Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.
Dzień dobry,
Czy w sklepie spożywczym, gdzie nie ma otwartej żywności, napojów itd, wszystko jest paczkowane, pracownik musi mieć książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych?...
Jestem w pierwszym miesiącu ciąży.
Mam umowę o pracę do 31 stycznia.
1. Czy mogę iść na zwolnienie ciążowe przed zakończeniem umowy i wtedy pracodawca musi mi przedłużyć umowę przynajmniej do porodu? Będę dostawała świadczenia do dnia porodu?
2. Co jeżeli nie pójdę teraz na zwolnienie i pracodawca nie przedłuży mi umowy? Z racji, że nie będę miała pracy, to w lutym już nie będę mogła iść na płatne L4?...
Witam serdecznie, proszę o poradę. W 2019 roku sprzedałam towar przedsiębiorcy Alicji X, prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Y. Okazało się, że przedsiębiorca zawiesił działalność gospodarczą.
Aby pozwać przedsiębiorcę prowadzącego działalność gospodarczą należy do pozwu dołączyć wydruk z CEIDG. W obecnej sytuacji osoba ta nie figuruje w bazie. Jak prawidłowo powinien być skonstruowany pozew do Sądu ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: