pisze o tym wprost) - bez analiz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: