Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Witam. Sytuacja wygląda następująco.
Są rodzice i dwie córki. Rodzice chcą wydziedziczyć córkę A notarialnie, jednocześnie dokonując zapisu że po śmierci dziedziczą oni po sobie. (Umiera matka- dziedziczy wszystko ojciec). Czy córka B jak umrze ostatni rodzic będzie dziedziczyła majątek?...
Witam,
jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
Witam serdecznie. Jestem najemca mieszkania w którym sama przeprowadzałam gruntowne remonty. Sąsiad który wynajął mieszkanie za ścianą chce abym pozwoliła mu przekłuć się przez ścianę nośną do mojej łazienki w celu podłączenia się do mojego odpływu. Na tą chwilę sąsiad na odpływ ale chce zwiększyć średnicę rury i przenieść go w inne miejsce. Do odpływu chce podłączyć WC i prysznic. Mam obawy ze skutkowało by to zapychaniem się rury lub wybiciem d...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: