wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Przestępstwo popełnione wiele lat temu.
Witam chciałem zadać pytanie, jeśli ktokolwiek popełni przestępstwo np. oszustwo internetowe powyżej 500pln, lub kradzież etc. w wieku 12/13 lat, i po skończeniu 20 lat (przez osobę, która popełnia przestępstwo) nagle ktoś po czasie je zgłosi, jak taka osoba odpowiada przed sądem? jako nieletni? Znalazłem na ten temat artykuł i przeczytałem że jeśli osoba popełni przestępstwo w wieku 12 lat i zostanie to zgłoszone po tym jak skończyła 18 to odpow...
Wysokość alimentów.
Witam, w marcu tego roku urodziłam synka, z ojcem dziecka nie jesteśmy razem od połowy ciąży i nie możemy się dogadać co do alimentów. Ojciec dziecka pracuje w Niemczech z tym że w pracy jest dwa tygodnie a później zjeżdża na dwa tygodnie do Polski i chce mi płacić 500 zł miesięcznie plus około 300 zł które będzie dostawał z Niemiec. Chciałam się dowiedzieć czy to rzeczywiście jest odpowiednia kwota czy mogę liczyć na więcej....
Zakończenie umowy najmu mieszkania.
Skończyła mi się umowa o wynajem mieszkania i właściciel dal mi 2 tygodnie na opuszczanie lokalu bez możliwość podpisania dalszej umowy. Mam 2 małych dzieci. Czy może mnie wyrzucić prawnie z mieszkania jeśli opłacam na bieżąco wszystkie opłaty. Mimo tego że obowiązuje okres ochronny do marca??...
Darowizna przed ślubem.
Witam dostałem działkę przed ślubem, a po ślubie na wzięty wspólnie kredyt postawiliśmy dom. Kredyt i wszystkie rachunki spłacam sam, oraz wszystkie faktury są na mnie. Czy żonie należy się jakąkolwiek spłata? Jak to wygląda prawnie?...

Wyszukiwarka