wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Jak zakończyć płacenie alimentów na dziecko?
Mam 19 letnie dziecko, które mieszka z rodzicem. Nie chce się uczyć, ani pracować. Płacę alimenty, ale chciałbym uchylić się od obowiązku skoro dziecko nic nie robi i tylko żąda coraz więcej....
Zwolnienie dyscyplinarne.
Wpadłem w ciąg alkoholowy, po którym przyszedłem do pracy pod wpływem alkoholu. Pracodawca odesłał mnie do domu. Ja poinformowałem go że udaje się na leczenie odwykowe gdzie przebywam do dziś. Jednak w międzyczasie dostałem zwolnienie dyscyplinarne. Zdiagnozowano unie chorobę alkoholowa czy mogę odwołać się od decyzji pracodawcy? Zwłaszcza że go informowałem o fakcie tego że udaje się na leczenie....
Mieszkanie od dewelopera- zmiany w projekcie.
Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się ni...
Jak wynająć mieszkanie bez ryzyka?
Jak zabezpieczyć się przed lokatorami? Będę wynajmować mieszkanie i nie chciałabym znaleźć się w sytuacji ze ktoś nie będzie płacić i zajmować mieszkanie. Czy można np. spisać taka umowę ze jeśli osoba nie będzie płacić to wyraża zgodę na eksmisję z mieszkania? Czy to będzie poprawne prawnie i obroni mnie?...

Wyszukiwarka