wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki
Witam. Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki, ale nie jestem pewna co z klauzulą wykonalności, bo Konsul u którego sprawę załatwiam tego wymaga, a ja nic takiego na postanowieniu nie widzę. Czy po jakimś czasie postawienie jest automatycznie prawomocne, czy muszę coś jeszcze załatwić zanim udam się do Konsula?...
Zaległe wynagrodzenie za pracę.
Witam serdecznie co zrobić w przypadku kiedy były szef zalega z wynagrodzeniem? Mąż miał podjąć pracę i był na trzech dniach próbnych podczas których normalnie pracował jak każdy inny pracownik. Zrezygnował z tej pracy z powodów osobistych i warunków pracy które tam były i od tamtego czasu nie chce wypłacić należnego wynagrodzenia odczytuje wiadomości i ignoruje je oraz nie odbiera telefonu. Mąż ma dowody że był wtedy w pracy w postaci zdjęć i wi...
Umowa zlecenie / umowa o pracę / ciąża.
Witam, mam pytanie od końca maja do końca lipca pracowałam na umowę zlecenie (co miesiąc nowa umowa) od sierpnia pracuje na Umowę o pracę (czas nieokreślony). Wszystkie umowy w jednej firmie. Ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży. Jak wygląda sprawa ze zwolnieniem? Muszę przepracować 90 dni aby mieć płatne l4? ...
Zmiana umowy o pracę na umowę zlecenie.
Pracuje w firmie ponad 3 lata na UOP na czas nieokreślony w pełnym wymiarze. Przez cały ten okres nie miałem urlopu, poprosiłem o ten urlop i wywiązała się z tego kłótnia z pracodawcą. W efekcie, której pracodawca postawił warunek albo przechodzę na umowę zlecenie albo się żegnamy. Czy może tak postąpić ? W internecie znajduje sprzeczne informacje. Moja praca polega na wykonywaniu danej czynności zależnej od klientów. Przez 5-6 miesięcy pracuje b...

Wyszukiwarka