Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Jak nabyć działkę od rodziców?
Dzień dobry. Rodzice mojej żony mają działkę budowlaną , którą chcieliby nam przekazać . Jednak żona ma również siostrę , która jest bardzo konfliktowa. W jaki sposób możemy nabyć działkę od rodziców mojej żony, aby jej siostra nie mogła wnosić żadnych roszczeń nawet po śmierci ich rodziców ?...
Co zrobić, umowa zlecenie, pracodawca nie wypłacił pieniedzy?
Witam, pracowałam na zlecenie. Pracodawca nie odbiera telefonów i co za tym idzie nie wypłacił pieniędzy za robotę. Jak go zmusić do zapłaty za uczciwie wykonana pracę. Czy sprawę do sądu pracy oddaje się w miejscu zamieszkania pracownika czy siedziby firmy pod którą się pracowało?...
Oszustwo internetowe
hej, zostałam oszukana na kwote 200zł, napisałam do banku o anulowanie przelewu i dostałam z banku dane oszusta, czy policja coś z tym zrobi?...
Czy w obecnej sytuacji mogę bezpiecznie kupić samochód od Ukraińca / albo uchodzcy ?
Kiedyś słyszałam że nie można żądać od nich pieniędzy za udzielanie pomocy więc może w innych sytuacjach podobnie? Czy jeśli kupie ten samochód to nie będę musiała go oddać że niby wykorzystałam trudna sytuację albo pozbawiłam narzędzia zarobku? I będę miała problem z odzyskaniem zapłaconej kwoty? Jest to normalna transakcja, ogłoszenie znalazłam na fb, samochód za 10 tyś....

Wyszukiwarka