Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać?
Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć
anonim cytuj
29-07-2020
Ja płacę 8,5% ryczałtu od przychodow.Czyli rozliczam się ryczałtowo.Ale niektórzy radzą rozliczać się na zasadach ogólnych bez dzialalnosci
Znajoma ma działkę która ma chyba 5 współwłaścicieli.
Czy może komuś oddać swoją część bez udziału wszystkich współwłaścicieli?
Czy może oddać jednemu z współwłaścicieli ale bez jego obecności u notariusza?...
Jestem zatrudniona na umowie zlecenie bezterminowej. Od dwóch dni jestem na L4 (dobrowolne składki chorobowe odprowadzane). Dziś szef poinformował mnie ze mnie zwalnia. Czy to oznacza że zostaje bez ubezpieczenia? Mam zaplanowaną operacje i nie wiem czy będę mieć ubezpieczenie.
...
Witam , pobierałam alimenty z funduszu na syna , teraz okazało się że tatuś, który nie płaci alimentów od 13 lat i jest pozbawiony praw wyjechał za granicę. Muszę napisać wniosek do Sądu Okręgowego o ściganie dłużnika za granica czy może ktoś wie jak to napisać?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: