Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.
Witam.
Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki, ale nie jestem pewna co z klauzulą wykonalności, bo Konsul u którego sprawę załatwiam tego wymaga, a ja nic takiego na postanowieniu nie widzę. Czy po jakimś czasie postawienie jest automatycznie prawomocne, czy muszę coś jeszcze załatwić zanim udam się do Konsula?...
Witam serdecznie co zrobić w przypadku kiedy były szef zalega z wynagrodzeniem? Mąż miał podjąć pracę i był na trzech dniach próbnych podczas których normalnie pracował jak każdy inny pracownik. Zrezygnował z tej pracy z powodów osobistych i warunków pracy które tam były i od tamtego czasu nie chce wypłacić należnego wynagrodzenia odczytuje wiadomości i ignoruje je oraz nie odbiera telefonu. Mąż ma dowody że był wtedy w pracy w postaci zdjęć i wi...
Witam, mam pytanie od końca maja do końca lipca pracowałam na umowę zlecenie (co miesiąc nowa umowa) od sierpnia pracuje na Umowę o pracę (czas nieokreślony). Wszystkie umowy w jednej firmie. Ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży. Jak wygląda sprawa ze zwolnieniem? Muszę przepracować 90 dni aby mieć płatne l4? ...
Pracuje w firmie ponad 3 lata na UOP na czas nieokreślony w pełnym wymiarze. Przez cały ten okres nie miałem urlopu, poprosiłem o ten urlop i wywiązała się z tego kłótnia z pracodawcą. W efekcie, której pracodawca postawił warunek albo przechodzę na umowę zlecenie albo się żegnamy. Czy może tak postąpić ? W internecie znajduje sprzeczne informacje. Moja praca polega na wykonywaniu danej czynności zależnej od klientów. Przez 5-6 miesięcy pracuje b...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: