wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Darowizna mieszkania za dożywotnią opiekę.
Dzień dobry. Proszę o poradę. Rodzice aktem darowizny chcą przepisać na mnie dom, umową dożywocia. Mam 4-rkę rodzeństwa w tym dwójka niepełnoletnich. Jak to wszystko wygląda od sprawy prawnej?...
Sprzedaż mieszkania po rozwodzie.
Jeden z współmałżonków posiada mieszkanie które jest tylko jego własnością - otrzymał je w spadku przed zawarciem małżeństwa. Strony ustaliły, że w ramach podziału majątku w trakcie rozwodu mieszkanie ma być przekazane temu drugiemu małżonkowi - mimo że tak naprawdę nie jest to majątek wspólny. Pytanie: jak to zrobić najprościej zgodnie z prawem (jeśli w ogóle taka możliwość istnieje) zakładając że ta druga strona chce potem to mieszkanie szybko...
Chciałabym ,żeby syn nosił nazwisko mojego męża.
Dzień dobry. Mam syna lat 12. Jego ojciec jest pozbawiony praw rodzicielskich. Od 7 lat jestem po ślubie i chciałabym ,żeby syn nosił nazwisko mojego męża. Mogę zmienić mu nazwisko?...
Nieopłacony mandat
witam moze ktos pomoze.w 2013 roku dostalam manad za jazde bez biletu mandat nie zostal oplacony teraz pojawia sie wezwanie od firmy windykacyjnej co robic...

Wyszukiwarka