Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.
Mam podpisaną umowę najmu okazjonalnego do 31.08.2023r.
Niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogłam do końca uregulować płatności za 2 miesiące, które jutro właściwie będzie miał na koncie.
Pozostałe rachunki są opłacone.
Otrzymałam dwa dni temu na maila wypowiedzenie umowy, które chcą żebym podpisała.
Czy mogą mi tak nagle z tego tytułu wypowiedzieć umowę?
...
Nie złożyłam informacji o nieruchomości in-1 o której istnieniu nie miałam pojęcia i przyszło mi wezwanie z wydziału podatków i opłat żeby złożyć formularz in-1 w ciągu 7 dni.
Czy złożenie tego formularza będzie równoznaczne z nałożeniem horrendalnej kary o jakiej czytam w internecie (do 720 stawek dziennych)?...
Moi rodzice rozwiedli się ze sobą prawie 30 lat temu ,ja zostałem z matką ,ojciec założył nową rodzinę .
Kontaktów z ojcem nie mam już ponad 15 lat ,nawet nie wiem gdzie on mieszka i co się u niego dzieje.
Ojciec w przeszłości narobił sobie długów,ponoć był niewypłacalny ,i szukali go różni ludzie.Ponoć te długi dalej nad nim wiszą.
Ja sam żyje skromnie tj.nie mam długów,pracuje uczciwie ,zbieram pieniądze i odkładam i nie chcę ,aby to wszystk...
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: