wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Podejrzenie o wyłudzenie renty.
Jeśli ktoś napisze maila lub wyśle pisemnie takie podejrzenie o wyłudzenie, bez podania własnego imienia i nazwiska, czy taka informacja jest sprawdzana?...
Błąd w pozwie.
Dostałem (jako powód) takie pismo: "Wezwać do uzupełnienia braków formalnych pozwu poprzez złożenie wszystkich załączników wymienionych w pozwie wraz z odpisem, tj. informacje z serwisu z dnia 2019-07-17 (3 dokumenty) – pkt 10 (do pozwu dołączono jedynie 2 dokumenty)" W pozwie nastąpiła pomyłka i powinno być napisane (2 dokumenty) Czy wystarczy to skorygować pismem procesowym? nie rozumiem też wyrażenia "w pozwie wraz z odpisem...
Uchylenie alimentów.
Płacę alimenty na dziecko( już dorosłe 24 lata). Dziecko studiowało może studiuje ( wg mnie już powinno zakończyć naukę) nie mam jak tego sprawdzić a matka regularnie co miesiąc wysyła przypominajkę. Moje pytania są następujące: 1. Jak mogę sprawdzić status dziecka na które płacę alimenty? (czy się uczy czy może pracuje) 2. Czy mogę sam zakończyć płacenie alimentów. 3. Jeżeli nie( dotyczy pyt 2) to czy muszę załatwiać to przez sąd czy może w...
Wypowiedzenie umowy
Pracuje w urzędzie miasta. 3 lata pracowałem na umowie zleceniu . Od 1 stycznia 2022 otrzymałem umowę o pracę ,która trwa do teraz . Ile wynosi okres wypowiedzenia ?...

Wyszukiwarka