Art. 66. 1. W przypadkach określonych w art. 31 ust. 2 lit. e rozporządzenia
nr 882/2004 właściwy państwowy powiatowy inspektor sanitarny wydaje decyzję
w sprawie:
1) cofnięcia zatwierdzenia zakładu;
2) zawieszenia zatwierdzenia zakładu.
2. Decyzjom, o których mowa w ust. 1, nadaje się rygor natychmiastowej
wykonalności.

Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia art. 66

Poprzedni

Art. 65. 1. Wpis do rejestru zakładów następuje na podstawie: 1) wniosku podmiotu działającego na rynku spożywczym lub na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w przypadk...

Nastepny

Art. 67. 1. Rejestr zakładów zawiera następujące dane: 1) imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwę, siedzibę i adres wnioskodawcy; 2) w przypadku osoby fizycznej – numer ewidencyjny ...

Powiązania

Powiązane orzeczenia (0)

brak powiązań

Szczegóły

  • Stan prawny Obecnie obowiązujący
  • Uchwalenie Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
  • Wejscie w życie 28 października 2006
  • Ost. zmiana ustawy brak
  • Ost. modyfikacja na dlajurysty 28 10 2020
Komentarze

Wyszukiwarka