wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Co zrobić ze złośliwym sąsiadem?
W mojej klatce mieszka nienormalna starsza sąsiadka. Wszystkich się czepia, straszy policją, sądami, bombą itp. Dowiedziałam się, że od wielu lat nie wpuszcza kontroli gazu i kominiarza. Chciałabym to zgłosić, bo jest to niebezpieczne. Do tego często przy jej drzwiach czuć gazem. Mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej. Jak to zgłosić, żeby nie było na mnie. Sąsiadka i tak mi utrudnia życie....
Rozwiązanie umowy przez pracodawcę.
Pracowaliśmy w dwójkę na stanowisku które musiało być zabezpieczone od godz.6.00 do 18.00 ( jedna osoba pracuje 6-14, druga 10-18 ). Mamy takie same obowiązki, za to samo odpowiadamy. Poprosiłem szefa o możliwość przejścia na 1/2 etatu, zgodził się i od czerwca pracuję krócej. W międzyczasie ( w maju ) zatrudnili następną osobę na to samo stanowisko co my - pracuje z nami, a w połowie lipca czwartą osobę ( w ogłoszeniu były wyszczególnione obowią...
Czy w przypadku śmierci ojca dziedziczy tylko jego żona, czy dzieci również
Dzień dobry.Mam pytanie- czy w przypadku śmierci ojca dziedziczy tylko jego żona, czy dzieci również ( jest nas 5). Czy sąd bierze dzieci pod uwagę przy podziale majątku, czy to kwestia dogadania się miedzy nami? Z matką nie mamy najlepszych relacji.Ojciec nie zostawił testamentu ...
Przepracowałem 2 tygodnie (umowa na 3 miesiące). Czy mogę się starać o chorobowe?
Jestem na umowie o pracę na 3 miesiące, przepracowałem 2 tygodnie i trafiłem do zakładu psychiatrycznego, czy mogę się starać o chorobowe?...

Wyszukiwarka