wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Art 62 ust.2 Posiadanie znacznej ilości narkotykow
Dzień dobry, Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie? Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
Odszkodowanie z ubezpieczenia gospodarczego
Dzień dobry. Proszę o pokierowanie co mogę zrobić. Odwiedziła mnie moja Mama w moim gospodarstwie rolnym . Niestety schodząc że stopnia w altanie ( wiatrołap) zahaczyła nogą o pojemnik z popiołem - upadła i złamała rękę w nadgarstku. Czy jest opcja by otrzymała jakieś odszkodowanie z ubezpieczenia gospodarczego? Wiele się nameczyla i nacierpiala przez ten nieszczęśliwy wypadek...
Odrzucenie spadku po rodzicach.
Wczoraj mąż się dowiedział o śmierci swojej matki Matka mojego męża go nie wychowywała, natomiast miała zasądzone alimenty, które spłacała do samej śmierci. Mąż się zastanawia czy musi się zrzec spadku po zmarłej matce skoro wychowywany był przez ojca od 16 roku życia i nie utrzymywał z matką kontaktu. Nie wie czy miała jakieś długi prócz długu alimentacyjnego. Mamy 3 letnie dziecko i czy w jego imieniu też musimy się zrzec ? Jak to prawnie w...
czy istnieje sposób, aby na wypadek rozwodu, wykluczyć spłatę tego mieszkania ze wspólnoty majątkowej?
Posiadam mieszkanie zakupione na kredyt przed ślubem. Obecnie jestem w związku małżeńskim bez rozdzielności małżeńskiej/intercyzy. Prowadzę działalność gospodarczą, z zarobionych pieniędzy "sam" spłacam raty tego kredytu. Nabyty w ten sposób majątek staje się wspólny. Mamy pytanie, czy istnieje sposób, aby na wypadek rozwodu, wykluczyć spłatę tego mieszkania ze wspólnoty majątkowej?...

Wyszukiwarka