wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca

Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.

anonim cytuj
17-07-2020

Sugerowane Tematy

Zatrzymane prawo jazdy.
Witam. W dniu wczorajszym zostały mi zatrzymane prawo jazdy z powodu przekroczenia prędkości w terenie zabudowanym przez wideo rejestrator z alfy romeo. Na nagraniu moja średnia prędkość to 102,5km/h jednak jechałem autem wyposażonym w ogranicznik prędkości do 90 km/h oraz gps. Na wydruku z gps moja prędkość podczas zatrzymania to 90 km/h , nie przyjąłem mandatu jednak policjanci nie spisali ze mną żadnego protokołu odmowy mandatu i powiedzieli ż...
Czy rodzina może odmówić zeznań?
Dzień dobry. Zostałam wezwana jako świadek w sprawie rozwodowej brata. Czy jako najbliższa rodzina mogę odmówić składania zeznań?...
stalking
Mam pytanie. Ile czasu ma osoba, która została ofiarą stalkingu SMS na zawiadomienie o tym zajściu Policji?...
Darowizna domu a dożywotnia służebność.
Moja mama przepisała mi dom, w zapisie jest dożywotnie zamieszkanie. Teraz jest ciężko chora, leżąca, niezdolna do samodzielnej egzystencji. Nie jestem w stanie się nią opiekować bo mam niepełnosprawne dzieci. Czy mogę znaleźć jej miejsce w DPSie czy muszę zapewnić jej opiekę w domu?...

Wyszukiwarka