wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Czy pełnoletnim dzieciom grozi spłata długów m.in. Providenta (i innych, o których nam nie wiadomo) po nieżyjącym ojcu?
Czy pełnoletnim dzieciom grozi spłata długów m.in. Providenta (i innych, o których nam nie wiadomo) po nieżyjącym ojcu? Ojciec zmarł w 2018r., nie wnoszono dotychczas o nabycie spadku. Ojciec nigdy nie płacił zasądzonych alimentów....
Odrzucenia spadku przez nieletnich.
Jak wygląda sprawa odrzucenia spadku przez nieletnich? Śmierć dziadka ze strony ojca. Ojciec pozbawiony władzy. Czy trzeba zakładać sprawę w sądzie rodzinnym?...
Pozew o odzyskanie pieniędzy
Złożyłem pozew o odzyskanie pieniedzy. Z Sądu przyszła informacja że... "Na podstawie art. 130 paragraf 1 kpc i art. 130 [1] paragraf 1 [1] wzywa Pana do usunięcia braków formalnych pozwu, przez wskazanie daty wymagalności dochodzonego roszczenia w terminie..." Co to jest ta data wymagalności?...
Firma dostaje mandat 2000 zł. czy mogę tym mandatem obciążyć pracownika??
Mam pytanie mam firmę i wykonuję pracę dla innej firmy w której jest zawarta umowa że jeżeli któryś z moich pracowników zostanie przyłapany pod wpływem alkoholu to firma dostaje mandat w wysokości 2000 czy tym mandatem w takiej kwocie mogę obciążyć pracownika i jak taki mandat powinien wyglądać?...

Wyszukiwarka