Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam przyznane dwa dni opieki nad dzieckiem. Czy w trakcie opieki może iść do pracy na umowę zlecenie? Proszę o poradę....
Witam,
Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony.
Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy.
Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...
Dzień dobry, Po raz pierwszy chciałabym wynająć mieszkanie. Mieszkać mają w nim trzy studentki. Czy umowę podpisuję z wszystkimi trzema dziewczynami, czy z rodzicami ? Czy jest to uregulowane jakoś prawnie? O czym powinnam pamiętać przy wynajmie, aby jak najbardziej zabezpieczyć swój interes jako właściciela mieszkania. Wiem, że istnieje takie coś jak najem okazjonalny, aby taką umowę zawrzeć to kto powinien iść ze mną do notariusza?...
Witam. Od 20 lat nie podwyższałam alimentów, obecnie mam 280zł. Chce zrobić podwyżkę, córka ma 25 lat i jest niepełnosprawna. Pobieram na nią zasiłki i świadczenia. Nie wiem jak uzasadnić może ktoś pomoże....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: