wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Jak uzyskać świedectwo pracy sprzed 20 lat?
Witam. Czy jest jakaś opcja uzyskania świadectwa pracy z firmy gdzie pracowałem 20 lat temu, firma zawinęła się z dnia na dzień i nie było opcji uzyskania świadectwa pracy. Kilka lat temu zamówiłem przez PUE ZUS archiwalne dane dotyczące składek i składki były przez nią płacone. Mam umowę o prace z tą firmą jeśli to ma jakieś znaczenie....
odwołanie od reklamacji
Witam, otóż 6.02 br. kupiłam drogie buty sportowe, które po 7 m-cach rozkleiły się i przetarł się zapiętek. Reklamowałam buty, lecz moja reklamacja nie została uznana z śmiesznym tłumaczeniem, z czym się nie zgadzam. Chcę odwołac sie od powyższej reklamacji, lecz małym drukiem jest napisane, że zgodnie z wewnętrzną procedurą Spółka nie przyjmuje odwołań od złożonych reklamacji, w celu ich ponownego rozpatrzenia. Moje pytanie brzmi : czy sklep m...
Co oznacza miejsce pobytu dziecka przy matce?
Czy jak dziecko ma miejsce zamieszkania przy matce, to ojciec może je zabrać np. ze żłobka i powiedzieć, że teraz dziecko będzie przy nim? Czy to miejsce zamieszkania ma w praktyce jakieś znaczenie?...
Opłata komornicza po spłacie zadłużenia.
Witam, mam taką sytuację, że jest dług który dotyczy dwóch dłużników. Jeden dłużnik ma komornika i został na poczet tego długu zlicytowany jego dom. Z kolei drugi dłużnik ma potrącaną kwotę z emerytury na poczet tego długu u innego komornika nr 2. Po licytacji domu i planie podziału na początku października bank otrzymał taką kwotę jaką zgłosił do komornika nr 1 tj. 108 000. Komornik nr 1 dodatkowo pobrał swoje koszty egzekucyjne. Tutaj sprawa ...

Wyszukiwarka