wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Rozwód a długi.
Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?...
Czy szpital może obciążyć mnie kosztami leczenia?
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku..... I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ? Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...
praca w KFC książeczka sanepidowska
Witam, zaczynam pracę w KFC i muszę zrobić książeczkę sanepidowską wraz z orzeczeniem lekarskim, oczywiście na własną rękę, bez skierowania (przez 3 miesiące mam umowę zlecenie, dopiero po 3 miesiącach i zmianie umowy na umowę o pracę mam dostać skierowanie na jakieś badania). Za badania kału zapłaciłem, odebrałem i udałem się do lekarza medycyny pracy w okolicy, aby wypisał mi książeczkę wraz z orzeczeniem. Niestety spotkała mnie niemiła niespod...
Zakup przez internet
Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet. Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kole...

Wyszukiwarka