wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Uzasadnienie z sądu.
Jestem uczestnikiem postępowania o zasiedzenie nieruchomości. Wniosek o zasiedzenie został przez sąd odrzucony. Wnioskodawca może złożyć apelację po otrzymaniu uzasadnienia z sądu. 1. Czy tylko wnioskodawca otrzyma uzasadnienie? 2. Co z pozostałymi uczestnikami postępowania? 3. Jeśli apelacja nie zostanie złożona, to kiedy wyrok sądu uprawomocni się?...
Mobbing w pracy.
Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?...
Sprzedaż gruntu przez pośrednika.
Cena wystawionego gruntu przez biuro nieruchomości osoby z rodziny była 300 000zł. Udzieliliśmy im pełnomocnictwo, „sprzedali” działkę za 100 000tys. Jesteśmy stratni prawie 200 tysięcy. To jawne oszustwo, działanie na naszą szkodę i sprzedaż nieruchomości za 30% wartości. Co można zrobić prawnie w takiej sytuacji?...
Czy babcia może się ubiegać o 500+?
Witam. Jeżeli moja babcia skończyła 75lat, i ma niską emeryturę ale jest zdrowa i samodzielną to może się ubiegać o 500+ czy nie? Wszędzie czytam co innego i mam już mętlik w głowie....

Wyszukiwarka