Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.
Dzień dobry, cześć.
Pewnego dnia robiłem przelew blik na numer telefonu.
Pech chciał, że pomyliłem niestety jedną z cyfr.
Bank niewiele w tej kwestii może zrobić, prócz podania danych odbiorcy po reklamacji. Tak też się stało.
Przegadałem temat z niewłaściwym odbiorcą telefonicznie, natomiast nadal nie dostałem zwrotnego przelewu. Wykonałem już dwa telefony.
Co w takiej sytuacji mogę zrobić?...
Próbowano mnie na wniosek osoby z rodziny ubezwłasnowolnić bez mojej zgody. Proces w sądzie się odbył i decyzja procesowa była umarzająca. Jednak z tego powodu po poradzie u adwokata zostałem zmuszony do zamknięcia działalności z dużym kredytem na firmę i staraniu się w banku o cesję pojazdu na inny podmiot. Rozsypało mi się życie prywatne, które tworzyłem w tym czasie z osobą najbliższą i również z tego powodu mam problemy by spotykać się normal...
Mam pytanie związane z wynajmem mieszkania. Wraz z partnerem wynajmujemy mieszkanie od prawie roku, umowa (najmu okazjonalnego) zawarta w marcu 2023, nie ma sprecyzowanego czasu najmu, płatność jest co miesiąc. W środę (24.01) dostaliśmy informację od właściciela, że planuje sprzedać mieszkanie i na następny dzień będzie ktoś zrobić wycenę. Byliśmy uspokajani, że to tylko wycena i nic nie jest postanowione, natomiast po wizycie agenta mieszkanie ...
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku.....
I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ?
Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: