Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.
Wujek przebywa od paru dni w prywatnym DPS-ie w kiepskim stanie fizycznym i psychicznym, nie jest w tej chwili zdolny na samodzielnej egzystencji.
Zakładalismy , że nie bedzie tam długo przebywał, że jego stan się poprawi (wczesniej przebywał 2 tygodnie w szpitalu) ale teraz liczymy się z tym, że czeka go dłuższy pobyt i co za tym idzie spore opłaty.
Jego emerytura jest w stanie pokryć ok. 50% wszystkich kosztów.
Gmina nie chce dopłacać do pob...
Jestem dziennikarzem i świadkiem w sprawie o 212 kk. Adwokat powódki zapytał mnie o źródło pewnych informacji, zasłoniłam się tajemnicą dziennikarską, gdyż informator zastrzegł u mnie anonimowość. Szkopuł w tym, że informator nie żyje. Według mnie nie zwalnia mnie to z tajemnicy dziennikarskiej, ale nie znalazłam potwierdzenia w przepisach. Czy śmierć informatora zwalnia dziennikarza z tajemnicy dziennikarskiej? [chyba będzie tu analogicznie do ...
Mam problem z agentem nieruchomości, który zajmował się lub raczej miał zajmować sprzedażą mojej działki. Zrobił zdjęcia z drona ,wstawił ofertę sprzedaży na 2 portalach i w sumie na tym jego praca się skończyła. Nie mam żadnej umowy podpisanej. Pan wstawił ofertę na wyłączność . Chcę zakończyć tą niby współpracę, ponieważ nic się nie dzieje w kwestii sprzedaży, nie podoba mi się jego podejście i ciągły brak czasu na jakiekolwiek rozmowy , nawe...
Sprawa wygląda następująco. Leżę w szpitalu od dwóch tygodni, kilka dni temu dostaje wiadomość od człowieka, z którym spotykałam się w zeszłym roku. Oskarża mnie w niej o kradzież wraz z włamaniem. Gdy dowiaduje się, że jednak fizycznie nie mogłam tego zrobić, oskarża bezpodstawnie mnie o to, że zleciłam kradzież wraz z włamaniem mojemu przyjacielowi.
Sprawa nie wyjaśniła się pod żadnym względem, a ten człowiek rozpowszechnia nieprawdziwe inform...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: