wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Sprawa o ojcostwo.
Witam. Jestem po rozwodzie, w trakcie małżeństwa urodziło się dziecko, w akcie jestem ja wpisany jako ojciec (ojcem biologicznym dziecka jest kto inny), dziecko ma obecnie 2 lata. Płace alimenty, ale z każdym miesiącem jest mi ciężej płacić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy zostaje mi tylko płacić do usamodzielnienia się dziecka?...
57statystyka-publiczna
Za przekazanie danych statystycznych niezgodnych ze stanem faktycznym grożą nawet dwa lata pozbawienia wolności – mówił prof. Robert Suwaj z Politechniki Warszawskiej, adwokat w kancelarii Suwaj, Zachariasz Legal. – Rodzi to pytanie o to, czym taki stan faktyczny właściwie jest, oraz jak to będzie weryfikowane. Mam też wątpliwości, czy tak surowa sankcja jest w tym przypadku adekwatna do wagi czynu – podkreślał. Za przypadek mniejszej wagi przep...
Odrzucenie spadku.
Witam czy ktoś się orientuje jak wygląda zrzeczenie się spadku , czy dostaje się wcześniej jakieś pismo , podobno muszę się zrzec spadku po Ciotce , siostrze mojego Dziadka , z tym że nie mam kontaktu z żadną osobą spokrewnioną z nią , tzn. dziećmi czy wnukami...
Komornik
Czy komornik może zabrać wynagrodzenie bez wcześniejszej informacji? ...

Wyszukiwarka