Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?

Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci

anonim cytuj
29-07-2020

Sugerowane Tematy

Koszty egzekucyjne ponosi dłużnik czy wierzyciel?
Czy po złożeniu wniosku do komornika o umorzenie dłużnikowi zaległych alimentów na dziecko, koszty egzekucyjne ponosi dłużnik czy wierzyciel?...
Licytacja mieszkania przez komornika.
Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy....
RODO
Kilka dni temu zostałam skarbnikiem w Radzie Rodziców w szkole moich dzieci i w związku z tym zwróciłam się do dyrektora szkoły z prośbą o udostępnienie danych osobowych (imienia i nazwiska) uczniów z poszczególnych klas w celu realizacji zadań RR, takich jak np. zbieranie wpłat rodziców na fundusz RR. Dyrektor odmówił i uzasadnił swoją decyzję przepisami RODO. Zostałam poinformowana, że w tej sprawie powinnam zwrócić się do rodziców, którzy peł...
Nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze.
Dostałam pismo z ZUS że mam oddać nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze przy opiece naprzemiennej. Podczas sprawy nie było przez sąd powiedziane że tym świadczeniem mam się dzielić z ojcem dzieci. Jak się odwołać skoro te pieniądze przeznaczyłam na wszystko wyprawki wycieczki opłaty w szkole ubrania buty itd....

Wyszukiwarka