Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?
anonim cytuj
17-07-2020
Może jeżeli w wyroku jest "każdorazowe miejsce zamieszkania matki". Zobacz co masz w wyroku. Jeśli nie ma takiego zapisu to możesz spać spokojnie chyba że o zgodę poprosi sąd.
Co napisać w uzasadnieniu o zgodę na odrzucenie spadku przez małoletniego? Dziadek zmarł ale nie mieliśmy z nim kontaktu. Miał bardzo dużo długów ale nie mamy na to dowodów....
Witam, mam taką dziwną sytuację. Jestem na SDE od 9 miesięcy odbywam karę 1 roku i 5 miesięcy. Ostatnio w pracy coś mi strzeliło w plecach i ledwo co chodzę, poszedłem do lekarza i dostałem skierowanie na badania rezonansem, RTG i badanie serca. Wiem ,że nie mogę zrobić tych badań z bransoletka więc poszedłem do swojej kurator i kazała mi przeciąć osobiście bransoletkę w poniedziałek rano przed wyjściem na badania. Badania mam rozłożone w poniedz...
Znajomy jakiś czas nie płacił alimentów. Alimenty z FA, komornik.
Teraz chce zacząć normalnie płacić alimenty, wysłał przekazem pocztowym na adres byłej żony. Ale ona go nie odebrała i napisała, że nie będzie odbierała, żeby kontaktował się z komornikiem i przez niego wysyłał pieniądze (żeby pierwsze spłacić dług).
Czy to świadczy na jej niekorzyść? Jak znajomy ma dalej płacić aby było ok?...