Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie kwestii bilbordów wyborczych. Wynajmuje połowę domu, na ogrodzeniu należącym do mojej części wywieszono plakaty wyborcze nie pytając mnie o zdanie, z kolei na płocie drugiego domu nic nie wywieszono. Czy mam prawo ściągać banery?...
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...
Pragnę zapytać czy będzie miała ważność umowa zawarta pomiędzy mną, a moim mężem - dotycząca przekazywania przez mojego męża co miesiąc określonej kwoty na moje konto? Ma to stanowić dla mnie gwarancję otrzymywania tych środków (nie mamy rozwodu).
Czy potrzebujemy notariusza?
Czy powstanie obowiązek zapłacenia podatku?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: