Art. 60. Główny Inspektor Sanitarny i Główny Lekarz Weterynarii, stosownie
do kompetencji określonych w art. 73 ust. 1 pkt 1 i 3, są organami właściwymi
w zakresie zadań, o których mowa w art. 7 i art. 8 rozporządzenia nr 852/2004,
dotyczących krajowych poradników dobrej praktyki higienicznej oraz wdrażania
i stosowania zasad systemu HACCP.

Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia art. 60

Poprzedni

Art. 59. 1. Podmioty działające na rynku spożywczym są obowiązane przestrzegać w zakładach wymagań higienicznych określonych w rozporządzeniu nr 852/2004. 2. Osoba pracująca w styczności z żywności...

Nastepny

Art. 61. Państwowy powiatowy inspektor sanitarny lub państwowy graniczny inspektor sanitarny są organami właściwymi w sprawach rejestracji oraz zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania...

Powiązania

Powiązane orzeczenia (0)

brak powiązań

Szczegóły

  • Stan prawny Obecnie obowiązujący
  • Uchwalenie Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
  • Wejscie w życie 28 października 2006
  • Ost. zmiana ustawy brak
  • Ost. modyfikacja na dlajurysty 28 10 2020
Komentarze

Wyszukiwarka