Dzień dobry, rodzice postanowili darować mi działkę powierzchni 900 arów, czy w związku z tym muszę opłacić podatek czy wystarczy tylko wizyta u notariusza ? Jakie wiążą się z tym koszta. Notariusz poinformował nas, że musimy wycenić działkę według siebie a nie według cen rynkowych, działka przez rodziców została kupiona 30 lat temu więc nie mogą wpisać wartości 5 tys. zł....
Cześć.
Chcę dokonać zakupu w sklepie internetowym. Chcąc sprawdzić ich wiarygodność szukałam ich w KRS oraz CEIDG ale nic nie znalazłam. Dopiero po REGON znalazłam ich w wyszukiwarce regon jako JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA NIEMAJĄCA OSOBOWOŚCI PRAWNEJ. Ta firma prowadzi sklep internetowy i stacjonarny.
019 - SPÓŁKI CYWILNE PROWADZĄCE DZIAŁALNOŚĆ NA PODSTAWIE UMOWY ZAWARTEJ ZGODNIE Z KODEKSEM CYWILNYM
rodzaj rejestru lub ewidencji PODMIOTY NIE POD...
Witam. Wynajmuję mieszkanie na czas określony. Umowa była na rok(była podpisywana co rok nowa przez 3 lata) i kończy się 28 lutego. W okolicach 10 lutego znaleźliśmy mieszkanie bliżej pracy i od razu zgłosiliśmy to do właściciela mieszkania. Powiedzieliśmy, że chcemy się wyprowadzić w ciągu miesiąca na co właściciel zgodził się. Odbyło się bez problemów, miło i w zgodzie dogadaliśmy się. Jednak od razu po rozmowie właściciel, wbrew temu co ustali...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: