Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Służebność.
Witam, bardzo proszę o wytłumaczenie mi co może a co nie. Ciocia ma ustanowioną służebność mieszkalną w domu murowanym bez wyszczególnionych pomieszczeń. Co w takim razie jeśli upiera się przy prowadzeniu ogródka warzywnego i we wszystkich pomieszczeniach gospodarczych chce wprowadzać swoje rządy. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam...
Wezwanie na policję w charakterze podejrzanego.
Znajomy dostał wezwanie na policję w charakterze podejrzanego. Nie wiem czego sprawa dotyczy. Czy inne osoby, które mają również status podejrzanego będą znać jego adres, miejsce pracy? Mowa o sytuacji kiedy będą chcieli zapoznać się z aktami sprawy. Czy takie dane są utajnione?...
Wymeldowanie się z miejsca zamieszkania.
Czy żyjąc bez meldunku (wymeldowując się wcześniej) skutkuje to jakimiś konsekwencjami?...
Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...

Wyszukiwarka