wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Zbyt wysokie koszty adwokackie dla oskarżyciela posiłkowego.
Mój znajomy miał sprawę o niewielką kradzież, poddał się karze na podstawie 387 kpk., żeby skrócić postępowanie i dostał bardzo niskie zawiasy. Na rozprawę stawił się pokrzywdzony z adwokatem, który działał jako oskarżyciel posiłkowy. Rozprawa trwała max. 40 minut, sąd go skazał i zasądził od niego dla pokrzywdzonego 2300 zł kosztów adwokackich. To chyba lekka przesada. Co znajomy może zrobić ?...
Jak napisać testament?
Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć jak mama ma napisać testament? Chce przekazać mi mieszkanie, moje rodzeństwo nie żyje, ojciec też. Mieszkanie jest własnościowe w bloku....
Testament, Darowizn,Zachowek
Dzień dobry Rodzice 18 lat temu przekazali koleżance mieszkanie w formie aktu notarialnego testament...po 2 latach przekazali to samo mieszkanie darowizna. Ojciec nie żyje 15 lat mama pół roku temu zmarła. Czy siostrze ónależy się zachowek......
zorganizowanie autobusu szkolnego
Witam Mam pytanie mój znajomy ssm wychowuje dziecko, które chodzi do szkoły podstawowej. Siedziba tej szkoły znajduje się e innej miejscowości niż mój znajomy. Ogolnie do tej szkoły dojezdza ponad 20 dzieci. Wójt się odrzucił pismo napisane przez rodziców dotyczące autobusu szkolnego. Gdzie rodzice mają się udać by wkoncu wójt zorganizował autobus szkolny....

Wyszukiwarka