Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Witam, chciałabym się dowiedzieć o okresie wypowiedzenia. Pracowałam u jednego pracodawcy od marca 2019 do początku kwietnia 2020 roku(umowa na czas określony) przez lockdown była przerwa pomiędzy umowami i kolejną podpisałam 18 maja 2020 na pół etatu również na czas określony (18 miesięcy).
Chce złożyć wypowiedzenie, ile wynosi okres wypowiedzenia?...
Witam wszystkich. Proszę o poradę w sprawie: odsetki zapisane umownie i niezapłacone pomimo wezwania. Jaki byłby koszt założenia sprawy z zastępstwem procesowym? Kwota niezapłaconych odsetek około 3800 zł. Czy w takim układzie że mam umowę i konkretne zapisy jestem w praktyce wygrany? Czy koszty adwokata pokryje dłużnik po przegranym procesie. Ile może trwać sprawa w sądzie?...
Za parę miesięcy kończę technikum. Moi rodzice postanowili, ze mam się wyprowadzić od razu po skończeniu nauki. Po technikum chciałabym jeszcze chodzić do szkoły zaocznej, aby zdobyć doświadczenie w innym zawodzie. Mimo to mam się wyprowadzić, znaleźć prace. Czy w takim przypadku jeśli zrobię tak jak moi rodzice chcą przysługują mi jakieś alimenty? Boje się, że sobie nie poradzę, a o pomoc nie mam co prosić stąd moje pytanie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: