wypowiedzenie umowy o pracę

Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie...
Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?
anonim cytuj
18-07-2020
Jak najbardziej wypowiedziec umowe Pani moze i Pani nie zaplaci kary. Nie jestem pewna, co do porozumienia stron, ale wydaje mi sie, ze nie wchodzi to w gre.

anonim cytuj
18-07-2020
Porozumienie stron, nie wchodzi w gre. Rozwiazanie umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia jak najbardziej tak.

anonim cytuj
18-07-2020
Jeśli pracodawca skorzystał z tarczy a pracownik zwolni się sam, a nie zostanie zwolniony przez pracodawcę, to nie musi on nic zwracać bo tkwiła pracownika. Tym bardziej Ty, jako pracownik, nie ponosisz żadnych kar..

anonim cytuj
18-07-2020

Sugerowane Tematy

Umowa na pół etatu.
Pracuję od miesiąca na umowie na pół etatu ,chcę się zwolnić ,napisałam podanie o rozwiązanie umowy z podaniem daty , a pracodawca twierdzi że muszę pracować do końca października okres wypowiedzenia ,pracuje tylko miesiąc i tylko na pół etatu, nawet nie płaci najniższej krajowej nie było podwyżki w lipcu jak ustawa nakazuje Powiedziałam jej, że praca poniżej najniższej jest łamaniem praw pracownika to powiedziała że jak mi nie pasuje to żebym ...
Czy pracodawca ma prawo ujawnić chorobę pracownika?
Po kilkunastu latach pracy w charakterze kierownika zakładu, trafiłem do firmy dla której wyzysk i "zajeżdżanie" pracowników to norma. Po roku pracy znalazłem się na L4 - od psychiatry - wypalenie zawodowe. Dziś dowiedziałem się, że szef w/w firmy na spotkaniach przekazał pracownikom od jakiego lekarza mam zwolnienie. Już chyba nie ma osoby, która nie wie. Czy takie zachowanie nie jest poważnym naruszeniem moich praw? Pomimo, że nie pla...
O co może pytać sąd?
Mam bardzo drobną sprawę o wykroczenie, ale trafiłem na wredną i upierdliwą sędzinę. Pytanie jest takie o co może pytać sąd i czy muszę na to odpowiedzieć? Jestem po pierwszej rozprawie i pojawiły się pytania m.in. takie (na które nie chcę odpowiadać): - czy leczył się Pan/Pani psychiatrynicze - jakie jest Pana/Pani wykształcenie - gdzie Pan/Pani pracuje - jaki jest Pan/Pani status majątkowy Sędzina twierdziła, że "muszę" na nie o...
Czy można iść do sądu na zwolnieniu lekarskim?
Witam. Znalazłem się w skomplikowanej sytuacji. Jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu złamanej nogi, która uniemożliwia mi chodzenie bez pomocy. Jednak mam zbliżający się termin w sądzie związany z moim rozwodem. Czy mój stan zdrowia daje mi prawo do prośby o przesunięcie terminu rozprawy? Czy muszę dostarczyć sądowi kopię mojego zwolnienia lekarskiego? Co jeśli moja żona, która jest stroną przeciwną, zarzuci, że celowo wykorzystuję moje zwo...

Wyszukiwarka