wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Ugoda z PZU.
Chciałbym podpytać osób którym udało się dojść do w miarę korzystnej ugody z PZU. Nie wchodząc za mocno w szczegóły mam ponad 100 tysięcy do oddania ubezpieczalni. Jestem załamany ale trudno, jakoś trzeba to przełknąć. Czy jest szansa że PZU pójdzie na rękę i pozwoli płacić powiedzmy 1000zł miesięcznie? Dla mnie to nie jest mało, ale więcej po prostu nie dam rady spłacać. Co ewentualnie grozi za nie spłacenie, tylko że to nie jest tak że ja nie...
Prawo jazdy.
Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017. W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat . W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy. W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy. Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać o...
Darowizna działek budowlanych.
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Dowód osobisty i meldunek.
Właśnie za 2 miesiące kończy mi się ważność dowodu osobistego. Jak teraz jest z tym adresem zamieszkania (stały meldunek) ? Ja osobiście chciałbym ten adres zamieszkania mieć w dowodzie osobistym tak jak miałem. Nie mam nic do ukrywania i jako obywatel czuję się źle bez adresu zamieszkania w dowodzie osobistym. Ponadto nie przekonuje mnie że jakoby brak stałego meldunku w dowodzie osobistym to dla mnie kłopot ???? Jak trzeba to zapłacę jak si...

Wyszukiwarka